Szpadyzor Opublikowano 10 Maja 2011 Autor Zgłoś Udostępnij Opublikowano 10 Maja 2011 Ja w tym silniku wymienilem odme i bylo git a nie uwazasz ze brakuje mi jednego elementu ? pamiętasz jak to wygladalo u ciebie ? mozna zauwazyc ze u mnie filterek jest bez zadnej obudowy, jak w m57. na allegro mozna kupic do m57(filterek bez obudowy) i m57n(filterek w obudowie), moze poprzedni wlasciciel sie ***nal ?! ale jednak pasuje Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
edu2301 Opublikowano 10 Maja 2011 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 10 Maja 2011 http://www.maxbimmer.pl/threads/9429-Moje-Skromne-E-46-30d/page12 umnie wygladalo to tak Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Szpadyzor Opublikowano 10 Maja 2011 Autor Zgłoś Udostępnij Opublikowano 10 Maja 2011 u mnie wygląda to identycznie... dzisiaj spróbuje wyczyscic egr, zobaczymy co się stanie Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
edu2301 Opublikowano 10 Maja 2011 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 10 Maja 2011 zaslep egr i bedzie po problemie Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Szpadyzor Opublikowano 10 Maja 2011 Autor Zgłoś Udostępnij Opublikowano 10 Maja 2011 nic nie zeświruje ? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
edu2301 Opublikowano 10 Maja 2011 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 10 Maja 2011 nic nie zeświruje ? po zaslepieniu wylaczasz go elektronicznie i cycus i autko lepiej smiga Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Szpadyzor Opublikowano 10 Maja 2011 Autor Zgłoś Udostępnij Opublikowano 10 Maja 2011 po zaslepieniu wylaczasz go elektronicznie i cycus i autko lepiej smiga pod kompjuter podłączamy ma sie rozumiec? czy wyciagamy magiczna wtyczke i dziala? mimo wszystko trzeba wycyzscic i sprawdzic ;p Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
edu2301 Opublikowano 10 Maja 2011 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 10 Maja 2011 tak dokladnie pod kompa go i wek Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Szpadyzor Opublikowano 15 Maja 2011 Autor Zgłoś Udostępnij Opublikowano 15 Maja 2011 okej, ciągne temat dalej... Filtr odmy kupiłem nowy, duzo nie kosztował bo 60zł, wymiana banalna z reszta nieważne... Dymi dymi dalej dymi... Stwierdziłem ze trzeba zaglądnąć głębiej, no to egr i dolot... po odkręceniu egr-u - wielkie oczyska i ujżałem syyyyf... no to mysle - czyścimy, intercooler, węże, egr, kolektor. Wyczyszczone ładnie super srodkiem SPEC oraz benzyną i PURem z calcium - dobrze działa na paznokcie. karszer na max cisnienie i wyszlo calkiem calkiem, do nowosci nie udało mi się wyczyscic. wrażenia z 2 wieczorów roboty: -Okazało się, że nie ma klapek - ktos kiedyś je zdemontował -w układzie dolotowym było troche oleju, mysle ze turbo podlewało, albo z odmy - EGR zapieczony - nie działa, w ogole był odłączony - po złożeniu wszystkiego dymił baaaaaardzo mocno przez kilka minut, później wszystko wróciło do stanu sprzed rozbiórki. nie uzyskałem nic wymianą i przeczyszczeniem, oprócz tego, że przy odpaleniu na zimno, puszcza chmurę no i przy dodaniu gazu (tak jak na filmie wyżej). tak wyglądał egr Nowy filterek Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Piotrek_ Opublikowano 16 Maja 2011 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 16 Maja 2011 Ja też kiedyś z ciekawości sprawdzałem u siebie odmę i zamiast filterka był separator, rok na nim był wybity 2007 także ktoś zmieniał, ponoć nowszy wynalazek niż filterek więc dziwi dlaczego nie założyłeś separatora U mnie też czasem potrafiła przykopcić, zwłaszcza jak pozamulałem ją trochę w mieście, to potem jak depłem to wyrzuciła troche czarnego dymu. Ale to diesel, więc to chyba normalne... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Rekomendowane odpowiedzi