Skocz do zawartości
Wasilewski Warsztat

Rekomendowane odpowiedzi

No i stało, oryginalny 10-cio letni aku BMW który miałem do tej pory stracił swoje właściwości. Pora na wymiane. Jakiej firmy aku polecacie. Czy zainwestowac więcej np. w Boscha albo Varte czy może kupić tańszą np Loxe albo Magme na którą producent daje 3 lata gwarancji. Jakie są Wasze doświadczenia?

Ja tam bede za Boschem bo jest dobry a Kager o dziwo takze, ale sa rozne opinie, mysle ze kazdy duej pojemnosci i nowy na codzien uzytkowany bedzie pracowal prawidlowo. Gwarancja w razie czego 3 lata wiec nie ma bacia.

z tą gwarancją to różnie jest padnie aku wcześniej zmierzą ci prąd ładowania i jak będzie za niski ( nie pamiętam wartości chyba 13,8V to zależy od producenta)

i można porzegnać się z gwarancją lub za wysokie napięcie ładowania powyżej 14,4V i jest podobnie nie wspomnę że jeszcze mogą się czepiać innych rzeczy zła eksploatacja , uszkodzenia mechaniczne itp.

Ja od dwóch lat latam na Centrze i jestem zadowolony.

dokładnie mam tą samą markę akumulatora umnie w aucie jest dwa lata ile był wcześniej u innego właściciela nie mam pojęcia ale jest dobry nie ma z nim żadnych problemów :)

kupiony, padło na polską Loxe, nie dlatego, że jest tańszy tylko chce zobaczyc jak będzie sie spisywał, generalnie przetestować go czy warto - tak jak napisał Chiccoo - przepłacać, najwyzej bedę musiał szybciej kupić nowy a wtedy kupię coś z wyższej półki np Varte. Cena 360 zl

Kozin odbiegając deko od tematu. Lecę dzisiaj z Młodą i Juniorem przez Oławę. Mijam ZUS, stoi granatowe E39, na klapie 328i oraz naklejka Maxbimmera. Trąbię, macham,nic. Patrzy na mnie jakiś kolo, zapina pasy, zamyka szybę, blokuje drzwi...powiedz tacie, że chciałem się tylko przywitac ;)

Kozin odbiegając deko od tematu. Lecę dzisiaj z Młodą i Juniorem przez Oławę. Mijam ZUS, stoi granatowe E39, na klapie 328i oraz naklejka Maxbimmera. Trąbię, macham,nic. Patrzy na mnie jakiś kolo, zapina pasy, zamyka szybę, blokuje drzwi...powiedz tacie, że chciałem się tylko przywitac ;)

hehehe jesli chodzi o naklejke to tam jest 528i, cos mało we mnie wierzysz skoro twierdzisz ze by bym na e39 nakleił 328 :D ojca zapytam co on ludzi nie poznaje :)

Dziwna sprawa w katalogu pokazuje że do E39 M52B20 powinien iść aku 77Ah / 760

Mordulec ale ja mam M54B22 w tej wymieniałem:D a tam troszku odbiorników pradu mam - navi, tv, ciepłe fotele itp., a do M52B20 to sie zgodzę.