Skocz do zawartości
Wasilewski Warsztat

Rekomendowane odpowiedzi

Siemka

Tak się zastanawiam czy zamiast świateł mijania w słoneczne dni można jeździć wyłącznie na włączonych Ringach czy mogę mieć problem jak mnie zatrzyma drogówka. Wydaje mi się że ringi ccfl są dość widoczne w porównaniu do standardowego oświetlenia.

pozdro czekam na wasze opinie.

Mi Policja powiedziała ze można na ringach jeździć ale w słoneczne dni słabo widać a dlaczego x5 mają takie same ringi i mogą legalni jechać ? a dlaczego my byśmy nie mogli na przeglądzie tak samo bez niczego przechodzi jako światło postojowe...

Mi Policja powiedziała ze można na ringach jeździć ale w słoneczne dni słabo widać a dlaczego x5 mają takie same ringi i mogą legalni jechać ? a dlaczego my byśmy nie mogli na przeglądzie tak samo bez niczego przechodzi jako światło postojowe...

Ale nowsze Beemki np X5 maja fabryczną homologacje a wtedy sprawa inaczej się ma. Gliniarz pewnie sam nie było do końca w temacie zorientowany.

Cosik sie obilo o uszy ale wolalbym aby ktos naswietlil mi sprawe z tymi swiatlami...

Ktore to sa i czym sie roznia od zwyklych ''krotkich'' swiatel.

świecą się długie na bodaj 33%,jeśli masz czujnik zmierzchu,dajesz na auto,światła te włączają się od razu(samoczynnie)po odpaleniu auta,a krótkie,załączą sie też automatycznie,jeśli nie masz czujnika,to światła cały czas są załączone(mijania),ale po zgaszeniu auta nie świecą postojówki,tylko wszystko gaśnie(ale tutaj światła mijania są światłami dziennymi,tylko nie musisz włączać,wyłączać,)jeśli masz INPE,to pewnie masz coś takiego jak NCS Expert,tym możesz to uruchomić u siebie(jeśli interesuje cię jak ,pisz na PW,bo to trochę tłumaczenia,a zabawa NCS ,jeśli sie nie wie co robi,niewskazana)

Edytowane przez dirty.73