DIEGO E30 Opublikowano 10 Czerwca 2011 Autor Zgłoś Udostępnij Opublikowano 10 Czerwca 2011 Takie cudo zamówiłem : http://allegro.pl/tlumik-przedni-bmw-e30-316i-i1658882027.html , znalazłem innego sklepikarza na allegro bo tamten jakiś lewy był. Ciekawe czy pomoże mi to z poloneza zrobić w miarę przyzwoity dźwięk m40 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Lijo Opublikowano 10 Czerwca 2011 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 10 Czerwca 2011 Poglądowy wygląda OK. Mam nadzieję że będzie pasował i zrobi co trzeba a Borewicza nie wywoła Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
DIEGO E30 Opublikowano 11 Czerwca 2011 Autor Zgłoś Udostępnij Opublikowano 11 Czerwca 2011 Na rysunku tłumik jest wielkości puszki od piwa i fajnie by było jakby w rzeczywistości okazał się nieco większy Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
DIEGO E30 Opublikowano 22 Czerwca 2011 Autor Zgłoś Udostępnij Opublikowano 22 Czerwca 2011 Niech mnie ktoś oświeci co jest grane;/ Tłumik przyszedł pięknie cacy, ale nie ma w nim wejścia na sonde lambda czyli jest do silnika gaźnikowego, a w katalogach piszę ,że do m40 od 88 roku. Zamówiłem Walkera, gościu u którego brałem pisze, że sprawdził również katalog Bosala i w nim też nie ma wejścia na sondę. Zaczyna się standardowa gatka czyli brak odpisywania na maile plus wyłączony tel. W aukcji pisze ,że jeśli towar nie spełnia moich oczekiwań to moge go odesłać w ciągu 10 dni. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gość Mordulec Opublikowano 22 Czerwca 2011 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 22 Czerwca 2011 Wytnij ze starego i wspawaj do nowego Może tak być że zamienniki robią właśnie bez gniazda na sondę Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
DIEGO E30 Opublikowano 22 Czerwca 2011 Autor Zgłoś Udostępnij Opublikowano 22 Czerwca 2011 Dodzwoniłem się do gościa i powiedział, że w starych Baśkach sonda jest bardziej do tego aby kontrolować temperaturę spalin aby uniknąć przegrzania kata którego już nie mam. Bosal i Walker nie są debilami żeby zapomnieć zrobić otwór na sondę. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gość Mordulec Opublikowano 22 Czerwca 2011 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 22 Czerwca 2011 że w starych Baśkach sonda jest bardziej do tego aby kontrolować temperaturę spalin aby uniknąć przegrzania kata którego już nie mam. Poważnie tak Ci odpisał ?? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
tazunio Opublikowano 22 Czerwca 2011 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 22 Czerwca 2011 Dodzwoniłem się do gościa i powiedział, że w starych Baśkach sonda jest bardziej do tego aby kontrolować temperaturę spalin aby uniknąć przegrzania kata którego już nie mam. Bosal i Walker nie są debilami żeby zapomnieć zrobić otwór na sondę. nie no wymiekam sonda jest od pomiaru poziomu tlenu w saplinach... nie ma opcji/pstryczka na pomiat temp. :lol: debil jakis :bag: chyba na poczekaniu wymyslil :bag: Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
DIEGO E30 Opublikowano 22 Czerwca 2011 Autor Zgłoś Udostępnij Opublikowano 22 Czerwca 2011 Już sam nie wiem, wkręcę i zobaczę. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
