Szpadyzor Opublikowano 7 Maja 2011 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 7 Maja 2011 witam! kolejna sprawa to skrzypienie w tylnym zawieszeniu... dzwiek wydobywa się ze sprężyny(?), co najczęściej skrzypi w e46? znajomy mial to samo, samo przeszło po kilku dniach. z kolei bardzo często slysze jak przejezdzająca e36,e46 czy e39 skrzypi... mial ktos podobny przypadek ? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Jaro Opublikowano 8 Maja 2011 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 8 Maja 2011 Musisz zdjąc koło i zajrzec, ale może byc, że sprężyna pękła (dośc częsta przypadłośc w tym modelu) i np ociera się o podstawę gumową i skrzypi... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Źrebi Opublikowano 8 Maja 2011 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 8 Maja 2011 No ja mam ten sam problem w moim e39, z tylu wydobywa sie pisk podczas pokonywania nierównosci i nie moge dojsc co jest grane... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
tazunio Opublikowano 8 Maja 2011 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 8 Maja 2011 sprawdźcie gumki i łączniki stabilizatora - pewnie są suche i popiskują Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
mariusz13 Opublikowano 8 Maja 2011 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 8 Maja 2011 sprawdźcie gumki i łączniki stabilizatora - pewnie są suche i popiskują mam to samo ale z przodu wszystko zlałem WD-40 idalej sobie popiskuje szału idzie dostać jak ja tego nienawidze Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
tazunio Opublikowano 8 Maja 2011 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 8 Maja 2011 wd40 to nie najlepszy pomysł... nawet na opakowaniu jest chyba napisane, że reaguje z gumą wszystko ci popuchnie Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Lijo Opublikowano 8 Maja 2011 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 8 Maja 2011 szału idzie dostać jak ja tego nienawidze Takie usterki są najgorsze. Wiesz że coś jest nie nie tak, chcesz to naprawić ale nie wiesz co.... A co do smarowania to polecam olej maszynowy. Nie reaguje z gumą, wręcz ja konserwuje a na dodatek ma całkiem niezłe właściwości penetrujące. To moje ulubione smarowidło Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
mariusz13 Opublikowano 8 Maja 2011 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 8 Maja 2011 wd40 to nie najlepszy pomysł... nawet na opakowaniu jest chyba napisane, że reaguje z gumą wszystko ci popuchnie no to dałem ciała nie zwróciłem uwagi trzeba to szybko umyć Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Źrebi Opublikowano 8 Maja 2011 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 8 Maja 2011 Takie usterki są najgorsze. Wiesz że coś jest nie nie tak, chcesz to naprawić ale nie wiesz co....A co do smarowania to polecam olej maszynowy. Nie reaguje z gumą, wręcz ja konserwuje a na dodatek ma całkiem niezłe właściwości penetrujące. To moje ulubione smarowidło I to jest wlasnie najgorsze.. dopieszczasz swoj woz na okętę, wymieniasz wszystko na czas i wedlug specyfikacji a nie zamiennikami za pół ceny (nie oszczędzasz na swoim wozie) a efekt końcowy jest taki, że po umyciu i nawoskowaniu w sobote masz ochote sie przejechac swoim bummerem i skrzypi cos na kazdej koleinie...ehh dostane przez to choroby psychicznej Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Szpadyzor Opublikowano 8 Maja 2011 Autor Zgłoś Udostępnij Opublikowano 8 Maja 2011 fakt, gumy stabilizatora są nowe tak więc - LUBRYKANCIE PRZYBYWAJ!! :D Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Szpadyzor Opublikowano 10 Maja 2011 Autor Zgłoś Udostępnij Opublikowano 10 Maja 2011 ***** to dało gumy tłuste, nawet tuleje... i nic mechanik polecił wymienic lacznik stabilizatora, bo najczesciej to poskrzypuje w bmw a jak komus sie nie chce to igła strzykawka olej i w tuleje zdrowo wstrzyknac Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
kozin09 Opublikowano 11 Maja 2011 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 11 Maja 2011 W mojej-byłej E39 która siostra smiga też skrzypi, szczególnie jak sie ciepło zrobi... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Źrebi Opublikowano 11 Maja 2011 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 11 Maja 2011 No wiec sprawa wyglada tak. Wlasnie dzis wrocilem od mechanika. Przesmarował, wykonał odpowiednie zastrzyki z oleju, popsikał preparatami tu i tam itp. ...i ...efekt jest taki, że troszke mniej ale jednak dalej niestety trzeszczy jak drezyna.. jedyne co mozna zrobic to rozebrac całe zawieszenie i krok po kroku sprawdzac (przynajmniej takie dostalem zalecenie od mojego fachmana)... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
jurmol Opublikowano 27 Maja 2011 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 27 Maja 2011 ja wymienilem amory, stabilizatory i gumy na wozku na tylnej osi i przy ruszaniu pojawia sie skrzypienie (tylko przy ruszaniu przod tyl) i tez nie wiem Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Źrebi Opublikowano 27 Maja 2011 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 27 Maja 2011 A ja wykonałem druga cześć zastrzyków z oleju i po 2 dniach pomogło widocznie olej musiał się dostać we wszystkie zakamarki i teraz jest git. Polecam ten patent u mnie pomoglo Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Mazi Opublikowano 1 Czerwca 2011 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 1 Czerwca 2011 podkladki pod sprezynami tak skrzypia Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Rekomendowane odpowiedzi