Stawros Opublikowano 20 Marca 2011 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 20 Marca 2011 Witam. Wziąłem się za rozkręcanie swoich RS-ów. Pierwsze trzy poszły gładko ale w ostatniej niestety dwie śrubki nie wytrzymały i straciły 'ząbki' ;/ I teraz mam problem, bo jutro miałem zawieźć felgi do malowania a nie mogę ich rozkręcić... Jeszcze jutro kupię większy klucz i będę go próbował wbić młotkiem w śrubkę. Ale jak to nie pomoże to będę potrzebował czyjejś pomocy tylko nie za bardzo wiem, gdzie mam się udać. I w związku z tym mam pytanie czy ktoś ma może namiary na jakiegoś speca, który dałby temu radę? Pozdrawiam. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gość Mordulec Opublikowano 20 Marca 2011 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 20 Marca 2011 Tam raczej niczego nie wbijaj bo zniszczysz felgę albo poobdzierasz lakier Podjedz do byle jakiego warsztatu i myślę że bez problemu to rozwiercą i wykręcą wykrętakiem Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Tomski Opublikowano 20 Marca 2011 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 20 Marca 2011 Jesli kupisz klucz i bedziesz probowal wbic mlotkiem to srubka wbije sie mocniej w felge bo to przeciez aluminium. Probowalem tak kiedy to w e38 zepsula sie koncowka do srub zabezpieczajacych,probowalem nabic na srube wiekszy klucz i tak to sie dzialo. Nie mozesz rozwiercic srubki ? i tak jest do zmiany. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
DoDominik Opublikowano 20 Marca 2011 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 20 Marca 2011 Bez przesady przecież nie będzie walił młotkiem 5kg I ciekawe od kiedy e38 ma piasty aluminiowe... Próbuj z tym większym rozmiarem. Lub rozwiertakiem ją zaatakować na razie bez wiercenia ... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gość Mordulec Opublikowano 21 Marca 2011 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 21 Marca 2011 I ciekawe od kiedy e38 ma piasty aluminiowe... yyy ale o co chodzi ? jakie piasty aluminiowe ? nikt o piastach nic nie pisał w tym temacie ..... rozjaśnij obraz bo nie wiadomo o co kaman Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Kosa Opublikowano 21 Marca 2011 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 21 Marca 2011 podczepię się pod temat, ma ktoś tokarkę pod ręką? chciałbym zmniejszyć dystans aluminiowy Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Chacko e30 Opublikowano 14 Maja 2011 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 14 Maja 2011 tokarke ma gość na ul.rybnickiej (wojtek),na mokrym dworze(kwoka) ale on sie ceni! (za wyprasowanie sworzni z e36 skasował 200zł!!!) Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
mati Opublikowano 14 Maja 2011 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 14 Maja 2011 ta srube to najlepiej sobie sam rozwierc i wykrecic. kazdy "spec" zrobi ci to samo a nie wiadomo ile za to wezmie... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Rekomendowane odpowiedzi