BASTARS Opublikowano 13 Marca 2011 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 13 Marca 2011 może troche OT,ale oceńcie,bo zamierzam wciągnąć -i będą na lato:mrgreen:,żeby było troche w temacie[ATTACH=CONFIG]3598[/ATTACH]aha 17'' 7,5J Fela sama w sobie fajna , ale tak jak ktoś wcześniej pisał na 39 to chyba wydaje mi się za mała Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gość dirty.73 Opublikowano 15 Marca 2011 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 15 Marca 2011 no i nie posłuchałem,i jednak będą te,sporo jeżdże,i jednak 17 jest wygodniejsza na naszych,powiedzmy"drogach",niż większe,no i mi się po prostu podobają.Są to RONALe,więc chyba dobre(?),teraz troche pasty i na samochód 20110315443.jpg 20110315444.jpg Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Tomek v8 Opublikowano 15 Marca 2011 Autor Zgłoś Udostępnij Opublikowano 15 Marca 2011 Widze,ze nawet dekielki sa od Hartge. Tylko nie daj sie zwiesc i nie zaplac za te felgi tyle co za oryginalne Hartge . Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
czechu Opublikowano 15 Marca 2011 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 15 Marca 2011 To pokazuj na aucie Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gość dirty.73 Opublikowano 15 Marca 2011 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 15 Marca 2011 Widze,ze nawet dekielki sa od Hartge.Tylko nie daj sie zwiesc i nie zaplac za te felgi tyle co za oryginalne Hartge . nieee,felgi są RONAL,(nie śmigam w temacie,ale chyba dobra firma?),a cena,cóż,myśle że nie drogo 850pln(stan felg ogólnie dobry,zobaczymy co będzie na aucie) Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gość dirty.73 Opublikowano 15 Marca 2011 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 15 Marca 2011 To pokazuj na aucie dzisiaj je przytargałem ,dwie oponki musze wymienić,a dwie muszą troszke wytrzymać(da sie jezdzić),więc może jutro coś wrzuce Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Tomek v8 Opublikowano 15 Marca 2011 Autor Zgłoś Udostępnij Opublikowano 15 Marca 2011 Ronal nie jest zla firma.Pod wzgledem jakosci powinienes byc zadowolony. Ronal produkowal tez felgi m.in. dla Alpiny. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Dziki Opublikowano 15 Marca 2011 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 15 Marca 2011 Alpina,Mpwr,i flagowe kółka e65 e60 i masa innych do BMW robi teraz Ronal.(nawet niewiecie jak blisko:) Z jakości będziesz zadowolony. Model tego kołka to LZ i Ronal robił je specjalnie dla 5er i 7er Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Tomek v8 Opublikowano 15 Marca 2011 Autor Zgłoś Udostępnij Opublikowano 15 Marca 2011 (nawet niewiecie jak blisko Blisko Ciebie Dziki to napewno.Wiem,bo nawywozilem sie z tamtad niewypalow przed budowa fabryki. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
DIEGO E30 Opublikowano 15 Marca 2011 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 15 Marca 2011 Zmieniłem komplet kół na letnie 8-marca, takie czynności robię z wyjątkowym namaszczeniem i podczas powrotu do domu w trasie przy skręcaniu coś mi stukało z przodu. Spokoju mi to nie dawało i postanowiłem sprawdzić na przystanku. Klucz do łapy ściągam w przednim lewym kole dekielek a tam z czterech śrub trzy całkowicie poluzowane <szok> Nie wiem jak to się stało ponieważ jak dokręcałem śruby po spuszczeniu koła na ziemie wszystkie lekko zgrzytały od dociągania, a w trasie takie jaja ;/ Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Tomek v8 Opublikowano 15 Marca 2011 Autor Zgłoś Udostępnij Opublikowano 15 Marca 2011 Czasami sruba zgrzytnie ale nie zawcze jest dokrecona. Najlepiej zawsze jest dokrecac kluczem dynamometrycznym. A moze poprostu zapomniales dokrecic,a pozniej zalozyles tylko dekielek ? Ja tak kiedys zrobilem i spokojnie sobie pociskalem paczka czterdziesci........ Jak na parkingu to zobaczylem to zbladlem. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
