5oul Opublikowano 9 Grudnia 2012 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 9 Grudnia 2012 A w E46? W e46 jest możliwość doświetlania zakrętów ale tylko poprzez odpowiednie wyposażenie:Retrofit kit cornering light BMW 3' E46, 320i (M54) Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
przemal Opublikowano 4 Lutego 2013 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 4 Lutego 2013 (edytowane) Aby uzyskać taki efekt, wprowadzamy następujące zmiany: W module GM3 lub GM5 QUIT_AKUST_ENTSCH - zmieniamy wartość na aktiv / 2x pikniecie przy otwieraniu QUIT_AKUST_SCHAERF - zmieniamy wartość na aktiv / 1x pikniecie przy zamykaniu QUIT_OPT_ENTSCH - zmieniamy wartość na aktiv / 2x mrygniecie kierunkami przy otwieraniu QUIT_OPT_SCHAERF - zmieniamy wartość na aktiv / 1x mrygniecie kierunkami przy zamykaniu - jest to bodajze wlaczone w kazdym pojezdzie. Ja u siebie mam, piknięcie i mrugniecie tylko przy zamykaniu, tak chciałem. Wzbudzenie alarmu po przytrzymaniu przycisku od otwierania bagażnika (oczywiście otwieranie bagażnika z pilota zostaje) : PANIC_ MODUS - zmieniamy na aktiv Mruganie długimi i ksenonem przy wzbudzonym alarmie: ALARM_OPT_ABBLENDLICHT - na aktiv ALARM_OPT_FERNLICHT - na aktiv Oczywiście wszystko dzięki pomocy kolegi Dirty :wink: Edytowane 4 Lutego 2013 przez przemal Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gość dirty.73 Opublikowano 4 Lutego 2013 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 4 Lutego 2013 napisz dla potomności,co dokładnie zmieniłeś,żeby osiągnąć taki efekt Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Jabol Opublikowano 4 Lutego 2013 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 4 Lutego 2013 Dirty.73 juz to mialem u siebie oczywiscie zrobione przez Ciebie bmw_beer tylko w E46 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
przemal Opublikowano 4 Lutego 2013 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 4 Lutego 2013 Zmiana dźwięku alarmu: W module GM3 lub GM5 zmieniamy wpis: ALARM_AKUSTISCH intervallton - zmieniamy na dauerton dźwięk intervallton - dźwięk dauerton - Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Jabol Opublikowano 4 Lutego 2013 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 4 Lutego 2013 O dobre to a sa jeszcze inne opcje? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
przemal Opublikowano 4 Lutego 2013 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 4 Lutego 2013 Jeżeli chodzi o dźwięk alarmu to tylko te dwie opcje. Ja jednak pozostałem przy seryjnym dźwięku Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
darkstar79 Opublikowano 4 Lutego 2013 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 4 Lutego 2013 Zna ktos odpowiedz na pytanie: Czy jest mozliwosc ustawienia ncs'em tak by tylne swiatla pozycyjne zapalaly sie razem ze swiatlami przednimi do jazdy dziennej? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
greensalat Opublikowano 4 Lutego 2013 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 4 Lutego 2013 Zna ktos odpowiedz na pytanie: Czy jest mozliwosc ustawienia ncs'em tak by tylne swiatla pozycyjne zapalaly sie razem ze swiatlami przednimi do jazdy dziennej? Nie znam odpowiedzi na Twoje pytanie, ale zgodnie z definicją prawa, gdy świecą się światła do jazdy dziennej, z tyłu pozycje nie mogą. Za to można utracić Dowód Rejestracyjny - tak w ramach OT Przeczytałem wcześniej cały ten temat i szczerze mówiąc nie za bardzo jestem kumaty jeśli chodzi o komputery, pytanko czy na jakimś spocie we Wrocławiu można by było poprosić kogoś o zakodowanie jednej lub dwóch rzeczy? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Kamcio Opublikowano 4 Lutego 2013 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 4 Lutego 2013 W środę będę we Wrocławiu, jak masz ochotę odezwij się na PW może uda nam się dogadać na jakąś przedpołudniową godzinę. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
greensalat Opublikowano 4 Lutego 2013 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 4 Lutego 2013 Niestety w środę jeszcze nie będe miał auta, bo moja vp44 jest w regeneracji i najwcześniej pod koniec tygodnia lub na poczatku przyszłego będe miał bunie, stąd pytanie o możliwość zrobienia tego na spocie (który jak dobrze wypatrzyłem jest pod koniec lutego). Mimo wszystko bardzo dziękuję za zainteresowanie Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Kamcio Opublikowano 4 Lutego 2013 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 4 Lutego 2013 Ok, to będę we Wrocławiu od 18go lutego jak coś Na spocie też pewnie ktoś by pomógł. Jak coś to masz w podpisie mój numer dzwoń. Albo podeślij mi swój numer, bo tak sobie myślę, że w weekend pewnie też tam zawitam 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
greensalat Opublikowano 4 Lutego 2013 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 4 Lutego 2013 na pew3no się odezwe niedługo po odzyskaniu auta Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
