woz Opublikowano 24 Listopada 2010 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 24 Listopada 2010 Mordulec, pelen szacun za te fotki. Droga na lotnisko mnie rozbroilo Tutaj pare z innej bajki. Forest, nie tylko Ty lubisz owczarki Widze ze podstawa do dobrej obrobki w HDR jest dobra fotka, jakies niebo itd, bo tak jak w przypadku psiaka, to jedynie na tej fotce moglem poglebic kolory. A da sie jeszcze cos z niej Marcin wyciagnac czy w przypadku takich fotek to tylko zabawa kolorami itd? Bo jak w przypadku tej drugiej (Gieraltow, kolo Stronia Slaskiego) gdzie jest np krajobraz z pelnym niebem bez slonca to obrobka takiej foty to moga wyjsc naprawde fajne rzeczy. No i zgapilem Tazunia i jeszcze doszedl Corel do podpisow. Na tyle mi sie spodobaly te zabawy z fotami ze juz katalog na kompie sobie zalozylem i bede je sobie tam ladowal. Mordulec, moja praca ucierpi przez ciebie, ale browar postawie za ten HDR przy najblizszej okazji bmw_beer Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Młoda Opublikowano 24 Listopada 2010 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 24 Listopada 2010 Szelmusia byla tez taka sliczna :P Poczekaj az wyrosnie Ci takie "bydle" ktore jak pociagnie to mało barków nie wyrwie. P.S.- Podobna/y do Ciebie Hi hi hi Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
woz Opublikowano 24 Listopada 2010 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 24 Listopada 2010 P.S.- Podobna/y do Ciebie Hi hi hi juz mi tak mowiono, ale ponoc jest wyzszy, hehe Mloda, te fotke zrobilem jakies 5 lat temu. Tak wygladal moj pies pare lat temu jak jeszcze mialem to srebrne cabrio. Chyba nic tak bardzo na swiecie sprawialo Borysowi przyjemnosc jak jazda cabrio w sloneczny dzien. Kurde, zeby nie bylo, moj psiak ma dobry gust :) ..a od kilku lat mamy kolejnego czlonka w naszej rodzinie. Milo mi Wam przedstawic Kevina Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gość Mordulec Opublikowano 24 Listopada 2010 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 24 Listopada 2010 podstawa do dobrej obrobki w HDR jest dobra fotka, jakies niebo itd Tak jak rozmawialiśmy , dużo zależy od zdjęcia .... właściwie zrobiona fotka decyduje o tym co da się z niej dalej zmontować Zdjecia typu "u cioci na imieninach" gdzie są ludzie nie nadają sie do takich ostrych przeróbek bo się rodzina obrazi jak zobaczy swoje facjaty przypominające ekipę Indian po wieczorze kawalerskim :lol: - W takich fotach moim zdaniem można pokusić się o lekka poprawkę kolorków / nasycenia itd ale wszystko z umiarem Dobrym przykładem jest tutaj ten piesek , pokręcone nasycenie barw i to by było praktycznie wszystko co można zrobić z tym zdjęciem żeby nie wyglądało groteskowo Najlepszymi fotkami do przeróbki są kompozycje o takich mniej więcej proporcjach 50% beemka lub inny obiekt , 30% niebo najlepiej z chmurami , 10% zielenina trawa krzaki drzewa , 10% asfalt dymek z opon albo jakis inny charakterystyczny detal dla obiektu głównego I wtedy można zabierać się za ostrą przeróbke takiego zdjęcia .... taka jeszcze moja uwaga jesli chodzi o robienie HDR z jednej fotki , warto wykonać kilka prób i ustawić EV albo na + albo na - a dopiero później zabierać sie za przeróbkę kolorów światła itp , sam juz sie przekonałem że ten pierwszy krok ma ogromny wpływ na możliwości dalszej obróbki zdjęcia Tak czy inaczej te wszystkie programy do HDR są bardzo intuicyjne i własciwie warto poświęcić ze 2 godzinki na zapoznanie się z możliwościami i efektami robiąc totalna jazde po bandzie ustawiając jakieś skrajne kolory , nasycenia itd itp wszystko w celach szkoleniowych żeby wiedzieć co do czego pasuje a co z czym się gryzie Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Młoda Opublikowano 24 Listopada 2010 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 24 Listopada 2010 Wozu ja tez chce takiego Kevina, jest zaje*** iaszczy Dobra koniec temat psiaków bo nas zjedzą:mrgreen::mrgreen: Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gość Mordulec Opublikowano 24 Listopada 2010 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 24 Listopada 2010 Dobra koniec temat psiaków bo nas zjedzą Czemu koniec tematu psiaków ? to jest Off topic mozna pisać o wszystkim , a ten ciapek kevin daje rade Jeszcze taka jedna uwaga co do materiału na HDR poza tym co napisałem istotna jest też wysoka rozdzielczość zdjęcia , im wyższa tym lepsza Niestety obróbka w HDR fotek w rozmiarze np 800x600 kończy się najczęściej totalną pikselozą i nadaje sie co najwyżej do kolejnego pomniejszenia żeby nie było widac pikseli do wielkości avatara Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
