neophyte Opublikowano 8 Lutego 2011 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 8 Lutego 2011 witam forumowiczów 8) Panowie mam pytanie odnośnie zamka w tylnej klapie, a mianowicie - czy jest on jakoś powiązany elektrycznie z klamką od otwierania całej klapy ?? Nie działa właśnie ta klamka i w zamku nie da się przekręcić kluczyka. Klamka, która służy do otwierania samej szyby działa. Podejrzewam wiązkę w klapie, która pewnie jest gdzieś uszkodzona i dlatego nie działa jedna z klamek. Tylko czy wpływa to jakoś na działanie zamka? pozdrówki 8) Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Kosa Opublikowano 8 Lutego 2011 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 8 Lutego 2011 jak miałem przetarte przewody to otwierałem tylko kluczykiem w zamku, teraz po zimie mam zamek zasyfiony że kluczyk się nie przekręca, ale dzięki Pawłowi mam zrobione przewody i mogę otwierać "klamką" Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
neophyte Opublikowano 12 Lutego 2011 Autor Zgłoś Udostępnij Opublikowano 12 Lutego 2011 tak więc udało się uruchomić zamek. okazało się,że był ostro zasyfiony. można teraz zamykać i otwierać również tym zamkiem całe autko. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Kosa Opublikowano 12 Lutego 2011 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 12 Lutego 2011 jak go przeczysciles ? zdemontowałeś wkładke i WD40 ? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
neophyte Opublikowano 13 Lutego 2011 Autor Zgłoś Udostępnij Opublikowano 13 Lutego 2011 zdemontowałem, wymoczyłem w płynie hamulcowym i smar miedziowy w spraju. jest elegancko. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Rekomendowane odpowiedzi