5oul Opublikowano 4 Lutego 2013 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 4 Lutego 2013 W środę będę we Wrocławiu, Kamcio, pamiętaj o mnie i daj znać jak będziesz, akurat mam wolne w środe. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Kamcio Opublikowano 4 Lutego 2013 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 4 Lutego 2013 Odezwę sie jak będzie chwila. Bo jeszcze nie wiem czy na pewno będę bmka. W każdym razie pamietam i jesteśmy w kontakcie Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
darkstar79 Opublikowano 7 Lutego 2013 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 7 Lutego 2013 Nie wiem czy komus to potrzebne ale (przynajmniej w moim e39) trzeba uwzglednic przy automatycznym ryglowaniu: AUTO_ZV_DISABLE : disable automatic central locking, przy "follow me home" HEIMLEUCHTEN_ABBRUCH : - wyłaczenie odprowadzania dodatkowo funkcje: HEIMLEUCHTEN_AL : - odprowadanie światłami mijania HEIMLEUCHTEN_BL : - odprowadzanie STOPami HEIMLEUCHTEN_BLK : - odprowadzanie kierunkowskazami. HEIMLEUCHTEN_FL : - odprowadzanie drogowymi HEIMLEUCHTEN_FUNKSCHL : - odprowadzanie po zamknięciu pilotem HEIMLEUCHTEN_KL58G : - odprowadzanie światłami wewnętrznymi (+popielniczka, słupki itp.) HEIMLEUCHTEN_KZL : - odprowadzanie oświetleniem tablic rej. HEIMLEUCHTEN_NSL : - odprowadzanie tylnymi przeciwmgielymi HEIMLEUCHTEN_NSW : - odprowadzanie halogenami HEIMLEUCHTEN_RFS : - odprowadzanie światłami cofania HEIMLEUCHTEN_SL_H : - odprowadzanie tylnymi postojówkami HEIMLEUCHTEN_SL_V : - odprowadzanie przednimi postojówkami niektore byly podawane wczesniej a niektore nie. Jesli gdzies bylo a nie widzialem to prosze usunac post. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
przemal Opublikowano 7 Lutego 2013 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 7 Lutego 2013 (edytowane) ,, HEIMLEUCHTEN_FUNKSCHL : - odprowadzanie po zamknięciu pilotem '' Ta opcja działa w e39 ? Edytowane 7 Lutego 2013 przez przemal Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
przemal Opublikowano 7 Lutego 2013 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 7 Lutego 2013 Pytanie z innej beczki: Czy w e46 po 2000r można ustawić składanie lusterek po przytrzymaniu przycisku zamykania, a po przytrzymaniu przycisku otwierania żeby się rozkładały ? Tak jak jest to do zrobienia np w e90 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Jabol Opublikowano 7 Lutego 2013 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 7 Lutego 2013 Tak ale potrzebujesz moduł. BMW 3 Series E46 : eMirror for BMW 3 Series E46 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
przemal Opublikowano 8 Lutego 2013 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 8 Lutego 2013 Żebyśmy się dobrze zrozumieli: w tym momencie jest tak że lusterka składają się po zamknieciu auta z pilota, a otwierają przy otwarciu. A ma być tak że po przytrzymaniu przycisku zamykania składają sie lusterka a po przytrzymaniu przycisku otwierania rozkładają się. Ogólnie chodzi o to żę w zimie 1. rozwiązanie nie jest za dobre, lusterka mogą się uszkodzić kiedy bendą oblodzone a zaczną sie składać czy rozkładać. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Jabol Opublikowano 8 Lutego 2013 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 8 Lutego 2013 Eee jeszcze nie widzialem lusterek z soplami zwisajacymi z nich Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
przemal Opublikowano 8 Lutego 2013 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 8 Lutego 2013 Ty nie widziałeś, ale osoba która chce to zrobić u siebie w aucie, wymieniała już raz mechanizm składania lusterka. Ps. Nie ma takiego wpisu w e39 ,,HEIMLEUCHTEN_FUNKSCHL : - odprowadzanie po zamknięciu pilotem'' bynajmniej u mnie. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
darkstar79 Opublikowano 8 Lutego 2013 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 8 Lutego 2013 Ps. Nie ma takiego wpisu w e39 ,,HEIMLEUCHTEN_FUNKSCHL : - odprowadzanie po zamknięciu pilotem''bynajmniej u mnie. Mozliwe ze jest w pozniejszych modelach, jutro bede grzebal ponownie u siebie i obadam czy to mam. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
przemal Opublikowano 9 Lutego 2013 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 9 Lutego 2013 Moja jest z 2001r i nie mam takiego wpisu Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
beaver79 Opublikowano 10 Lutego 2013 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 10 Lutego 2013 Eee jeszcze nie widzialem lusterek z soplami zwisajacymi z nich wymieniałem spalony silnik i musiałem rozbierać i składać bo przy przeciążeniu wyskoczyły wodziki z prowadzeń czego jeszcze nie widziałeś? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Rekomendowane odpowiedzi