woz Opublikowano 24 Listopada 2010 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 24 Listopada 2010 Jeszcze taka jedna uwaga co do materiału na HDR poza tym co napisałem istotna jest też wysoka rozdzielczość zdjęcia , im wyższa tym lepsza Niestety obróbka w HDR fotek w rozmiarze np 800x600 kończy się najczęściej totalną pikselozą i nadaje sie co najwyżej do kolejnego pomniejszenia żeby nie było widac pikseli do wielkości avatara Potwierdzam. HDR zrobiony z foty z komorki, czyli miala okolo 400KB. Pikseloza do potegi, a szkoda bo fajne zdjecie moglo wyjsc.. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Młoda Opublikowano 24 Listopada 2010 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 24 Listopada 2010 a ten ciapek kevin daje rade "Ciapek Kevin" he he fajnie to brzmi.... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
cindy Opublikowano 24 Listopada 2010 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 24 Listopada 2010 ja bym się bardzo chciała dowiedzieć jaka to rasa tego ciapka? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
woz Opublikowano 24 Listopada 2010 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 24 Listopada 2010 ja bym się bardzo chciała dowiedzieć jaka to rasa tego ciapka? Mastif Angielski. Slodki jak dziecko, ale niestety do kumatych nie nalezy Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
czechu Opublikowano 24 Listopada 2010 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 24 Listopada 2010 Cholera, wszyscy psy obronne maja, a u mnie chaty pilnuje york haha na razie z dobrym skutkiem :lol: Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Kuziem Opublikowano 24 Listopada 2010 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 24 Listopada 2010 Moja druga przeróbka, tym razem ja wpadłem na warsztat :lol: Oryginał HDR Muszę dorwać pełną wersję tego programu :twisted: Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
woz Opublikowano 25 Listopada 2010 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 25 Listopada 2010 Muszę dorwać pełną wersję tego programu :twisted: Najlepiej sciagnij sobie darmowy program PICASA, wpisz na google i od razu ci sie pojawi. Z tym programem to po prostu wrzucasz np to swoje przerobione zdjecie z motorem i w przeciagu 5 sekund mozesz go przyciac tak, ze nie bedzie tego napisu na dole. No i oczywiscie oprocz tego wszystkie bajery typu glebokosc kolorow, sephia, cz-bialo, rozmazywanie itd itd itd sa mega proste na tym programie Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
woz Opublikowano 25 Listopada 2010 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 25 Listopada 2010 A dzisiaj wieczorem mialem chwilke wiec sobie pogrzebalem w zdjeciach ktore mi lezaly gdzies na kompie. Pare z moich poprzednich buniek. Nie bede sie znowu rozpisywal jak kozacki jest ten program. Gdyby ktos chcial zrobic jakas zrzute na ori program to dajcie znac, mysle ze znalazloby sie paru chetnych z forum z ktorymi mozna byloby zrobic zrzute i kupic jeden program i go odpowiednio "podzielic" Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gość Mordulec Opublikowano 25 Listopada 2010 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 25 Listopada 2010 E34 trochę za mała w kadrze i tak średnio wygląda na tych przeróbkach .... ale już E36 za***iaszczo wyszła po modach zwłaszcza przed ostatnie zdjęcie mi się podoba Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
