Skocz do zawartości
Wasilewski Warsztat

Problem z pompka paliwa...pomocy

Rekomendowane odpowiedzi

Witam..jak wiecie mowilem ze moja pompka paliwa w baku jest skopana i na winklach oraz przy ostrych manewrach zasysa mi powietrze a nie paliwo , do tego gdy mam mniej niz polowe paliwa w baku autko potrafi zgasnac i ciezko pali... i teraz pojawil sie big problem zakupilem zamiennik firmy mtm... dedykowany do tdsa... ze wzgledu ze lubie sam pogrzebac przy autku postanowilem wymienic ja sam...

zdjalem dekiel wyjalem caly element pompy wraz z pompka i wskaznikiem paliwa w baku...

nie bylo z tym problemu...nastepnie zajalem sie wymontowaniem pompki i okazalo sie ze ma inne wtyczki...no ale coz wiadomo ze zamiennik moze sie roznic i nikt nie bedzie robil takich wtyczek jak w bmw..wiec wtyczki zrobilem nowe itp...zrobilem tez nowy przewod od pompki paliwa gdyz stary byl juz zmurszaly trochu...wszystko bylo by git....zalalem pompke wg zalecen paliwkiem podlaczylem...autko odpalilo i nagle w przewodzie pod maska zobaczylem zamiastg paliwka piane...poczym wylaczylem silnik...stwierdzilem ze cos jest nie tak...przy nastepnej probie autko juz nie odpalilo...a w przewodzie nie bylo paliwa...stwierdzilem ze bieguny w pompce mogly byc zamienione i zamiast tloczyc to ina wyssala z ukladu cale paliwo...no i lipa...postanowilem wyjac pompke i okazalalo sie ze po podlaczeniu wogle nie tloczy ani nie ssa natomiast slychac ze pracuje.... :!: :!: ..wiec nie wiem co jest nie tak...nie wiem co mam robic ...a autko stoi pod domem i czeka na odpalenie...ehhh