Tomski Opublikowano 29 Czerwca 2006 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 29 Czerwca 2006 witam odebralem auto. wymienili pompe wodna ktora byla padnieta,termostat byl ok ale tez wymienili.no i to mnie kosztowalo 125f...szlag by trafil akurat przed wakacjami. teraz wskazoweczka na polowie i anie drgnie. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
olejus Opublikowano 29 Czerwca 2006 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 29 Czerwca 2006 Co to znaczy za duzo na klimie, jakie ma to znaczenie. A jak jezdzisz na obieguzamknietym to tez kompresor sie zalącza, pracuje jak na klimie wlaczonej. Ja mechanikiem nie jestem. Druga sprawa że wydaje mi się że przy śnieżce me chyba większe obciążenie kompresor niż bez niej. A z tym milimetrem lekko odchylonym to przyznam że to dziwna sprawa. Miałem e34 też równy pion. Może to też wynika z tego że patrzycie pod kątem na tą kreskę. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gość skasuj Opublikowano 29 Czerwca 2006 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 29 Czerwca 2006 U mnie pionowo stoi kreseczka w korkach , gdy jezdze jest troche ponizej ... Wisko wyje i wyje Termostat niedlugo idzie do wymiany i nowy plyn bedzie oraz plukanie chlodnicy , wiec wroci wszystko do normy jak orginal bum cyk cyk ... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
BMW_Zbyszek Opublikowano 30 Czerwca 2006 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 30 Czerwca 2006 Jeżeli odchyla się o ten milimert i wyskakuje komunikat to radził bym zawieść auto do specjalisty. Może to wróżyć: - zapowietrzony układ; - pęknięta chłodnica; - pompa wody do wymiany; - termostat do wymiany; - uszczelka pod głowicą; - pęknięty blok; - nieszczelny układ chłodzenia; - visco Wydaje mi się, że: -jeśli pękła chłodnica, blok, uszczelka pod głowicą lub układ jest nieszczelny -- to powinien tracić płyn - a sęk w tym że nie traci ani kropli. -jeśli uszczelka lub pęknięty blok -- to bedzie płyn chłodniczy w oleju i odwrotnie -- sprawdzałem oba te płyny i sprawdzam codziennie od dwóch tygodni - wszystko w normie. - visco też sprawdzałem - na zimno luźne, na ciepło stawia mocny opór (sprawdzałem dla porównania w dwóch E-30 - w jednej było prawie nowe visco i siła oporu jest podobna) Pozostaje więc: zapowietrzony układ lub termostat do wymiany -- układ był odpowietrzany przed zimą i sprawdzany termostat przy okazji wymiany płynu chłodniczego - ale kto to wie??? Może to pompa wody -- czy da się to jakoś sprawdzić samemu - może po twardości węży z płynem chłodzącym??? Z drugiej jednak strony ciekawi mnie to zdjęcie - bo może tak ma być ??? (mam M30): http://forum.maxbimmer.pl/tematy1/wskaznik-temperatury-vt1402.htm Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Tomek_79 Opublikowano 1 Lipca 2006 Autor Zgłoś Udostępnij Opublikowano 1 Lipca 2006 Niestety przeczyszczenie i nasmarowanie wisca nic nie da, bo straciło płyn . Nowe wisco to ~250 zł :cry: . Raz jeszcze dzięki za informacje. Pozdrawiam, Tomek Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
lucas81 Opublikowano 1 Lipca 2006 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 1 Lipca 2006 jak szukasz wisko to poszukaj na allegro czasem zdazaja sie okazje, o ile sie nie myle to widzialem kiedys wisko za 150zl :lol: Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
olejus Opublikowano 1 Lipca 2006 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 1 Lipca 2006 Ja radzę dołożyć 100 zł i kupić NOWE z gwarancją. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Piotr Opublikowano 1 Lipca 2006 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 1 Lipca 2006 w AUTO-ZATOCE nowe kosztuje 134 zeta :mrgreen: :mrgreen: Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Wojtek Opublikowano 1 Lipca 2006 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 1 Lipca 2006 gdzieś czytałem że lepiej nie ryzykować transportu pocztą wisca, bo jest ono dosyć delikatne i upuszczenie paczki może źle sie dla niego skończyć, dlatego lepiej chyba w sklepie je kupić osobiście. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Tomek_79 Opublikowano 3 Lipca 2006 Autor Zgłoś Udostępnij Opublikowano 3 Lipca 2006 Wisco już mam. Kosztowało mnie 175 zł, nowe i z gwarancją. Znalazłem na allegro, a że było blisko (Walim) podjechałem po nie osobiście. Pozdrawiam Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Rekomendowane odpowiedzi