rush Opublikowano 26 Listopada 2010 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 26 Listopada 2010 A dzisiaj wieczorem mialem chwilke wiec sobie pogrzebalem w zdjeciach ktore mi lezaly gdzies na kompie. Pare z moich poprzednich buniek. Nie bede sie znowu rozpisywal jak kozacki jest ten program. Gdyby ktos chcial zrobic jakas zrzute na ori program to dajcie znac, mysle ze znalazloby sie paru chetnych z forum z ktorymi mozna byloby zrobic zrzute i kupic jeden program i go odpowiednio "podzielic" po co tak kombinowac jak mozna pelna wersje z neta sciagnac? :> E34 trochę za mała w kadrze i tak średnio wygląda na tych przeróbkach .... ale już E36 za***iaszczo wyszła po modach zwłaszcza przed ostatnie zdjęcie mi się podoba dlaczego? to pierwsze zdjecie z e34 ma taki klimat ze masakra, jeszcze mi tak tylko brakuje padajacego deszczu wszystkie zdjecia swietne, poza tym z piachem, a taka e36 328i kiedys bede mial, jak nie e30 2.5 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gość Mordulec Opublikowano 26 Listopada 2010 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 26 Listopada 2010 dlaczego? to pierwsze zdjecie z e34 ma taki klimat ze masakra, Tego nie twierdze że ma klimat ... praktycznie każda fotka ma jakiś klimat .... po prostu moim zdaniem wygląda jak "zakurzone" ... jest mało wyraźne ... nawet przy mocnym ustawieniu dramatic light Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
woz Opublikowano 26 Listopada 2010 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 26 Listopada 2010 po co tak kombinowac jak mozna pelna wersje z neta sciagnac? :>wszystkie zdjecia swietne, poza tym z piachem, a taka e36 328i kiedys bede mial, jak nie e30 2.5 Ten z piachem byl robiony bardziej pod katem tych mega chmur Pelnej wersji na necie nie moglem znalezc, jedynie probna wersje gdzie na dole sa zawsze te podpisy ktore non stop wycinam . Rush, jesli masz gdzies linka do pelnej to dawaj na otwartym, mysle ze nie jedna osoba bedzie chciala sobie sciagnac ten program.. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
mat Opublikowano 26 Listopada 2010 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 26 Listopada 2010 napisz pw w tej sprawie Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
czechu Opublikowano 26 Listopada 2010 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 26 Listopada 2010 Sorry ze odbije troche z tematu, ale Woz to Twoje E36 mnie po prostu zrzucilo z krzesla. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
rush Opublikowano 26 Listopada 2010 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 26 Listopada 2010 panowie tu jest wszystko http://thepiratebay.org/ a tu jest super program ktory stamtad pobiera http://www.utorrent.com/ 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
woz Opublikowano 26 Listopada 2010 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 26 Listopada 2010 Sorry ze odbije troche z tematu, ale Woz to Twoje E36 mnie po prostu zrzucilo z krzesla. Dzieki, robila robote Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gość Mordulec Opublikowano 18 Grudnia 2010 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 18 Grudnia 2010 Dwie kolejne fotki : Przed wejściem na skocznie w Lillehammer A tu widok ze skoczni Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Tomski Opublikowano 18 Grudnia 2010 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 18 Grudnia 2010 Mordulec jak kiedys otworze firme to zatrudnie cie jako grafika bjutiful pikczers 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gość Mordulec Opublikowano 18 Grudnia 2010 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 18 Grudnia 2010 (edytowane) Mordulec jak kiedys otworze firme to zatrudnie cie jako grafika Eee to chyba nie chcesz żeby Ci firma splajtowała :lol: .... zacząłem przeglądać stare fotki i może Tomski skojarzysz co to za wyspiarska budowla ?? .... to jeszcze jedna fajna zagadka z UK ... co to jest ?? Edytowane 18 Grudnia 2010 przez Mordulec Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Rekomendowane odpowiedzi