DIEGO E30 Opublikowano 2 Lipca 2011 Autor Zgłoś Udostępnij Opublikowano 2 Lipca 2011 Witam , wsadziłem to całe ustrojstwo czyli tłumik. Zmagałem się jednocześnie z paroma innymi problemami w tym wymiana baku(zgnił strasznie). Silnik chodzi równo i wkręca się na obroty ,a sondy już nie ma <zdziwko> Zobaczę jak ze spalaniem ponieważ jak na razie przejechałem pare km. Zasilanie na benie przywróciłem po blisko dwóch latach. Udało się kupić pompę paliwową za 40 zł + 10 zł wysyłka, bak 50 zł + dojazd około 15 zł. Zastanawia mnie to ,że silnik bez sondy lambda zachowuje się zupełnie normalnie,ale czas pokaże. Znikł efekt poloneza:) Cała wydech idzie elegancko wręcz idealnie pod podwoziem , a nie jakby to było po wspawaniu gdzieś bokiem by poleciał pewnie. Musiałem przerobić narzynkę pod klucz 27 żeby nagwintować 4 śruby od kolektora ponieważ pozrywało gwinty(strasznie się umordowałem). Strumienicom mówię zdecydowanie NIE, nie zakładajcie tego *****, widziałem podobny temat, Wozu pisał coś o tym. Tłumik kosztował mnie z przesyłką 352 zł, czy to dużo? Myślę ,że tak ,ale innych opcji w m40 nie ma. Pozdrawiam Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Lijo Opublikowano 3 Lipca 2011 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 3 Lipca 2011 No ta gratulację za zamknięcie tematu wydechu!! Trochę sie z tym naspawałeś ale z tego co czytam to warto było. A z ta sonda to sam jestem ciekawy jak to będzie działać. Ostatecznie zawsze można zamontować sondę gdyby faktycznie coś było nie teges Well done mate!! Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
pawel_nopl Opublikowano 4 Lipca 2011 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 4 Lipca 2011 A co powiecie na takie cos? Tlumik srodkowy do M10: http://allegro.pl/tlumik-srodk-bmw-e30-318-316-1-6-1-8-318i-316i-i1686123699.html Tlumik koncowy: http://allegro.pl/tlumik-koncowy-bmw-318-1-8-318i-e30-i1665810435.html A portki zostawic stare. Wyslo by cos takiego: Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
DIEGO E30 Opublikowano 4 Lipca 2011 Autor Zgłoś Udostępnij Opublikowano 4 Lipca 2011 Rozważałem wszystkie możliwości, trzeba by w jednym albo w drugim uciąć rurę. Portki z m10 nie pasują do m40. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
DIEGO E30 Opublikowano 4 Lipca 2011 Autor Zgłoś Udostępnij Opublikowano 4 Lipca 2011 Rysunek na samym dole przedstawia element, który właśnie kupiłem(jednolita część tłumik z rurą bez możliwości rozdzielenia) Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
pawel_nopl Opublikowano 4 Lipca 2011 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 4 Lipca 2011 DIEGO Wlasnie wiem, ze trezba ciac... a z cieciem to znowu niepotrzebne spawy i kombinacja... No i stare portki... Bo jest dokladnie tak jak mowisz. Z M10 nie pasuja... Ale zobacz co znalazlem: http://www.motoneo.pl/t/z1/WAL14569-66 Wyszulaem w googlach, po numerze WALKER: 19884 (tego z akcji allegro) Jest troche roznych firm produkujacych ta czesc: PEDOL 021.011 PEDOL 021.012 EBERSPÄCHER 11.4.50 EBERSPÄCHER 11.4.71 FENNO 1553 ROSI 11752 SIGAM 15127 BMW 18101712790 BMW 18101719496 IMASAF 19.16.09 MEFEX 2211 WALKER 19884 AS 45108 TESH 260043 DESCAM 312822 FONOS 616391 HJS 95 12 2300 TESH BM188V TIMAX BM188V ANSA BW 7203 EBERSPÄCHER V 21.286.81 EBERSPÄCHER V 21.587.81 BOSAL 283-115 BOSAL 284-127 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
tazunio Opublikowano 4 Lipca 2011 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 4 Lipca 2011 DIEGO E30, nie chcę cię straszyć, ale autko pewnie ci chodzi w trybie awaryjnym, co się m.in. odbije na zwiększonym spalaniu na benzynie, jeśli masz gaz jakiejś "nowszej" generacji to różnicy nie będzie ponieważ sygnał jest emulowany i auto będzie jechać tak jak jest ustawione Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
DIEGO E30 Opublikowano 6 Lipca 2011 Autor Zgłoś Udostępnij Opublikowano 6 Lipca 2011 Trochę nie rozumiem czemu Bosal,Walker robią takie wydechy w których nie ma otworu na sondę Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Rekomendowane odpowiedzi