stynek88 Opublikowano 27 Marca 2011 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 27 Marca 2011 witam kiedys została zmieniona u mnie skrzynia wraz z silnikiem z m20 2.0 na m50b25 od pory jak kupiłem auto biegi wchodzą strasznie dziwnie, jedynka dwójka i wsteczny wchodzą prawidłowo jednak trójka np nie wchodzi na wprost do góry tylko lekko tzreba gałke skierowac w prawo i do góry czwórka w prawo i w dól a piątka na maxa w prawo tak, że aż musiałem ściągnac mieszek z ramka z gałki bo chaczyła gałka o ramke. w czym może byc problem? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Dawid525i Opublikowano 27 Marca 2011 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 27 Marca 2011 a skrzynia była tez wymieniana? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
stynek88 Opublikowano 27 Marca 2011 Autor Zgłoś Udostępnij Opublikowano 27 Marca 2011 była też ale nie byłem jeszcze wtedy właścicielem tego auta wiec nie jestem w stanie powiedziec czy to sie stało po wymianie czy może później czy wcześniej czy to możliwe, że problem tkwi w samej gałce z tym jabłkiem które ponoc czasem sie wyrabia? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
TomeQ_22 Opublikowano 29 Marca 2011 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 29 Marca 2011 Jak lewarek zmiany biegów nie siedzi sztywno tylko lata jak "żyd po pustym sklepie" to bardzo możliwe że to wina wypracowanego jabłka . Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
stynek88 Opublikowano 30 Marca 2011 Autor Zgłoś Udostępnij Opublikowano 30 Marca 2011 tylko właśnie że nie czuc luzu zadnego... jedynka dwojka wsteczny wchozi wzorowo tylko na tych 3 ostatnich biegach tak dziwnie Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
TomeQ_22 Opublikowano 30 Marca 2011 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 30 Marca 2011 hm to nie mam pomysłu może ktoś inny się wypowie Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
tomasso12 Opublikowano 1 Kwietnia 2011 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 1 Kwietnia 2011 Sprawdź, czy nie masz wygiętego lewarka zmiany biegów. Jest on wciśnięty na zatrzask. Niestety musisz go wyjąć, by go sprawdzić. To może być przyczyną. Sprawdź też czy nie masz wygiętego wałka, który łączy się z lewarkiem i wchodzi bezpośrednio do skrzyni. Niewielkie wygięcie może skutkować nieprawidłową pracą lewarka. :!: Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Rekomendowane odpowiedzi