czechu Opublikowano 16 Marca 2011 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 16 Marca 2011 Co do Ronali, to z tego co wiem robia tez felgi wlasnie dla Hartge. Podobno mocne sa, a jak to jest 17" to raczej nie powinienes sie przejmowac, co innego 20, na tyle cali i polskie drogi nie ma mocnej felgi Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Kevin Opublikowano 16 Marca 2011 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 16 Marca 2011 Czechu kolega mial Hartge 20 cali i niestety pogiely sie ;( Sam chcialem to firme ale kiche robia, a byly zakupione NOWE !! Szok jaki Hartge potrafi byc.. oby to tylko tamta partia taka byla. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Dziki Opublikowano 16 Marca 2011 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 16 Marca 2011 Zmieniłem komplet kół na letnie 8-marca, hehe a dlaczego akurat 8go to już nie pytam:) Nie wiem jak to się stało ponieważ jak dokręcałem śruby po spuszczeniu koła na ziemie wszystkie lekko zgrzytały od dociągania, a w trasie takie jaja ;/ Ja sobie dodatkowo przetaczam już na 4ech kołach i ponownie dokręcam. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gość Mordulec Opublikowano 16 Marca 2011 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 16 Marca 2011 Ja chyba przełożę na Krzywą koła ... chociaż tak prawdę powiedziawszy w tej chwili na zimówkach lata się rewelacyjnie Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Dziki Opublikowano 16 Marca 2011 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 16 Marca 2011 Co do Ronali, to z tego co wiem robia tez felgi wlasnie dla Hartge. Podobno mocne sa, Potwierdzam jeśli chodzi o wytrzymałość (impact test)"Ronali" ale przyznam że jak kółka do BMW zwracają moją szczególną uwagę tak przez kilka lat nie widziałem by Ronal wykonywał koła dla HARTGE Czechu kolega mial Hartge 20 cali i niestety pogiely sie ;( Sam chcialem to firme ale kiche robia, a byly zakupione NOWE !! Szok jaki Hartge potrafi byc.. oby to tylko tamta partia taka byla. Koła Ronal do BMW z 20 cali to tylko jeden ze wzorów Mpwr(X5),jeden ze wzorów alpiny,i AC schnitzer Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
czechu Opublikowano 16 Marca 2011 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 16 Marca 2011 Widzialem jeden wzor felg Hartge w ostatnim czasie i od wewnatrz felgi byl Ronal. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gość dirty.73 Opublikowano 16 Marca 2011 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 16 Marca 2011 Widzialem jeden wzor felg Hartge w ostatnim czasie i od wewnatrz felgi byl Ronal. no te mają dekielki HARTGE,wyglądają ,że od nich,więc może coś w tym jest Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Tomek v8 Opublikowano 17 Marca 2011 Autor Zgłoś Udostępnij Opublikowano 17 Marca 2011 no te mają dekielki HARTGE,wyglądają ,że od nich,więc może coś w tym jest No tak,tylko ten wzor felgi zupelnie nie przypomina Hartge. Mysle,ze ktos tylko zalozyl dekielki lub przykleil naklejki . Hartge robi fele w zupelnie innym stylu. Nie jestem pewny na 100% ale tak mi sie wydaje. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Dziki Opublikowano 17 Marca 2011 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 17 Marca 2011 Tak Tomek. Fele z wątku Dirty'ego to nie jest wzór Hartge. Deklielek to nic nie znaczący dodatek. To jest wzór LZ RONAL i nowe bez zniżki są po około 2000-2500 TO nie jest HARTGE. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gość dirty.73 Opublikowano 17 Marca 2011 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 17 Marca 2011 Tak Tomek.Fele z wątku Dirty'ego to nie jest wzór Hartge. Deklielek to nic nie znaczący dodatek. To jest wzór LZ RONAL i nowe bez zniżki są po około 2000-2500 TO nie jest HARTGE. pewnie tak jest,wrzuciłem je dzisiaj na maszyne,i jedna była troche sponiewierana przez życie,ale bez tragedii,i już wyprostowana.opony wrzuciłem używki -tył 245/45/17, przód 235/45/17,(takie miał najładniejsze)bedzie dobrze??? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
krystian 520I Opublikowano 17 Marca 2011 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 17 Marca 2011 felgi Ronal ;/ moja skromna opinia .... jako że pracowałem w kontroli jakośći w tej firmie to .....;/;/ nie wypowiem sie .....jeszcze tzw "handlówki".... mam nadzieje że będą sie mimo wszystko dobrze prowadziły:) Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gość dirty.73 Opublikowano 17 Marca 2011 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 17 Marca 2011 za te pieniądze cudów się nie spodziewam,ale lepsze chyba to ,jak nowa chińszczyzna Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Rekomendowane odpowiedzi