Skocz do zawartości
Wasilewski Warsztat

problem z opuszczaniem szyb podczas otwierania drzwi

wpawel3

Rekomendowane odpowiedzi

Na początek Witam Wszystkich fanatyków BMW.

Mam od niedawna BMW e-36 is 1,8 dwu-drzwiowe -jest to wersja dłuższa i tak naprawdę nie znam prawidłowej nazwy ponieważ każdy mówi mi coś innego.

Natomiast mam kłopot z uchylaniem się szyb podczas otwierania drzwi zarówno prawych i lewych.Gdy jest wilgotno zawsze się uchylają lecz gdy tylko jest troszkę cieplej to zaczyna to szwankować.Wiem że to może dziwne - ale mam nadzieje że ktoś spotkał się z takim czymś i mi pomoże.

Z góry wielkie dzięki i pozdrawiam.

Edytowane przez wpawel3

Szyby przy otwieraniu się opuszczają - znaczy, że są bez ramek. Czyli masz Coupe - takie o:

bmw_e36_coupe_12.jpg

Prawdopodobnie siada Ci czujnik, który reaguje opuszczaniem szyb przy otwieraniu drzwi. Przeczyść styki - powinno pomóc

bmw_e36_coupe_12.jpg

Edytowane przez Nobody

<bmw_2>z przodu nad pułką jest czujnik komfortu musisz go wyciągnąć i wyczyścić jest on czarny w kształcie kasety video. Jest on zamontowany na płasko nad pułkom lub w pionie po prawej stronie drzwi, schowek czyli pułke musisz wymontować.Napewno dasz sobie radę.:lol:

<bmw_2>z przodu nad pułką jest czujnik komfortu musisz go wyciągnąć i wyczyścić jest on czarny w kształcie kasety video. Jest on zamontowany na płasko nad pułkom lub w pionie po prawej stronie drzwi, schowek czyli pułke musisz wymontować.Napewno dasz sobie radę.:lol:

Wielkie dzięki sprobuje jeszcze tego bo niewiem o ktore styki chodzi czy w dzwiach czy w słupku .

Jeszcze raz dzieki Wszystkim którzy chcieli pomóc.