Skocz do zawartości
Wasilewski Warsztat

światła postojowe

Rekomendowane odpowiedzi

w E36 jest to samo, hehe dzis sprawdzilem Kosa dzieki za patent hehe bo nie wiedzialem tez o tym :D

A ja sprawdzalem i nic takowego nie mam, takze nie wiem o co juz chodzi, daje kierunkowskaz i swiatlo postojowe i nie dziala , trudno moze tylko w e30 tak jest. pzdr

działa happy_bmw happy_bmw tyle czasu w niewiedzy :evil:

jeszcze w wąskiej sprawdzę,

kluczyka do tego nie trzeba, poprostu dzwignię kierunków jeszcze dalej się naciska :mrgreen:

Widocznie tylko w e30 bo w e36 u mnie nie ma tego, chyba ze w wersji z wlacznikiem od BORDCOMPUTERA jako opcja, w normlanych kierunkach nie ma tej opcji, albo i jest po ktoryms roku. pzdr

Światła zapalaja się już sprawdziłem;] po przechyleniu dżwigni kierunkowskazu na jedna ze stron ona stawia lekki opór należy ją jeszcze bardziej przechylić bez obaw że coś sięstanie i światła jednego boku automatycznie się zapalają na 100% w każdym E-36,E-30 itp......dzięki za porade;]

Światła zapalaja się już sprawdziłem;] po przechyleniu dżwigni kierunkowskazu na jedna ze stron ona stawia lekki opór należy ją jeszcze bardziej przechylić bez obaw że coś sięstanie i światła jednego boku automatycznie się zapalają na 100% w każdym E-36,E-30 itp......dzięki za porade;]

Wlasnie przed chwila sprawdzilem i dzialaja !!! dzieki za info,nigdy wczesniej nie wiedzialem o takiej rzeczy, kiedys sie tym interesowalem no ale na dzwigni nie ma zadnej info na ten wlasnie temat, ale ogolnie fajna sprawa:D

PS: Sa ta swiatla pozycyjne czy postojowe ?? chyba pozycyjne, bo okreslaja pozycje smaochodu, wlaczamy je znajdujac sie ktoras ze stron na drodze.

Sa ta swiatla pozycyjne czy postojowe ??

a to przypadkiem nie to samo?

Dobra juz wiem o co chodzi. Tak sa to te same swiatla, tylko ze swiatla POSTOJOWE nie wszystkie samochody posiadaja, ktos powiedzial ze kazde BMW to ma i mial racje bo sprawdzalem, roznica jest taka pomiedzy POSTOJOWYMI a POZYCYJNYMI ze pozycyjne to swiatla ktore swieca z 4 stron samochodu, a postojowe swieca z lewej lub prawej strony i nie kazdy samochod posiada to rozwiazanie. Takze teraz juz wiadomo o co kaman, i na postoju mozna smialo wlaczyc POSTOJOWE wtedy jest znikome pobieranie energii z akumulatora, bo nie dosc ze tylko 1 strona to nie podswietla nam sie deska rozdzielcza i wszystkie swiecidelka :D , pzdr