Kojot101 Opublikowano 25 Czerwca 2006 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 25 Czerwca 2006 jestem posiadaczem BME E-36 coupe 318is i mam mały problem nie wiem jak mam zaświecić w moim aucie światła postojowe a mianowicie światła jednego boku tak aby palił się po jednej ze stron auta. Prosił bym o porade Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Kosa Opublikowano 25 Czerwca 2006 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 25 Czerwca 2006 Nie wiem jak to jest w E36, w E30 dziala to tak ze jak wylaczysz zaplon, jest pozycja wlaczenia kierunkowskazu musisz troche mocniej (dalej) nacisnac i wtedy jest oswietlenie postojowe 1 stronne, tylkonie na sile bo nie wiem czy w E36 jest pozdro Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
zdunekm Opublikowano 26 Czerwca 2006 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 26 Czerwca 2006 w E36 jest to samo, hehe dzis sprawdzilem Kosa dzieki za patent hehe bo nie wiedzialem tez o tym A ja sprawdzalem i nic takowego nie mam, takze nie wiem o co juz chodzi, daje kierunkowskaz i swiatlo postojowe i nie dziala , trudno moze tylko w e30 tak jest. pzdr Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Piotr Opublikowano 26 Czerwca 2006 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 26 Czerwca 2006 działa happy_bmw happy_bmw tyle czasu w niewiedzy :evil: jeszcze w wąskiej sprawdzę, kluczyka do tego nie trzeba, poprostu dzwignię kierunków jeszcze dalej się naciska :mrgreen: Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
zdunekm Opublikowano 26 Czerwca 2006 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 26 Czerwca 2006 działa happy_bmw happy_bmw tyle czasu w niewiedzy :evil: jeszcze w wąskiej sprawdzę, kluczyka do tego nie trzeba, poprostu dzwignię kierunków jeszcze dalej się naciska :mrgreen: Widocznie tylko w e30 bo w e36 u mnie nie ma tego, chyba ze w wersji z wlacznikiem od BORDCOMPUTERA jako opcja, w normlanych kierunkach nie ma tej opcji, albo i jest po ktoryms roku. pzdr Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Kojot101 Opublikowano 26 Czerwca 2006 Autor Zgłoś Udostępnij Opublikowano 26 Czerwca 2006 Światła zapalaja się już sprawdziłem;] po przechyleniu dżwigni kierunkowskazu na jedna ze stron ona stawia lekki opór należy ją jeszcze bardziej przechylić bez obaw że coś sięstanie i światła jednego boku automatycznie się zapalają na 100% w każdym E-36,E-30 itp......dzięki za porade;] Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
IeS Opublikowano 26 Czerwca 2006 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 26 Czerwca 2006 Z ciekawości sam musze sprawdzić... PS: są to "światła pozycyjne" Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Piotr Opublikowano 26 Czerwca 2006 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 26 Czerwca 2006 ...PS: są to "światła pozycyjne" :shock: mam nadzieje że zartujesz Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Kojot101 Opublikowano 26 Czerwca 2006 Autor Zgłoś Udostępnij Opublikowano 26 Czerwca 2006 są to0 światła postojowe (zwane światłami jednego boku) dokładnie tak..... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
zdunekm Opublikowano 26 Czerwca 2006 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 26 Czerwca 2006 Światła zapalaja się już sprawdziłem;] po przechyleniu dżwigni kierunkowskazu na jedna ze stron ona stawia lekki opór należy ją jeszcze bardziej przechylić bez obaw że coś sięstanie i światła jednego boku automatycznie się zapalają na 100% w każdym E-36,E-30 itp......dzięki za porade;] Wlasnie przed chwila sprawdzilem i dzialaja !!! dzieki za info,nigdy wczesniej nie wiedzialem o takiej rzeczy, kiedys sie tym interesowalem no ale na dzwigni nie ma zadnej info na ten wlasnie temat, ale ogolnie fajna sprawa:D PS: Sa ta swiatla pozycyjne czy postojowe ?? chyba pozycyjne, bo okreslaja pozycje smaochodu, wlaczamy je znajdujac sie ktoras ze stron na drodze. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
zdunekm Opublikowano 26 Czerwca 2006 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 26 Czerwca 2006 Sa ta swiatla pozycyjne czy postojowe ?? a to przypadkiem nie to samo? Dobra juz wiem o co chodzi. Tak sa to te same swiatla, tylko ze swiatla POSTOJOWE nie wszystkie samochody posiadaja, ktos powiedzial ze kazde BMW to ma i mial racje bo sprawdzalem, roznica jest taka pomiedzy POSTOJOWYMI a POZYCYJNYMI ze pozycyjne to swiatla ktore swieca z 4 stron samochodu, a postojowe swieca z lewej lub prawej strony i nie kazdy samochod posiada to rozwiazanie. Takze teraz juz wiadomo o co kaman, i na postoju mozna smialo wlaczyc POSTOJOWE wtedy jest znikome pobieranie energii z akumulatora, bo nie dosc ze tylko 1 strona to nie podswietla nam sie deska rozdzielcza i wszystkie swiecidelka , pzdr Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gość Opublikowano 26 Czerwca 2006 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 26 Czerwca 2006 U mnie też działa, a fura taka staruszka już Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
IeS Opublikowano 26 Czerwca 2006 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 26 Czerwca 2006 Zdunekm, masz rację mój błąd bo faktycznie nie wszystkie auta muszą posiadać POSTOJOWE a POZYCYJNE mają wszystkie :wink: Sorki za zamieszanie :wink: Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
IeS Opublikowano 27 Czerwca 2006 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 27 Czerwca 2006 Ale jajka działa! Bez kluczyków czy włączania świateł pozycyjnych - wystarczy wychylić łopatkę kierunkowskazu :wink: Przyda się! Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Rekomendowane odpowiedzi