Skocz do zawartości
Wasilewski Warsztat

Rekomendowane odpowiedzi

Niuton robi robote i woz ma racje na wolnych to to strasznie chodzi ale jak mu sie da w kite to dzwiek mi sie bardzo podoba.

Passka tez bym odradzal opinie, ze jest tani w utrzymaniu to chyba napisali ci, ktorych rajcuje niskie spalanie. Pozatym masz tam wielowachaczowe zawieszenie, ktore kosztuje swoje jak cos sie wysypie i niedajborze cos padnie w silniku. Diesel jest zawsze drozszy od benzyny w naprawie.

Za 13k będziesz miał fajową Vectrę B po fl i zajęcie na długie zimowe wieczory... I nie tylko zimowe :P

to były żarty, B5 naprawdę jest wygodny, fajnie się prowadzi. Ale ciężko Ci będzie diesla. koleś kupił kilka dni temu '99 1,8T w automacie za 8k do opłat. Sekwencja koło 2k i leci :)

• 4 tygodnie później...

Wiesz, 2.0d nie jest złe, jeśli wymieniasz płyny na czas ogólnie dbasz o furkę odwdzięcza się bezawaryjnością. Jeśli chodzi o wybór silnika powiem tak - gdybym teraz miał szukać d to na pewno 3.0d:) Jeden z najbardziej niezawodnych silników i frajda z jazdy przeogromna;) co nie znaczy, że 2.0d nie da zadowolenia, jeśli 2.0 to szukaj poliftowej 150KM:) napisz do Kevina to może coś Ci znajdzie w dobrej kasie:)

Czy usterkowe? Sam jeżdżę 2.0d 136KM i nie mogę powiedzieć by było usterkowe - "odpukać..." - napisałem tylko jakie jest moje zdanie, a różnica w spalaniu między 2.0d a 3.0d to jakiś 1l ON , więc nie wiem ten 3.0 jest dużo więcej kosztowny. Oczywiście 6 cylindrów, więcej oleju, większe tarcze hamulcowe, ale to wszystko wychodzi na plus moim zdaniem. A jeśli będziesz zap***lał 2.0d to i ona wypije Ci ponad 10l. Zatem sam musisz przemyśleć. Podsumowując - jeżdżę 2.0d wiem ile pali i czego można się po niej spodziewać, jeździłem jako pasażer 3.0d i tak jak pisałem - gdybym teraz szukał to 3.0d. Kto wie, może swoją opchnę i będę się rozglądał, muszę to jeszcze przemyśleć. Powodzenia w szukaniu:)

Ja napiszę tylko to co MAT. Audi C4 A6 2.5 TDI 6 biegów manual avant, wspaniałe autko. Zrobiłem takim w quattro jakieś 25tyś.km i naprawdę bardzo zadowolony byłem. Gdybym nie musiał zmienić auta na norweskie (przepisy) to dalej jeździłbym A6. Na trasie paliła 6-6.5l ropy przy takiej budzie i napędzie na cztery łapy, poezja. Zbiera się z samego dołu rewelacyjnie, można go zczipsować, jest dużo pojemniejszy od paska, wiem bo tez jeździłem B5-ką.