Skocz do zawartości
Wasilewski Warsztat

Rekomendowane odpowiedzi

kazdy kupuje sobie co chce ja moge kupic Alana 100 i bede zadowolony a inny powie ze to radio jest kiepskie i wezmie jakies za np.1000pln tylko po to zeby mogl sie pochwalic miedzy kolegami (nie obrazajac nikogo) ma w takim radiu mnustwo pokretel i przyciskow i wykorzytuje moze ze 20% mozliwosci radia tylko dlatego ze nie wie co z czym sie je

kolega zapytal o radio wiec odpowiedzialem to sa najprostrze jezeli uniden jest zakazany to sa inne opcje jezeli ktos potrzebuje radia zeby podpytac o droge to kupuje najprostrze radio+antena 70cm na magnesie i tez da rade no chyba ze chce sie laczyc z drugim koncem polski to wtedy kupuje lepsze radio robi stacje bazowa i nadaje ale taki zestaw juz trzeba troche kasy wywalic

Micnic, ja sie z Toba zgadzam co do Unidena, radio wg mnie w bdb cenie i super jakosc. Ja mam 2 identyczne z antena President Misouri i powiem szczerze, ze jestem mega zadowolony, az zal mi je zmieniac. Ale no bedzie trzeba, chyba ze wymysla cos do obejscia tego przepisu.

tak jak korni pisze uniden 520xl pro rewelka za małą kaskę na atesty proponuję nie patrzyć w polsce to bujda jak autostrady:p

chłopaki wersje że nie dopuszczone itd . to bajka normalnie w sklepie kupiłem unidenka z gwarancją legalnie radyjko super czytałem przepisy nikt was nie uwali za takie radio przepis mówi że nie wolno sprzedawać na terenie naszego kraju a nie że nie wolno stosować po dupie dostanie ten co sprzedaje a nie ten co ma ja mam paragon za radio i to mi wystarcza nie mnie będą ścigać chociaż fakt niby nie spełnia norm ale to bu bujda jak te autostrady he he

Edytowane przez mariusz13

co do presidenta to piszą, że przerost ceny nad treścią, z drugiej strony nie bardzo wiemy (z kolegą) czego wymagać od takiego zestawu, bo przecież nastawiasz jakiś tam kanał, śmigasz na nim i to wszystko

może napiszcie co was najbardziej denerwuje a co cieszy w posiadanych przez was sprzętach

najwazniejsze zeby mial automatyczna redukcje szumow, bo reczne jest denerwujace !! i jako ze Ciezarowa raczej malo po miescie to wielkiego bata montowanego na stale, Polecic moge ze W Studniskach jest gosc radioamator, rowniez stroi i naprawia zestawy, Latwo znajdziesz po antenach :)

uniden ma dokładnie takie same bebechy jak president, ja jeżdzę na 520xl i sirio ml 145 jak chcesz to kup odpowiednik presidenta i będzie dokładnie tak samo jeżeli chodzi o jakość (tylko drożej)

Zakaz stosowania Cb marki uniden jest spowodowany prawdopodobnie polityką cenową firm, niestety. Rozbierzcie oba radyjka i zobaczycie na obu płyty uniden.

• Lubię 2

uniden ma dokładnie takie same bebechy jak president, ja jeżdzę na 520xl i sirio ml 145 jak chcesz to kup odpowiednik presidenta i będzie dokładnie tak samo jeżeli chodzi o jakość (tylko drożej)

Zakaz stosowania Cb marki uniden jest spowodowany prawdopodobnie polityką cenową firm, niestety. Rozbierzcie oba radyjka i zobaczycie na obu płyty uniden.

mat ma racje to samo tylko drożej, unidenkowi zabrali homologację na polskę radio jak każde inne 4waty ma tylko komuś chyba łapówy nie dali i to sporej dlatego president jest droższy o tą łapówę :D

Edytowane przez mariusz13