hurricaneQ Opublikowano 21 Kwietnia 2011 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 21 Kwietnia 2011 Witam, jak w temacie, już na zimowych felgach od około 110km/h zaczeły sie drgania, myslalem ze to cos z felgami i czekałem do wiosny, z tydzien temu zmienilem koła na letnie (na pewno są proste i dobrze wywarzone) noo i tym razem buda drga od 90 jakieś pomysły? bo nie znam się na tym zupełnie a chciałbym chociaż wymierzyć koszty Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
tazunio Opublikowano 21 Kwietnia 2011 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 21 Kwietnia 2011 podpora walu Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gość Mordulec Opublikowano 21 Kwietnia 2011 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 21 Kwietnia 2011 Felgi albo opony .... co za różnica czy letnie czy zimowe , możesz mieć krzywe oba komplety. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
edu2301 Opublikowano 21 Kwietnia 2011 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 21 Kwietnia 2011 podpora walu jesli jest to podpora zrob malego testa na 3 i 5 biegu rozpedz sie do predkosci w ktorej czujesz bicie jesli na 3 i 5 biegu przy tych samych predkosciach bedzie bicie podpora jest cala Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gość Mordulec Opublikowano 21 Kwietnia 2011 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 21 Kwietnia 2011 Podpora raczej stuka , zresztą wystarczy wbić np 5tkę przy 60kmh i zacząć przyspieszać wtedy jest duże obciążenie i jak podpora się rozsypała to będzie napierdzielało. U mnie jak się rozsypała guma w podporze to nie przenosiło wibracji na karoserię tylko stukało. Moim zdaniem to felgi krzywe. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
probin Opublikowano 21 Kwietnia 2011 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 21 Kwietnia 2011 to że felgi są proste i dobrze wyważone to może być za mało, opony mogą być walnięte. Ja ostatnio wymieniałem na letnie felgi i zaczęło mi trzepać też tak gdzieś powyżej 90 km/h, założyłem nowe opony i nic już nie trzepie. Szczególnie te 90km/h jest ciekawe bo podobno jak wyważają to tak gdzieś kręci się koło. Po prostu nasze drogi bardzo łatwo załatwiają oponki i po paru sezonach bieżnik niby jeszcze mógłby być a konstrukcyjnie opona uszkodzona chociaż nic nie widać. Jest takie urządzenie (hunter?) do sprawdzania koła pod obciążeniem wtedy można wychwycić uszkodzenia opony - podobno . Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
hurricaneQ Opublikowano 21 Kwietnia 2011 Autor Zgłoś Udostępnij Opublikowano 21 Kwietnia 2011 własnie po zimie prostowałem alusy i dlatego odrzucilem to, noo trudno bedzie trzeba przejechac sie do jakiegos wulkanizatora i zobaczyc felgi/opony a po drodze sprobuje sposobu który podał Mordulec póki co dziekówka Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
hurricaneQ Opublikowano 22 Kwietnia 2011 Autor Zgłoś Udostępnij Opublikowano 22 Kwietnia 2011 nie znam się na tym kompletnie, ale dziś jechał ze mną kumpel, ważący +- 100kg to samochod nie drgał nawet przy 110km/h, myslicie ze to nadal felgi/opony? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
edu2301 Opublikowano 22 Kwietnia 2011 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 22 Kwietnia 2011 nie znam się na tym kompletnie, ale dziś jechał ze mną kumpel, ważący +- 100kg to samochod nie drgał nawet przy 110km/h, myslicie ze to nadal felgi/opony? daleko masz do najbliszego gumolepa ??? Podjedz powiedz jaka sprawa niech sprawdza i tyle Zrobiles test o korym pisalismy z mordulcem ???? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
hurricaneQ Opublikowano 22 Kwietnia 2011 Autor Zgłoś Udostępnij Opublikowano 22 Kwietnia 2011 no zrobiłem, podpora wału to nie jest na pewno Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
maltarn Opublikowano 22 Kwietnia 2011 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 22 Kwietnia 2011 wzrokowo oceń stan opon. Mam jedną co jej ze starości druty popękały i sie w jednym miejscu gul zrobił. efektem obwód koła nie był okrągły i telepało sprawdź też, czy nie masz wbitego czegoś w oponę, jakiś wystający łeb śruby. Weź szczotkę drucianą i dobrze wyczyść miejsca, w których felga przylega do piasty Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Nem Opublikowano 22 Kwietnia 2011 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 22 Kwietnia 2011 Moze wal trzeba wywazyc ? W fordzie sierra mialem podobnie od 90kmh czulem sie jak bym na tarce jechal powyzej 160kmh wszystko bylo git, Wystarczylo wal wywazyc. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Rekomendowane odpowiedzi