czechu Opublikowano 14 Maja 2011 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 14 Maja 2011 Sprawa wyglada tak, czasem ma miejsce taka sytuacja, w ktorej lewa lampa swieci na bialo, a prawa na taki jakis zoltawy (xenon of course ori). I co moze byc przyczyna, zarowka sie konczy czy jakis inny problem jest? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Forest Opublikowano 14 Maja 2011 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 14 Maja 2011 Różnica w barwie światła pomiędzy dwoma żarnikami może byc przyczyną niestety zbliżającego się końca. Dla pewności by upewnic się, że problem nie jest związany np. z przetwornicą zamień żarniki miejscami. Jeśli będzie to samo to masz pewnośc, że trzeba wymienic. I oczywiście wymień komplet. 2 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gość Mordulec Opublikowano 14 Maja 2011 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 14 Maja 2011 Podstawowa sprawa .... nigdy nie sprawdzaj zenonów po pijanemu .... mogą występować zaburzenia w transmisji barwy i błędna ocena sytuacji :drunk: A poważnie to tak jak Forest napisał Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
beaver79 Opublikowano 14 Maja 2011 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 14 Maja 2011 U mnie jest to samo, ale wciąż mam nadzieję że to matowy klosz z prawej strony robi swoje (lewy nowy) Wygląda to tym bardziej tak, bo jak prawy był po polerce to oba szły w niebieski, ale wiadomo jak z ta polerką. gdybyś szukał żarników to dawaj na PW w jakiej możesz mieć cenie, znajomek ostatnio się oferował coś poniżej 200 PLN za kpl... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
BASTARS Opublikowano 14 Maja 2011 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 14 Maja 2011 U mnie jak się kończyły to właśnie najpierw były żółtawe , potem wpadały w fiolet-róż i wymiana żarników pomogła , kupiłem po 98zł/szt jakieś angielskie 6000k, świecą za***ioza , ori były Philips 4300 albo 4700k :?: Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Jaro Opublikowano 14 Maja 2011 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 14 Maja 2011 Na 99% kończą Ci się żarniki. Jak kupiłem swoją to też tak jakoś marnie świeciły w żółtawym odcieniu. Po wymianie mega różnica. Przy okazji polecam Ci barwę 6000k. Ja sam kupiłem 4300, bo chciałem ori, ale powiem szczerze, że Bastars ma 6000k i na żywca lepiej to wygląda... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Rekomendowane odpowiedzi