machu221 Opublikowano 3 Kwietnia 2011 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 3 Kwietnia 2011 chciałbym wygłuszyć drzwi w swoim aucie i założyć lepsze głośniki na przód , od znajomego dowiedziałem się o tej firmie i podobno robią to w normalnych pieniądzach a czy ktoś miał styczność z tą firmą ? http://www.lidercaraudio.pl/ pozdrawiam Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Sebo Opublikowano 3 Kwietnia 2011 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 3 Kwietnia 2011 Zdaje się, że jest to gościu, który niegdyś działał na pl. Zgody później przeniósł się na ul. Lipową a stamtąd właśnie na Kostrzyńską. Gość kumaty i jak coś to doradzi, ceny na Lipowej miał nieco niższe od rynkowych. Nie jestem pewien czy to ten sam facet - koleś kiedyś go szukał na Lipowej i mówił właśnie że jest przeniesiony... Pozdro Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
machu221 Opublikowano 3 Kwietnia 2011 Autor Zgłoś Udostępnij Opublikowano 3 Kwietnia 2011 no to chyba myślimy o tym samym dzięki Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
batman_bmw Opublikowano 17 Maja 2011 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 17 Maja 2011 oto pare fotek moze cos pomoga Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
jokeymiras Opublikowano 17 Maja 2011 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 17 Maja 2011 chciałbym wygłuszyć drzwi w swoim aucie i założyć lepsze głośniki na przód , od znajomego dowiedziałem się o tej firmie i podobno robią to w normalnych pieniądzach a czy ktoś miał styczność z tą firmą ?http://www.lidercaraudio.pl/ pozdrawiam ja niedługo będę robił taki sam zabieg samemu Morel Tempo 6 + dobry piecyk wyciszenie drzwi matami Terodem sp 200 od wewnatrz a z zewnatrz mata dekarska +podklejenie terodemem i wtedy jesteś bohaterem w swoim domu Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Tomaszeks_88 Opublikowano 18 Maja 2011 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 18 Maja 2011 Wyglada naprawde dobrze, a jak to gra ?? ?? Widze tylko jeden problem, kiedys bedziesz sie spieszyl i juz widze twoja stope w glosniku....:mrgreen::mrgreen::mrgreen: Maskownice chyba trzeba by zalozyc Ja polecam robienie poleczki, mozna bardzo poprawic wyglad auta i jest duzo wiecej miejsca. http://www.maxbimmer.pl/threads/10515-Glosnki-BMW-E30/page2 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
jokeymiras Opublikowano 18 Maja 2011 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 18 Maja 2011 ludzie roznie robia ale ja nie rozumie po co robic glosniki w polce ... chyba ze suby zestaw odseparowany na przod dobre wygluszenie i sub z tylu w zupelnosci wystarczy ori HK sie chowa Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Tomaszeks_88 Opublikowano 18 Maja 2011 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 18 Maja 2011 Po to zeby: nie ciac drzwi, nie wlozyc tam nastenego dnia buta w glosnik, jest duzo miejsca mozna wlozyc jaki sie chce glosik, mozna zrobic ladna poleczke z porzadnego drewna. Roznego typu tuby zajmuja duzo miejsca w bagazniku. Przod original a tyl ladna poleczka z dobrymi glosnikami basowymi i jest efekt porownywalny jak z tuba. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
batman_bmw Opublikowano 18 Maja 2011 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 18 Maja 2011 nigdy w zyciu nie osiagniesz takiego efektu z ta poleczka a u mnie nie musze sie martwic o zniszczenie glosnika bo zaloze maskownice Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Tomaszeks_88 Opublikowano 18 Maja 2011 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 18 Maja 2011 nigdy w zyciu nie osiagniesz takiego efektu z ta poleczka a u mnie nie musze sie martwic o zniszczenie glosnika bo zaloze maskownice Do dobrej jakosciowo tuby wiadomo, ze nie. Ale mysle ze efekt z tak zrobionymi dzwiami jak u Ciebie i z dobrze zrobiona poleczka jest podobny. To co zrobiles jest wg mnie zrobione dobrze i ma prawo dobrze grac. Nie sugeruje ze wyglada zle ale jednak cos odstaje... A robiac poleczke masz okazje obic sobie ją skora zrobic jaki chcesz ksztalt itd itp....:wink: Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
batman_bmw Opublikowano 18 Maja 2011 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 18 Maja 2011 Tomaszeks_88 nie watpie ze twoje plany z poleczka beda osiagniete ale zrozum jedno podstawa dobrego dzwieku to wygluszenie i wyklejenie wszystkiego co moze drgac i przeszkadzac w odsluchu zycze ci powodzenia w projekcie oby wyszlo jak najlepiej oczywiscie jak sie moge do czegos przydac to pomoge i doradze tylko powiedz mi co ty tam widzisz ze odstaje Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Tomaszeks_88 Opublikowano 18 Maja 2011 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 18 Maja 2011 Tomaszeks_88 nie watpie ze twoje plany z poleczka beda osiagniete ale zrozum jedno podstawa dobrego dzwieku to wygluszenie i wyklejenie wszystkiego co moze drgac i przeszkadzac w odsluchu zycze ci powodzenia w projekcie oby wyszlo jak najlepiej oczywiscie jak sie moge do czegos przydac to pomoge i doradze tylko powiedz mi co ty tam widzisz ze odstaje Masz racje wygluszenie i wyklejenie wszystkiego co moze drgac napewno troche poprawi jakosc dzwieku, ale tak naprawde liczy sie rezonans ktory wytworzy sie wewnatrz pudla rezonansowego. Aby to obliczyc trzeba wzorow na 10kartek lub programu do liczenia. I jest to mozliwe gdy powierzchnia jest o regularnych ksztaltach, np Kwadrat prostokat. Dlatego kolumny maja zawsze taki ksztalt. Jak robilem poleczke probowalem cos liczyc szukac programow i generalnie misja jest prawie nie mozliwa. Wiec ani twoje bardzo dobrze zrobione glosniki w drzwiach ani moja poleczka nie da odpowiedniego efektu. Glosniki Yamahy sa najczesciej wielkosci soku owocowego 2litrowego a daja ze mozna obudzic caly blok... 8)8) Dlaczego ?? Bo te gląby siedza i projektuja licza analizuja. To co piszesz wygluszenie, przymocowanie wszystkiego co moze drgac to jest takie minimum, zeby to jakos gralo. Robiac polke tak samo zrobilem. Ale ani ty ani ja nic nie liczylismy wiec efekt bedzie bardzo podobny...:D P.S. Poleczka byla robiona jakos dwa lata temu wiec projekt dawno skonczony. Co do odstawania to: porownaj swoje drzwi z oryginalem gdzie masz gladka linie drzwi, w miejscu gdzie sa u Ciebie glosniki zaczyna sie rozszerzac a w oryginale masz jedna linie. Nie mowie ze to wyglada zle ale nie da sie ukryc ze odstaje http://static.slajd.net/thumb/th680s/db/z7/142196_e7a20.jpg http://img07.allegroimg.pl/photos/oryginal/15/18/96/94/1518969472 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Rekomendowane odpowiedzi