Skocz do zawartości
Wasilewski Warsztat

Rekomendowane odpowiedzi

może troche OT,ale oceńcie,bo zamierzam wciągnąć -i będą na lato:mrgreen:,żeby było troche w temacie[ATTACH=CONFIG]3598[/ATTACH]

aha 17'' 7,5J

Fela sama w sobie fajna , ale tak jak ktoś wcześniej pisał na 39 to chyba wydaje mi się za mała

Gość dirty.73
Widze,ze nawet dekielki sa od Hartge.

Tylko nie daj sie zwiesc i nie zaplac za te felgi tyle co za oryginalne Hartge :D.

nieee,felgi są RONAL,(nie śmigam w temacie,ale chyba dobra firma?),a cena,cóż,myśle że nie drogo 850pln(stan felg ogólnie dobry,zobaczymy co będzie na aucie)

Zmieniłem komplet kół na letnie 8-marca, takie czynności robię z wyjątkowym namaszczeniem i podczas powrotu do domu w trasie przy skręcaniu coś mi stukało z przodu. Spokoju mi to nie dawało i postanowiłem sprawdzić na przystanku. Klucz do łapy ściągam w przednim lewym kole dekielek a tam z czterech śrub trzy całkowicie poluzowane <szok> Nie wiem jak to się stało ponieważ jak dokręcałem śruby po spuszczeniu koła na ziemie wszystkie lekko zgrzytały od dociągania, a w trasie takie jaja ;/

Czasami sruba zgrzytnie ale nie zawcze jest dokrecona. Najlepiej zawsze jest dokrecac kluczem dynamometrycznym.

A moze poprostu zapomniales dokrecic,a pozniej zalozyles tylko dekielek ?

Ja tak kiedys zrobilem i spokojnie sobie pociskalem paczka czterdziesci........

Jak na parkingu to zobaczylem to zbladlem.

Zmieniłem komplet kół na letnie 8-marca,

hehe a dlaczego akurat 8go to już nie pytam:)

Nie wiem jak to się stało ponieważ jak dokręcałem śruby po spuszczeniu koła na ziemie wszystkie lekko zgrzytały od dociągania, a w trasie takie jaja ;/

Ja sobie dodatkowo przetaczam już na 4ech kołach i ponownie dokręcam.

Co do Ronali, to z tego co wiem robia tez felgi wlasnie dla Hartge. Podobno mocne sa,

Potwierdzam jeśli chodzi o wytrzymałość (impact test)"Ronali" ale przyznam że jak kółka do BMW zwracają moją szczególną uwagę tak przez kilka lat nie widziałem by Ronal wykonywał koła dla HARTGE

Czechu kolega mial Hartge 20 cali i niestety pogiely sie ;( Sam chcialem to firme ale kiche robia, a byly zakupione NOWE !! Szok jaki Hartge potrafi byc.. oby to tylko tamta partia taka byla.

Koła Ronal do BMW z 20 cali to tylko jeden ze wzorów Mpwr(X5),jeden ze wzorów alpiny,i AC schnitzer

no te mają dekielki HARTGE,wyglądają ,że od nich,więc może coś w tym jest

No tak,tylko ten wzor felgi zupelnie nie przypomina Hartge.

Mysle,ze ktos tylko zalozyl dekielki lub przykleil naklejki .

Hartge robi fele w zupelnie innym stylu.

Nie jestem pewny na 100% ale tak mi sie wydaje.

Gość dirty.73
Tak Tomek.

Fele z wątku Dirty'ego to nie jest wzór Hartge.

Deklielek to nic nie znaczący dodatek.

To jest wzór LZ RONAL i nowe bez zniżki są po około 2000-2500

TO nie jest HARTGE.

pewnie tak jest,wrzuciłem je dzisiaj na maszyne,i jedna była troche sponiewierana przez życie,ale bez tragedii,i już wyprostowana.opony wrzuciłem używki -tył 245/45/17,

przód 235/45/17,(takie miał najładniejsze)bedzie dobrze???