batman_bmw Opublikowano 17 Maja 2011 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 17 Maja 2011 witam mam problem z odpaleniem mojej bmw e36 325i a mianowicie nie byla odpalana okolo 2 tyg bylem na urlopie po powrocie zauwazylem ze padla bateria wiec naladowalem i zapalila ale troche sie rozrusznik nameczyl ale zapalila popracowala okolo pol godziny na wolnych obrotach i wylaczylem silnik za kilka minut ponownie chcialem zapalic ale z meka odpalila pozniej za okolo pol godz juz nie dalem rady, mam taki obiaw ze jak przekrecam kluczyk to tylko wszystko przygasa jak przy odpalaniu ale nic sie nie odzywa a wystarczy pchnac i tylko kolem obruci i juz pali wiec o co chodzi i gdzie szukac stacyjka czy rozrusznik a moze calkiem co innego poradzcie cos Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gość Mordulec Opublikowano 17 Maja 2011 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 17 Maja 2011 Może po prostu akumulator umiera ? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
batman_bmw Opublikowano 17 Maja 2011 Autor Zgłoś Udostępnij Opublikowano 17 Maja 2011 ale aku ma dopiero 6-mcy juz by sie skonczyl ja podejzewam jakies zwarcie tylko gdzie i od czego zaczac szukac aby na darmo nie pchac sie w koszty Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gość Mordulec Opublikowano 17 Maja 2011 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 17 Maja 2011 Wiele nie wymyślisz , multimetr w łapę i pomierz napięcie , przy wyłączonej stacyjce , przy zapalonych kontrolkach , przy kręceniu rozrusznikiem. Odepnij też jedną klemę i zmierz natężenie prądu , może coś faktycznie pobiera na postoju i rozładowuje akumulator A 6 miesięcy nie ma znaczenia , przy zwarciu cel Znam przypadki gdzie aku poszedł do reklamacji po 2 tygodniach i było zwarcie więc nie ma reguły Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
batman_bmw Opublikowano 17 Maja 2011 Autor Zgłoś Udostępnij Opublikowano 17 Maja 2011 mam troche sprzetu w aucie ale to nie ma znaczenia bo jeszcze nic nie jest podlaczone tylko zrobiona instalka i zabudowy a tu takie kuku i niema pradu ale spoko jutro wszystko sprawdze i zobacze moze cos znajde tzn przyczyne Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
E34-Patryk Opublikowano 17 Maja 2011 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 17 Maja 2011 Dokładnie jak Mordulec pisze, zdarza się np. po wjechaniu w dziurę, że uszkodzisz aku nawet sie nie spodziewasz. W warsztacie wymienialiśmy sporo baterii po kolizjach mimo, że wyglądały dobrze, ale nadawały się tylko do wyrzucenia. Może zanim postawiłeś auto na te 2 tygodnie to wjechałeś w jakąś konkretną dziurkę, albo aku nie był przykręcony, a Ty polatałeś bokiem i umarł sobie. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
batman_bmw Opublikowano 17 Maja 2011 Autor Zgłoś Udostępnij Opublikowano 17 Maja 2011 no nie byl przykrecony a ja wolno nie jezdze wiec chyba zaczne od akumulatora a ze gwarancja jest to sie wymieni ale jak by co to szukam dalej Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Rekomendowane odpowiedzi