Skocz do zawartości
Wasilewski Warsztat

Rekomendowane odpowiedzi

• Odpowiedzi 62
  • Dodano
  • Ostatniej odpowiedzi

Top użytkownicy w tym temacie

Top użytkownicy w tym temacie

racja Wozu,Mikke git koleś,bardzo wiele jego pomysłów ma sens,jak najmniejsza ingerencja państwa w obywateli,rynek,protesty przeciwko zakazom,nakazom(jego akcja,jak wpiep....li ze Skibą zeznanie podatkowe),mam takie same zdanie ,co On, na temat tego całego globalnego ocieplenia,handlu emisjami CO2,ale koleś jest za mały,całe to lobby Go zje

Nawet nie chodzi o to ze lobby go zje. Chodzi tylko i wylacznie o to, ze niezlaeznie od tego jakie by mial poparcie, ile osob by za nim murem stalo, to i tak nie pozwola mu dojsc do wladzy bo on by zrobil rozpierduche w calym rzadzie, a oni na to nie mogliby pozwolic. Jestem przekonany, ze nawet gdyby wygral wybory prezydenckie, to nigdy nie zostalby prezydentem bo by na to nie pozwolili. I to nazywa sie nasza demokracja..

Więc wniosek o referendum w sprawie odwołania Sejmu musi przegłosować Sejm. Powodzenia.

Czyli ogolnie sprowadza sie do tego, ze zyjemy w kraju gdzie nie mamy nic do gadania. Bierzemy to co nam daja, jemy to czym nas karmia..

Gość Mordulec

Istna paranoja ... czyli idąc raz na wybory ... przez 4 lata jako obywatele nie mamy kompletnie żadnego wpływu na rządzących .... nawet żeby zrobić referendum o ich odwołaniu to oni muszą najpierw na to wyrazić zgodę ... to nie jest w porządku

Chyba nie o taką Polskę ludzie walczyli z komuną :/

Panowie, można myśleć, planować, robić zrywy narodowościowe - w tym jesteśmy super jako naród :)

JA jednak zalecam trochę dystansu do sprawy - z dnia na dzień nic się nie zmieni - póki te stare ch... nie wyzdychają, które nie dopuszczają młodych, wykształconych co do finansów, prawa i gospodarki łepków którzy aż się rwą do władzy - nawet nie umieszczają ich na listach wyborczych. od '89 są zawsze te same nazwiska "polityków przez zasiedzenie" do wyboru - nieważne czy wybory do sejmu, prezydenckie czy na radnych gminy (chociaż tu już widać ruch...)

A dopóki święte krowy nie odwiedzą św. Piotra - optymalna jest garść dobrych proszków i 100 ml albo suvenir przywieziony z Holenderskiego coffee-shopu :D za każdym razem jak zaczynacie o tym myśleć :)

Gorąco polecam :)

Śniło mi się że byłem snajperem:)Bardzo dobrym snajperem:)

Czyli jednym słowem-ULICA i rozpierducha nas ratuje.Kondom straszny.Ja jestem gotowy w każdym razie:)A gdybym trafił w zamieszkach na tego policjanta z dzisiejszej akcji to już wogóle miód:)

Gość dirty.73

jasne Mordulec,wygramy i co?podniosą nam podatki,żeby się z tego wywiązać,dopiero by było"no niestety,ale sami chcieliście",tak jak pisze beaver,musimy chyba to przeczekać,z tym,że nie wszystkim sie uda,te kut.....y żyją wiecznie,bo na co mają umrzeć?rządowe kliniki,życie w luxusie,no może niektórym wątroba ***......e,ale to zaprawieni w boju zawodnicy

Edytowane przez dirty.73

Gość Mordulec
Ja jestem gotowy w każdym razieA gdybym trafił w zamieszkach na tego policjanta z dzisiejszej akcji to już wogóle miód

Ja się też piszę na jakąś demonstrację , bo tego już nie można nazwać cyrkiem ....

Gość Mordulec
jasne Mordulec,wygramy i co?podniosą nam podatki,żeby się z tego wywiązać

Myślałem raczej o odpowiedzialności karnej ... co mi po podatkach , niech jeden cymbał z drugim dostaną np 10mln grzywny za niegospodarność i gra gitara , wiadomo że tego nie zapłaci ale może reszta się zastanowi nad tym co robią w czasie swoich rządów.

Tomski oszalałeś????? Ja też chciałem jeszcze chwilę temu. Przyzwyczaiłeś się do kiery po prawej stronie to zostań tam gdzie jesteś. :)

Najgorzej, że to się skończy na rozmowie tutaj, trzeba by naprawdę zrobić kilka akcji, takich konkretnych na cały kraj, typu pozew przeciw rządowi, demonstracje itd., bedzie można powiedzieć "przynajmniej próbowaliśmy".

• 4 tygodnie później...
Kurde co sie dzieje? A ja chce wracac do Polski...

chłopie siedz tam jak ci dobrze bo tu totalna rozpierducha jest no chyba ze wyjdziem na ulice prosto pod belweder dziadek ma jeszcze karabin ale zamek wylata :lol:

W telewizorni widziałem jakis spot dotyczący tragedyji ze Smoleńska, pokazują kaczkę i napis Dokończymy jego dzieło, co to może znaczyć, jeszcze będzie gorzej? A ja szykuję się do budowy domu w Polsce, może to kiepski pomysł jednak?