Skocz do zawartości
Wasilewski Warsztat

silnik 2.0 150kM

Rekomendowane odpowiedzi

Pozdrawiam wszystkich. Dwa miesiace temu kupilem moje pierwsze bmw, e39 2.0 150KM. auto jest w bardzo dobrym stanie, silnik pracuje rowno i regularnie. Po pierwszym tygodniu jezdzenia zauwazylem, ze ten silnik nie daje sobie rady z tym dosyc ciezkim autem. Zeby spokojnie wyprzedzac musze często redukowac biegi i wkręcac go na wysokie obroty. Jezdzilem juz autami z mocniejszymi silnikami ale porownujac 150KM do 1.5tony to auto powinno spisywac sie znacznie lepiej. Nie wiem czy to tylko ja mam takie odczucie czy ten silnik rzeczywiscie nie jest najlepszy do tego modelu. Prosze o wasze zdanie. Dzieki

ciezka jest i w sumie 150KM moze byc mało do agresywnej jazdy, do przemieszczania z punktu A do punktu B styka, ale potwór to to nie jest.

Katalogowo coś ponad 11s do 100kmh z tego co pamietam.

OT:

Możesz mi na PW napisać jaki jest orientacyjny koszt ubezpieczenia BMW w uk? opłat po kupnie samochodu? I czy może znasz jakie skomisy w anglii z smaochodami w dobrych cenach.

Sorka za OT.

Pozdr.

Edit :wink: mas zkierownice z chrześcijańskiej strony?

Tomski tez narzekał na swoje 150KM , co prawda w budzie E34 ale nie za bardzo był

zadowolony z osiągów , fakt faktem masa jest dosc spora tego auta a co za tym idzie

ilość KM / kg nie jest zbyt zadowalająca , do normalnej jazdy wystarczy ale przy

wyprzedzaniu trzeba troche bume wkrecic wyzej :wink:

Prawda jest taka, że do modelu E39 świetnie przystosowanym silnikiem jest M52 2.5 (170 KM). W miejscu pali kapcia bez najmniejszych problemów i z przyspieszeniem nie ma już problemów. Uważam, że dopiero od tego silnika w górę dobrze (dynamicznie) się jeździ E39.

Pozdrawiam

cze, dzieki za wasze opinnie. W sumie to kupilem to 520i bo bylo w b.dobrym stanie a tera trudno takie znalezć. Gdybym znalazl 523i w takiej kondycji to na pewno bym je kupił. Postaram sie to jakos przebolec, moze kiedys kupie takie samo tylko z wiekszym silnikiem, ale w koncu to bmw, sama radosc z jazdy{tzn spokojnej jazdy, 520i}. A tak wogule to NOS by mi troche pomogl:) szczegolnie przy wyprzedzaniu. Co do pytania jednego z kolegow o ubespieczeni bmw w uk, to jest to zazwyczaj b.drogie. Przedewszystkim zalezy to od wieku kierowcy, ci ponizej 25lat zaplaca najwiecej, jak dlugo posiada prawo jazdy, wieku auta, pojemnosci silnika, nawet miejsca parkowania, itp. Przykladowo ja mam 24lata i prawko od 6lat. BMW 523i 1997, cena 2500 funtow, ubespieczenie bedzie mnie kosztowac ponad 2tys funtow. I to bez AC. Najlepszym miejscem do kupna auta jest strona autotrader.co.uk , wybierz model auta marke a w miejscu Full postcode wpisz np moj kod NW2 5EY, polnocno-zachodni londyn. Ubespieczenie taz tam znajdziesz, szukaj car insurance a pozniej wybierz Get a quote i wypelnij puste pola.Mozna znalezc tam naprawde tanio dobre auto.Dzieki wszyskim narka