Konrusso Opublikowano 18 Kwietnia 2011 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 18 Kwietnia 2011 Witam posiadam bmw e34 518i z silnikiem m40 rocznik 1993 b + lpg chciałem poradzić się jakiej firmy kupić rozrząd to tego silnika i czy z wymiana rozrządu łączy się wymiana pompy wody. co powiecie o tym zestawie http://allegro.pl/rozrzad-kompletny-oryg-bmw-3-e30-e36-5-e34-i1508732227.html czy warto i czy dobra firma. z góry dziękuję za pomoc, Ps. jeśli ten temat już jest to bardzo przepraszam szukałem i nie mogłem znaleźć Pozdrawiam Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gość Mordulec Opublikowano 18 Kwietnia 2011 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 18 Kwietnia 2011 Dayco albo Gates , ten zestaw który wkleiłeś daje radę i w sumie 300zł to taka chyba standardowa cena do M40 Pompy raczej nie trzeba wymieniać razem z rozrządem , chyba że chcesz wszystko wymienić za jednym podejściem mechanika do silnika Pamiętaj tylko że w M40 przebiegi na pasku to tak do 40tyś km ... niestety lubią strzelać te rozrządy. Swoją drogą masz bardzo mało spotykane E34 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Konrusso Opublikowano 18 Kwietnia 2011 Autor Zgłoś Udostępnij Opublikowano 18 Kwietnia 2011 dzięki wielkie za szybką odpowiedz. czemu bardzo mało spotykana?? taka kiepska?? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gość Mordulec Opublikowano 18 Kwietnia 2011 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 18 Kwietnia 2011 czemu bardzo mało spotykana?? taka kiepska?? Hmm bardzo mało ich wyprodukowali dlatego chyba mało spotykana , jak sobie radzi ten silniczek w takiej dużej budzie ? Jaki przepał masz w niej ? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Konrusso Opublikowano 18 Kwietnia 2011 Autor Zgłoś Udostępnij Opublikowano 18 Kwietnia 2011 w zimie przy jeździe do 4tys obrotów (po mieście) 25 dcm gazu, tak jak teraz przy takiej pogodzie w 15 zamyka się. w trasie od9 do12 maksymalnie wyciągnąłem nią 180km ale już strach w oczach i szkoda samochodu Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gość Mordulec Opublikowano 18 Kwietnia 2011 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 18 Kwietnia 2011 To sporo bierze , no ale co się dziwić 113KM na 1,5tony to żeby rozpędzić trzeba trochę depnąć Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Konrusso Opublikowano 18 Kwietnia 2011 Autor Zgłoś Udostępnij Opublikowano 18 Kwietnia 2011 trzeba trzeba ale w trasę samochodzik super, wygodny, przestronny no i w miarę wyposażony:) jak na 2 autko jestem bardzo zadowolony Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
micnic Opublikowano 19 Kwietnia 2011 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 19 Kwietnia 2011 na allegro co raz czesciej te e34 1,8 sie pokazuja Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Dziki Opublikowano 19 Kwietnia 2011 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 19 Kwietnia 2011 Czasem można trafić 518 e34 tak syto wypasione ze az dziwne:) Rozrząd na pasku w M40 w 3er dałbym nawet 60000km ale jak ciąga budę 5er to faktycznie lepiej nie przeginać. Ale jeśli chodzi o spalanie to duze fest. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Konrusso Opublikowano 19 Kwietnia 2011 Autor Zgłoś Udostępnij Opublikowano 19 Kwietnia 2011 mam jeszcze jedno pytanko jakie są oznaki rozrządu do wymiany, lub jak można sprawdzić w jakim jest stanie ?? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
probin Opublikowano 20 Kwietnia 2011 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 20 Kwietnia 2011 Przy pasku jak nie zobaczysz organoleptycznie jego stanu to raczej nie da się nic pewnego o nim powiedzieć. Ja w e36 M40B16 miałem najechane z 70 tys (pasek Conti) i już ślady zużycia były na zębach. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Rekomendowane odpowiedzi