GleN Opublikowano 9 Kwietnia 2011 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 9 Kwietnia 2011 Jeżeli chodzi o rondo to auto blizej srodka nr2 wykonujac zjazd z ronda przecina pas sasiedni i musi ustapic pierszenstwa (zasada prawej ręki, pierszenstwo ma prawa strona) dlatego organizacja ruchu zostala zmieniona na bielanach kolo castoramy bo sytulacja taka byla notoryczna nawet kilka razy pokazywana w "drogowce" i "tvn turbo" Jezeli zas chodzi o sytulacje drugą ja uwazam ze auto na skrajnym lewym pasie powinno zajac taki sam pas po wykonaniu manewru cyli kontynulowac jezde nadal lewym skrajnym pasem. Potwierdzam z całą stanowczością. Jeżeli ktoś ma wątpliwości to można poczytać prawo o ruchu drogowym z komentarzem. Ale jak sam miałem okazję się przekonać, to prawda leży po stronie tego, który zna biegłego sądowego. Ja nie znałem... :-( ale dociągnąłem sprawę do odwoławczego i doczekałem się przedawnienia ;-) Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
chiccoo Opublikowano 9 Kwietnia 2011 Autor Zgłoś Udostępnij Opublikowano 9 Kwietnia 2011 Panowie siak czy siak, jutro na tym rondzie każdy będzie kto zawita na zlocie na galeri dominikańskiej. Więc uwaga ! Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
korni8808 Opublikowano 9 Kwietnia 2011 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 9 Kwietnia 2011 (edytowane) ups.. Edytowane 9 Kwietnia 2011 przez korni8808 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Rekomendowane odpowiedzi