Toots Opublikowano 14 Lipca 2006 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 14 Lipca 2006 Witam Jako ze od niedawna posiadam samochod marki BMW to sie nie orientuje w dalszym ciagu co to sa za elementy i do czego sluza :?: Pewnie dla wiekszosci z was moze to okazac sie smieszne, ale w inny sposob sie nie dowiem i dlatego zwracam sie do was z uprzejma prosba o pomoc uklon_bmw Nie znane mi elementy zaznaczylem na zdjeciach Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gość skasuj Opublikowano 14 Lipca 2006 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 14 Lipca 2006 zdjecie nr 1 nie wiem nie kojarze zadnych silnikow ponizej 2,0 zdjecie nr 2 wyglada na regulator cisnienia paliwa ... 3 nie wiem dziwnie to wyglada 4 zdjecie tam ogolem w M20 sa przekazniki od pompy paliwa i inne , ty masz jeden i nie wiem akurar do czego on sluzy ... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
łazik Opublikowano 14 Lipca 2006 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 14 Lipca 2006 jeśli masz gaz to zdjęcie numer dwa wygląda na elektrozawór[benzyna-gaz] wraz z filtrem gazu :roll: Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Toots Opublikowano 14 Lipca 2006 Autor Zgłoś Udostępnij Opublikowano 14 Lipca 2006 Aha zapomnialem napisac ze samochod to E30 318i M10 i ma zalozony gaz wiec to cos na zdjeciu nr2 moze ma cos wspolnego z instalacja gazowa. Nie mam pojecia. A jeszcze jedno, moglby mi ktos wytlumaczyc gdzie w tych silnikach znajduje sie silniczek krokowy?? A zdjecia sa kiepskiej jakosci bo robilem na szybkiego telefonem. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Polus Opublikowano 14 Lipca 2006 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 14 Lipca 2006 Witaj Toots, Dołączam się do Twojego pytania. Mam dokładnie ten sam model BMW z silnikiem m10 1.8i Nie potrafię zlokalizować silnika krokowego. Wiem, że jest gdzieś schowany. Nie jest nigdzie na wierzchu, tak jak to ma miejsce w silnku m40. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gość Opublikowano 14 Lipca 2006 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 14 Lipca 2006 A przypadkiem krokowiec nie jest na zdjęciu pierwszym?? Tak coś mi się właśnie wydaje, masz tam jakąś wtyczkę?? Bo u mnie jeszcze tam jest wtyczka jak przy wtrysku rozruchowym(też zdjęcie pierwsze, na górze zdjęcia widac niebieską kostkę to od wtrysku rozruchowego). Pozdrawiam Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Sopel Opublikowano 14 Lipca 2006 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 14 Lipca 2006 Zdjęcie 1 to zawór dadatkowego powietrza. Zdjęcie 2 to podciśnieniowy regulator ciśnienia paliwa zdjęcie 3 to elektroz awór do gazu pod nim jest filtr gazu zdjęcie 4 niewiem pytanie_bmw Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gość Opublikowano 15 Lipca 2006 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 15 Lipca 2006 Jeśli zdjęcie nr 1 to zawór dodatkowego powietrza, to być może mam odpowiedź na moje problemy z zapalaniem na zimno Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gość skasuj Opublikowano 15 Lipca 2006 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 15 Lipca 2006 Silnik krokowy w starym M10 Obrazek Silniik krokowy M40 Na focie nie widać bo zasłania rozpórka... Normalnie zobaczysz go bez problemu... Obrazek Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Toots Opublikowano 15 Lipca 2006 Autor Zgłoś Udostępnij Opublikowano 15 Lipca 2006 No to widze ze nie tylko ja skorzystam z waszej pomocy Czyli na pierwszym zdjeciu jest krokowiec bo jest tam jaks wtyczka. Brdzo dziekuje za pomoc happy_bmw i zainteresowanie <bmw_2> Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Rekomendowane odpowiedzi