Skocz do zawartości
Wasilewski Warsztat

Czy są w Naszym Szanownym gronie jacyś płetwonurkowie?

Lijo

Rekomendowane odpowiedzi

Gdyby jednak Ktoś z Was chciał się zaznajomić i np. zrobić kurs albo tzw INTRO (wprowadzenie) to piszcie na PW.

Jeśli chodzi o koszty kursów:

1 stopień - OWD - uprawnienia do 18m - ok. 1200 zł

2 stopień - AOWD - uprawnienia do 30m - ok. 700 zł

Każdy następny kurs specjalizujący, np. wrakowy to koszt ok 400 zł

Jeśli chodzi o sprzęt nie nie trzeba go wcale kupować.

Wystarczy mieć swoje tzw. ABC - maska (ok 150 zł), Płetwy (ok 250 zł), Fajka (ok. 60zł)

Resztę można swobodnie pożyczać.

Powiem tak: Jak bedą pod wodą leżeć ciekawe bawarki bo komuś się wyjechało za grunt to wtedy bym spróbował ;) to tak żartem. Dobrze lijo że wspomniałes co i ile dobrze wiedziec bo to powoli też sie rozwija, ludzie maja kase i szukaja wrażen, a Ci co nie maja tez próboja ;)

Stasek, ale skarby można znaleźć pod wodą :P Ja tam dobrze się czuję na lądzie :) Za tydzień lecimy na Majorkę, może spróbuję się zanurzyć z aparatem do oddychania ;)

ale tobie dobrze ja zaras chyba tez polece ale do sklepu po browar jak tazunio mówi zanurkuje w kuflu piwa:p

Powiem tak: Jak bedą pod wodą leżeć ciekawe bawarki bo komuś się wyjechało za grunt to wtedy bym spróbował ;)

Ja w ten weekend będę nurkował obok zatopionej E30 coupe - 10m pod wodą (Giewartów, jez. powidzkie) :D

I jest kilka innych miejsc gdzie są E32 oraz E34

Lijo to ja bym chciał od razu ten 2 stopień, za 700zł będzie taniej, a będę miał od razu 2 stopień :) Acha i jakieś drogie te fajki masz, 60zł? Marlboro nawet tyle nie kosztują :P

Staszek tak szczerze to wakacje na Majorce nie są wiele droższe od wakacji nad polskim morzem. W Polsce tylko warunki są polskie, tzn. gorsze, ceny sa jak najbardziej europejskie!