farmer777 Opublikowano 15 Marca 2011 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 15 Marca 2011 witam serdecznie. Mam problem z centralnym zamkiem i przy okazji pytanie czy ktoś się z takim czymś spotkał i mógłby mi pomóc? A mianowicie po przełożeniu drzwi kierowcy i podpięciu wszystkich kostek wtyczek itd centralny zamek nie reaguje jeśli chce zamknąć samochód wkładając klucz do bębenka drzwi i przekręcając (nie ma żadnej reakcji). Jeśli zamykam z pilota to działa prawidłowo. siedząc w środku i wciskając "pręt" od centralnego też się zamyka i otwiera!. Problem jest tylko przy zamykaniu i otwieraniu z zewnątrz po włożeniu klucza do bębenka (kluczyk sie obraca ale nie otwiera i nie zamyka-tak jakby nie wysyłał sygnału?). Z góry dziękuje za jakieś cenne informacje! Pozdrawiam Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Kevin Opublikowano 15 Marca 2011 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 15 Marca 2011 Jeżeli wkładasz klucz i nie ma efektu to masz uszkodzoną wkładkę, albo rozebrac i zobaczyc trzeba gdzie się wyrobiło. Zobacz czy czasem nie wychodzi cała wkładka z kluczykiem. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
farmer777 Opublikowano 15 Marca 2011 Autor Zgłoś Udostępnij Opublikowano 15 Marca 2011 do nowych drzwi przełożyłem całą kompletna klamkę razem z bębenkiem (nic nie zostało rozbierane)-na starych drzwiach chodziło bez problemów a po włożeniu do nowych kluczem nie idzie otwierać ani zamykać (klucz robi po ćwierć obrotu w jedną i drugą stronę tak jak wcześniej więc nic tam nie jest chyba wyrobione?) Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Rekomendowane odpowiedzi