Skocz do zawartości
Wasilewski Warsztat

Rekomendowane odpowiedzi

"19:00 Daniele Morelli poinformował, że lekarze przywrócili krążenie w prawej dłoni, a także poskładali złamane kości. Teraz wszystko zależy od tego, czy wszystkie mięśnie i ścięgna będą prawidłowo funkcjonować. Serwis autoklub.pl podaje, że lekarze będą musieli odbudować ścięgna i więzadła ramienia, które uległo skomplikowanemu złamaniu w 2003 roku "

staram się sledzić na bieżąco relacje w TV i internecie:

http://f1.wp.pl/kat,48594,title,Ronde-di-Andora-wypadek-Kubicy-raport,wid,13106448,wiadomosc.html

jakaś masakra, mały, nic nie znaczący rajdzik tak może pokrzyżować kariere w F1, trzymam kciuki za Roberta i mam nadzieję, że zobaczymy jeszcze wiele wspaniałych wyścigów w F1 w jego wykonaniu

Obojetnie jaki rajd czy rajdzik, dla Kubicy była to zabawa jezdzic rajdówką ścigac sie z innymi, oderwanie sie od F1. Nie dobrze. Tez sledze z minuty na minute. Jedno wiem, był w F1 BMW nie pozwalalo na inne głupoty i zabawy autem w rajdach, poszedl do RENAULT pozwolili i ma :( Tez mam jedną Renówke i co chwile się psuje i na koszta naraza :( Ale BMW nie produkuje busów... Kubica mimo wszystko jeszcze da radę.

no normalnie shock , ja tak przeczówałem że to się tak kiedyś skończy , niektóre przyzwyczajenia i styl jazdy z toru wyścigowego nie powinny być przenoszone na trasy rajdowe :cry: ale oczywiście trzymam za Roberka kciuki i czekam na szybki powrót do sportu :?

W innych klubach mają zakaz jazdy w innych wyścigach. Sławny niegdyś narciarz i wielokrotny mistrz olimpijski Hermann Maier miał zakaz jazdy na motocyklach i uprawania sportów ekstremalnych. Zakaz ten kiedyś złamał bo jeden ze sponsorów dowiedział się, że jeździł na motorze i tym samym Maier otrzymał karę pieniężna. Wg mnie jest w interesie "teamów", by nie narażać swoich kierowców na mozliwość kontuzji nie wynikającej z uprawania danej dyscypliny.

Tez bylem w szoku jak sie dowiedzialem ze jeden z czolowych kierowcow F1 moze psokojnie zapierdzilac w jednym najbardziej niebezpiecznych sportow jakim sa rajdy. A co lepsze: Renault F1 zgodzili sie na to zeby robert jezdzil w rajdzie w: Skodzie..

W radiu mowili ze rehabilitacja na rok, ale robert wiadomo, ze zrobi wszystko by jak najszybciej siadl za kierownica F1

Tak czy siak w tym sezonie nic nie osiagnie, ja mu tam zycze jak najlepiej, ale troche sam sobie jest winny... Rajdy sa cholernie niebezpieczne, teraz podobno Renault szykowalo calkiem niezly bolid to moglby cos osiagnac w tym sezonie, a tak to musi go spisac na straty. W ogole, z tego co ogladam raport turbo to wydawalo mi sie, ze ten sezon moze byc dla niego przelomowy, ale jak wiadomo teraz nic z tego nie bedzie...

dlaczego nic z tego nie będzie? mówią e rehabilitacja potrwa rok, ale na sama agencja podawała, że amputowano ramie, później że jednak amputowano dłoń , a na końcu że mimo tych amputacji ręka będzie jednak operowana :)

ja myślę pozytywnie, o ile ręka będzie władna to tak jak w 2003 roku miał mieć 6 miesięcy rehabilitacji a wsiadł do auta po 6 tygodniach, może wróci w połowie sezonu i jeszcze sporo namiesza, nie tyle w walce o mistrzostwo ale może odebrać trochę punktów czołówce

ale ciekawie to nie wyglądało:

d3a19dd1928f1f1fmed.jpg

Gość Mordulec

Obejrzałem film nakręcony z samochodu który leciał za Kubicą ..... i tak kurde nie bardzo kumam na czym on się rozpierdzielił , droga na tym fragmencie nie odbiegała od tego co było parę zakrętów wcześniej co więcej , tego szlifa walnął już praktycznie na prostej drodze po wyjściu z prawego zakrętu ...

Co do samego startu to moim zdaniem takie zabawy najczęściej się kończą w ten sposób , mało który szofer jest na tyle uniwersalny i oblatany że jest w stanie poprowadzić zarówno F1 , rajdówkę albo przejechać Dakar ... owszem wypadki się zdarzają ale w tym przypadku to chyba Kubica trochę przecenił swoje umiejętności bo

po prostu nie da się przesiąść z F1 do WRC i bez przyzwyczajenia się do auta polecieć cały rajd.

Żeby nie było to oczywiście życzę zdrówka i jestem jak najbardziej za jego powrotem do F1 i dalszego ścigania ... ale mam nadzieję , że wyciągnie z tego wnioski na przyszłość :)

Mordulec z tego co slyszalem powodem bylo podbicie auta na jakims korzeniu pod asfaltem i utrata przyczepnosci auta. Jak wszyscy ,zycze mu szybkiego powrotu do zdrowia i jeszcze chlopak pokaze na co go stac ,bo wyscigi to jak widac cale jego zycie .

Kubek w tym rajdzie przesiadł się z przednionapędowego Renault Clio Na Skode Fabie S2000, a to już jest znaczna różnica, sam przyznał że jeszcze nie zdążył poznać tego auta, a S2000 to już daje spore możliwości bo to jednak 4x4,

Theissen przynajmniej wiedział że robota to robota, w niektórych zespołach zakazują nawet swoim kierowcom jazdy na nartach czy motorach, a co dopiero udział w rajdzie...

Co innego kierowca rajdowy w dakarze, a co innego kierowca wyscigowy w rajdach... W F1 droga wszedzie juz praktycznia znana na pamiec, a sama ulica gladka jak stol. A tak w ogole, co to konkretnie za zawody byly? Bo niby amatorka, a tu slysze, ze Skoda S2000, ten koles co za nim jechal tez nie byle czym, fury jak na amatorke troche takie bardziej podciagniete...

Gość Mordulec
Rajdy to dla Roberta pasja a F1 praca , więc nie obwiniajmy chłopa że chciał się rozerwać.

Nie no wszystko fajnie tylko jak pasja koliduje Ci z pracą to chyba coś nie bardzo , przynajmniej z punktu widzenia pracodawcy :)

ech szkoda tego sezonu no ale najważniejsze zdrowie oby tak jak pisał kosa wrócił w połowie sezonu na tor to byłby sukces

tak na marginesie szef polsatu sie załamie tyle kasy poszło na wykupienie transmisji a tu oglądalność w dół ;)