Daria Opublikowano 6 Marca 2011 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 6 Marca 2011 Witam wszystkich Próbowałam troche pogrzebać na forum, ale i tak postanowiłam założyć nowy temat. Potrzebuje pomocy. Chodzi o to, że chce Matiemu wyczyścić fotele. Boki są ze skóry a środek z materiału w kolorze bananowym. Jakich środków użyć, żeby to zrobić porządnie? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Nobody Opublikowano 6 Marca 2011 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 6 Marca 2011 (edytowane) Do tapicerki materiałowej znajdziesz cała gamę produktów czyszczących na stacjach Paliw i w sklepach Moto. A do skóry używam szarego mydła (czyszczenie) + oliwka dla dzieci (nabłyszczanie) i duuuuuuuużo polerki - wystarczy Uważaj tylko, żeby skory nie przemoczyć. Ale, jak chcesz żeby było na prawdę extra - polecam produkty KLERa, do czyszczenia i konserwacji mebli ze skory (koszt okolo 120 zł za komplet). Do foteli w samochodzie nadaje się idealnie Tylko nie zrobisz tego w godzinę, ani 2 Edytowane 6 Marca 2011 przez Nobody Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Kevin Opublikowano 6 Marca 2011 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 6 Marca 2011 Do tapicerki materiałowej znajdziesz cała gamę produktów czyszczących na stacjach Paliw i w sklepach Moto.A do skóry używam szarego mydła - wystarczy Uważaj tylko, żeby skory nie przemoczyć. Ale, jak chcesz żeby było na prawdę extra - polecam produkty KLERa, do czyszczenia i konserwacji mebli ze skory (koszt okolo 200 zł za komplet). Do foteli w samochodzie nadaje się idealnie Tylko nie zrobisz tego w godzinę, ani 2 Jak już wydać 200zl na produkty to za 200zl w firmie ktora czysci mozna to zrobic na IGŁE. Daria chce zrobic sama i by z kieszeni nie ubyło. Kupić trzeba środek do prania tapicerki np. na allegro i wyprac szczoteczką na przykład, do skóry faktycznie szare mydło wymyć a potem woda ale nie za dużo wody jak kolega napisał. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Nobody Opublikowano 6 Marca 2011 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 6 Marca 2011 Hehe. Edytowałem, bo nie zauważyłem, że paru rzeczy nie dopisałem i się z cena machłem A starczy spokojnie na około 4 - 5 razy na cały wóz. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
mati Opublikowano 6 Marca 2011 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 6 Marca 2011 a slyszeliscie cos na temat vanisha, ludwika itp srodkow domowego uzytku? bo slyszalem juz przerozne opinie Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
BASTARS Opublikowano 6 Marca 2011 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 6 Marca 2011 a sprawdź WEZYR przy dywanach za***ioza się spisywał , Zrób pianę i najlepiej kawałkiem firanki czyść , koszt ok 7zł:idea: Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Nobody Opublikowano 6 Marca 2011 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 6 Marca 2011 (edytowane) Z domowych środków, to jak dla mnie tylko szare mydło + oliwka dla dzieci. Detergenty są skuteczne, ale jak to detergenty - wysuszą skórę a wtedy łatwiej o uszkodzenia, więc wolałbym nie. Szare mydło to też detergent, ale pamiętajcie, że jest nadzwyczaj delikatne ;)Jeśli chodzi o skórę oczywista. Edytowane 6 Marca 2011 przez Nobody Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
czechu Opublikowano 7 Marca 2011 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 7 Marca 2011 Do skory to polecam Turtle Wax, tylko jak tam sa tylko boczki w skorze to troche sie nie oplaca, bo 1l kosztuje 40zl, a zanim to wykorzystasz to termin waznosci pewnie sie skonczy... Ale czyscik sam w sobie extra, ja u siebie czyszcze tym preparatem i nie dosc, ze zapach super to jeszcze nablyszcza i konserwuje. A co do srodkow to ja bym sprobowal np. z Max Cleanem w sprayu, ostatnio go uzywalem w Pugolocie domowym i jak na cene to bardzo fajna rzecz. Dodatkowo fajne w uzyciu, psikasz, wcierasz i czekasz az wyschnie A no i zapomnialem dodac, do tych boczkow nie kupujcie zadnych czyscikow w sprayu, spray to jest dobry w walce z poceniem sie, ale nie z czyszczeniem skory Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
sliwa99 Opublikowano 7 Marca 2011 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 7 Marca 2011 czyscilem vaniszchem posofitke jasno oraz ciemne fotele i wyszlo super ja jestem zadowolony Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Jaro Opublikowano 7 Marca 2011 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 7 Marca 2011 ...a ja do skóry mogę polecic mleczko sonaxa, wydajne, fajnie czyści i po użyciu skóra robi się fajna matowa. Pozdrawiam Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
tazunio Opublikowano 7 Marca 2011 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 7 Marca 2011 ja swoją pierwszą e36qp dałem do profi czyszczenia do zakładu i zapłaciłem 140zł, nie wiem jak ceny teraz wyglądają... miałem wszystko ładne i bez zacieków w jeden dzień, podobna kwotę wydasz na dobre środki do czyszczenia, a i tak wszystkiego nie wyczyścisz Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
czechu Opublikowano 7 Marca 2011 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 7 Marca 2011 Ja w Ostrowie moge wyczyscic aktualnie cale wnetrze za 120zl, jak dla mnie poza przyjemnoscia pokrecenia sie przy aucie to nie ma innych plusow dla robienia tego samemu. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Daria Opublikowano 14 Marca 2011 Autor Zgłoś Udostępnij Opublikowano 14 Marca 2011 Ok. Dzięki wszystkim. Na razie zdecydowałam się na wypranie siedzeń w wanish-u, niestety niewiele to dało gdyż będzie tutaj potrzebne jakieś raczej czyszczenie chemiczne. Siedzenia, podłokietnik i boczki są dosyć "zapuszczone" Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Forest Opublikowano 14 Marca 2011 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 14 Marca 2011 Już Ci mówiłem. Zrobi się cieplej, pojedziemy na Zwierzyniec do mojego kolegi który ma profesjonalny odkurzacz do tapicerki. Tylko musi się zrobic cieplej. A jak jesteś tak bardzo niecierpliwa to próbuj Ludwika Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Rekomendowane odpowiedzi