Jaro Opublikowano 4 Grudnia 2012 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 4 Grudnia 2012 A nie lepiej wykupić auto-szyby za 70zł i wymienić szybkę? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
mareq Opublikowano 4 Grudnia 2012 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 4 Grudnia 2012 A rysy też usuwają staszek nie mam bladego pojęcia... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Georgii Opublikowano 4 Grudnia 2012 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 4 Grudnia 2012 (edytowane) Rush jak Kevin pisze jak w jednym miejscu za długo będziesz polerował to wyjdzie soczewka ja robiłem pastą z tlenku ceru tylko wiertarką to szyba ładnie się oczyściła jakbyś miał szlifierkę z regulacją obrotów i ustawił max 600 obrotów i całą szybę powoli zrobił to było by cacy.Koszt tlenu ceru 100gram ok 15-20 z przesyłką dodajesz troszkę wody robi się pasta i jedziesz tylko w jednym miejscu za długo nie poleruj i jak zacznie pasta podsychać to rozpylaczem do kwiatków lekko psikaj na szybę i dalej.Ale trzeba czasu...Mi usunęło drobne ryski,głębsze po starych wycieraczkach nie do końca ale robiłem wiertarką a to kibel jakbym dorwał kontową szlifierkę z regulacją obrotów pewnie wyszłoby cacy.Żadnych soczewek nie zrobiłem a po całej operacji polecam umyć szybę i nałożyć niewidzialną wycieraczkę autoland i będziesz zadowolony Edytowane 4 Grudnia 2012 przez Georgii Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Jabol Opublikowano 4 Grudnia 2012 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 4 Grudnia 2012 Jednak Jaro ma racje. Wykup szyby poczekaj kilka tygodni i wymieniaj szybe. Taniej, bezpieczniej i bez problemowo Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
mareq Opublikowano 4 Grudnia 2012 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 4 Grudnia 2012 Jednak Jaro ma racje. Wykup szyby poczekaj kilka tygodni i wymieniaj szybe. Taniej, bezpieczniej i bez problemowo tylko należy pamiętać, że przyjeżdża koleś robić zdjątko owej szybki...nie zawsze ale... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Jabol Opublikowano 4 Grudnia 2012 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 4 Grudnia 2012 Ale zawsze sie mozna dogadac. Kiedys przyjechal gosc z Olesnicy jak robilem AC w Liberty i mialem troche zdezak porysowany i nic sie nie czepial a i nawet zdjecie tak zrobil zeby widac nie bylo Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
mareq Opublikowano 4 Grudnia 2012 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 4 Grudnia 2012 Ale zawsze sie mozna dogadac. Kiedys przyjechal gosc z Olesnicy jak robilem AC w Liberty i mialem troche zdezak porysowany i nic sie nie czepial a i nawet zdjecie tak zrobil zeby widac nie bylo wiesz są ludzie i są ... happy_bmw mi trafiła się ta druga opcja Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Jabol Opublikowano 4 Grudnia 2012 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 4 Grudnia 2012 :lol: mi trafiła się ta druga opcja Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
SIWEK30283 Opublikowano 17 Grudnia 2012 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 17 Grudnia 2012 Jestem z zawodu SZKLARZEM i poweiem ci daj sobie spokuj nie warto maleńkie tzw. włoski zejdą ale po piasku rysy niestety nie już kilka razy kombinowałem naprawić swoje buble bo czasem coś się ******zieli i d... nie da rady Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
hanSAN Opublikowano 12 Stycznia 2013 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 12 Stycznia 2013 wrocław ul. Dębicka, robiłem tam odprysk ok 1cm średnicy zapłaciłem 50zł... szybko i w miarę taniohappy_bmw Uuu to taniutko! Szkoda tylko, że Wrocław, bo mnie to by raczej Warszawa interesowała. Ale tu to raczej takich cen nie będzie :sad: Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gość Opublikowano 6 Maja 2013 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 6 Maja 2013 Skoro we Wrocławiu udało się taniej,to czemu nie w Warszawie,trzeba tylko odpwoiednio szukać,. Łatwo nie będzie ,ale próbowac można. Znajomy za podobną usługęw Poznaniu płacil już 80zł,więc jest różnica. Druga strona medalu jest taka,że lepiej zapłacić więcej i cieszyć się dobrą jakością,mieć pewnosć,że usługa została solidnie wykonana. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Lijo Opublikowano 7 Maja 2013 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 7 Maja 2013 Ja w swojej e46 mam delikatne ryski - tak jakby ktoś bez płynu posmigał z wycieraczkami po pustyni albo po jakimś błotku. Podjechałem dziś do NordGlass'u - miałem po prostu najbliżej. Facet powiedział mi jasno - my tego nie robimy, i nawet gdyby to On by sie na to nie zdecydował. Zapytałem więc o koszt nowej szyby z czujnikiem deszczu. Okazało się ze kwota wcale nie jest aż tak wygurowana. Nową szybę wraz z wymianą wycenił na 580zł. Prawde mówiąc spodziewałem się kwoty 3 razy wiekszej. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Jaro Opublikowano 7 Maja 2013 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 7 Maja 2013 To nawet potaniało. Ja jak wymieniałem 3 lata temu to cenili 800zł. W serwisie mój ubezpieczyciel zapłacił 3100 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Lijo Opublikowano 7 Maja 2013 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 7 Maja 2013 To nawet potaniało. Ja jak wymieniałem 3 lata temu to cenili 800zł. W serwisie mój ubezpieczyciel zapłacił 3100 I teraz pytanie skąd taka różnica w cenie?? Skoro prywatnie serwis woła nawet niech będzie te 800zł to jakim kutfa cudem faktura dla firmy ubezpieczeniowej idzie na 3 tysiace złotych???? lolollolollolol Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Georgii Opublikowano 7 Maja 2013 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 7 Maja 2013 Policzyli za roboczogodziny co do drobnych rysek to tlenek ceru pomógł ale głębokich nie ma szans usunąć. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Jaro Opublikowano 8 Maja 2013 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 8 Maja 2013 I teraz pytanie skąd taka różnica w cenie?? Skoro prywatnie serwis woła nawet niech będzie te 800zł to jakim kutfa cudem faktura dla firmy ubezpieczeniowej idzie na 3 tysiace złotych???? lolollolollolol Na fakturze sama szyba coś koło 2100zł reszta to robocizna No i szyba nadal ze znaczkiem BMW Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
sagui Opublikowano 8 Maja 2013 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 8 Maja 2013 Mi w ASO krzyknęli 2000zł - 1000zł za szybę i 1000zł za wymianię (nie mam na szybie żadnych czujników) Za NordGlasa z wymianą zapłaciłem 350zł Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Jaro Opublikowano 8 Maja 2013 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 8 Maja 2013 Mi w ASO krzyknęli 2000zł - 1000zł za szybę i 1000zł za wymianię (nie mam na szybie żadnych czujników)Za NordGlasa z wymianą zapłaciłem 350zł No to by się zgadzało,u mnie z sensorem deszczu i zmierzchu sama szyba dwa koła Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Rekomendowane odpowiedzi