Radhezz Opublikowano 3 Lutego 2011 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 3 Lutego 2011 Witam Cieknie mi chłodnica - o czym już zresztą pisałem - nie jest to duży wyciek, ale denerwujący, w związku z czym postanowiłem zakupić nową. I tu zaczynają się schody - na allegro są zamienniki w miarę dobrych cenach, ale nie wiadomo którą wybrać. O ile wymiary zewnętrzne jestem w stanie zdjąć ze innej starej chłodnicy (leży w garażu), o tyle już kwestii wersji z klimą/bez i manual/automat nie ogarniam. W ogóle pomijając fakt, że trudno trafić na opis że pasuje do auta wyprodukowanego 01.92. Zatem 2 pytania: - Na jakie parametry (jakie powinny być) zwracać uwagę przy poszukiwaniach? - Jakie Wy byście chłodnice/producentów/sprzedawców polecali? Pzdr. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
kozin09 Opublikowano 3 Lutego 2011 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 3 Lutego 2011 Ja osobiście polecam sklep www.unto.pl. Kupiłem tam już 2 chłodnice co prawda nie do BMW ale obie spisują się po ponad dwóch latach świetnie. Są to produkty wyprodukowane w Polsce. Wg mnie naprawde solidne chłodnice. Tutaj masz nr GG tego sklepu 5661426. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Dziki Opublikowano 3 Lutego 2011 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 3 Lutego 2011 a ja polecam firmę NISSENS. Pożądnie wykonana chłodnica. Ja sugerowałem się wymiarem radiatora w poszukiwaniach. Pozatym zauważyłem ze i mój nissens ma miejsca na czujniki tak jak dla wersji bardziej wyposażonych (są tylko zaślepione) Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Radhezz Opublikowano 3 Lutego 2011 Autor Zgłoś Udostępnij Opublikowano 3 Lutego 2011 Co prawda jeszcze nie mierzyłem chłodnicy, ale tak właściwie to jest tych wersji wymiarowych od groma... I tak patrzę po RealOEM i widzę coś baaardzo dziwnego. E34 z M50 o pojemności 2.0: Do 09/1991: szerokość chłodnicy 440 (prawdopodobnie cały 440 x 330 x 34) Po 09/1991: szerokość chłodnicy 520 (prawdopodobnie cały 520 x 440 x 34) E34 z M50 o pojemności 2.5: Cały okres produkcji: szerokość chłodnicy 440 (prawdopodobnie cały 440 x 330 x 34) Wersja tropikalna: szerokość chłodnicy 520 (prawdopodobnie cały 520 x 440 x 34) WTF? Przecież to nielogiczne zupełnie... :roll: Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Dziki Opublikowano 4 Lutego 2011 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 4 Lutego 2011 Logiki w tym nie ma. Ja mam M50B20 z 03/91 i chłodnicę 440mm Kumpel ma też M50B20 z 07/91 i ma chłodnicę 520mm-działa nic nie zmianiał-chłodnica oryginal więc tymbardziej niespójne to wszystko. Zmierz chłodnicę całą i sam radiator i zakładaj dokładnie taką jaką miałeś Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Rekomendowane odpowiedzi