Skocz do zawartości
Wasilewski Warsztat

Rekomendowane odpowiedzi

• Odpowiedzi 62
  • Dodano
  • Ostatniej odpowiedzi

Top użytkownicy w tym temacie

Top użytkownicy w tym temacie

Ja nie rozumiem dlaczego wszyscy sie dziwicie, od 22 lat wokol koryta zmieniaja sie tylko szyldy. Spoleczenstwo wybiera non stop obietnice darmowego szkolnictwa, darmowej sluzby zdrowia, itp. Prawie nikt z ludzi nie chce decydowac sam o sobie wiec cieszy sie jak jakis urzednik zdecyduje za niego co jest dla niego wazniejsze, na co powinien wydac pieniadze. Skala biurokracji jest tak duza ze za niedlugo zeby pierdnac trzeba bedzie miec pozwolenie. Zgadnijcie ile rodzajow dzialalnosci gospodarczej jest koncesjonowanych - w ostatnich latach zwiekszyla sie z 500 do 700. Albo np. takie pozwolenie na budowe domu - paranoja, jesli czyjs projekt spelnia warunki zabudowy danego terenu to chyba w jego wlasnym interesie bedzie zbudowanie go zgodnie z tymi warunkami - bo inaczej rozbiorka, ale nie, trzeba pieczatke od jakichs darmozjadow. Sam przerabialem to kilka lat temu, pani ze starostwa odrzucila projekt bo czesc rysunkow wykonawczych byla w tzw. lustrzanym odbiciu (co oczywiscie bylo oznaczone odpowiednia pieczatka), krotko mowiac martwila sie zebym przypadkiem tego nie przeoczyl i zle nie zbudowal :P. Ostatnio przegladalem dane na temat struktury placonych podatkow w Polsce, okazuje sie ze 10% najbogatszych placi w Polsce ok 30% calego PIT'u, a co ciekawe pobiera az 65% calego socjalu jaki panstwo wyplaca - fajnie co? A wiecie ze nie mozecie zamieszkac we wlasnym domu w ktorym nie ma podlaczonego pradu z sieci czy wody, panstwo dba o twoje wygody i nie pozwoli ci zebys cierpial takie niewygody, oczywiscie nie przeszkadza im jak spisz pod mostem. A teraz dla tych co maja dzieci lub beda miec - wiecie ze nie mozecie odmowic szczepienia swojego dziecka, wiecej, zaraz jak sie urodzi jest szczepione bez waszej zgody - dlaczego sie burze na to - przeczytajcie sobie co to jest thimerosal jeden z ich skladnikow (oczywiscie zagranica w wiekszosci juz niestosowany). Dobra mam dosc moglbym pisac przyklady do wieczora.

Edytowane przez probin

Pfff... Czyli plan uznania mojego E60 jako auto weekendowe staje sie coraz bardziej realny. Nie no jaj nie robmy, 6 zeta to juz przegina, a tak w sumie to ja juz nie wiem co na to wszystko pisac :/

Czechu a 5 to nie przegina? Jak dla mnie ropa powinna kosztować 3,5zl! Pewnie sobie gnoje policzyli ile jeździ diesel'i i wpadli na super pomysł jak odbić stratę na grecji itp.