Forest Opublikowano 29 Stycznia 2011 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 29 Stycznia 2011 Paka ale nie taka, że siedzisz sobie w celi, masz TV, playstation i darmową siłownię. Takich ludzi powinno się zabierac do wypadków by zbierali kawałki zwłok z ulicy bądź wyciągali je z samochodów. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
czechu Opublikowano 29 Stycznia 2011 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 29 Stycznia 2011 Nie wiem czy to prawda, ale podobno tunele wykute w gorach, takie jak np. w Austrii i Wloszech sa dzielem wiezniow. I to jest dobra kara, tylko i wylacznie pozytek z tego wyszedl. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Nobody Opublikowano 29 Stycznia 2011 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 29 Stycznia 2011 Nie wiem czy to prawda, ale podobno tunele wykute w gorach, takie jak np. w Austrii i Wloszech sa dzielem wiezniow. I to jest dobra kara, tylko i wylacznie pozytek z tego wyszedl. Być może. W każdym razie na bank w US więźniowie "pomagają" w zwalczaniu skutków powodzi, pracują w kamieniołomach itd - jednym słowem: jest z nich jakiś pożytek. Nie to, co u nas. A roboty by się znalazło dla takich delikwentów, oj znalazło. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gość Mordulec Opublikowano 29 Stycznia 2011 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 29 Stycznia 2011 Być może. W każdym razie na bank w US więźniowie "pomagają" w zwalczaniu skutków powodzi, pracują w kamieniołomach itd - jednym słowem: jest z nich jakiś pożytek. Nie to, co u nas. A roboty by się znalazło dla takich delikwentów, oj znalazło. Aktualnie obowiązujące przepisy są na tyle kulawe że każdy omija angażowanie więźniów w jakiekolwiek prace bo to tylko kłopot i dodatkowe obciążenie finansowe Moim zdaniem można łatwo rozwiązać kilka problemów , jednocześnie mobilizując więźniów do solidnej roboty , przykładowo tak jak zaproponowaliście praca w kamieniołomie ... za każdy "uczciwie" przepracowany dzień skracasz sobie karę do odsiedzenia dla przykładu 1 dzień pracy = pół dnia odsiadki mniej ... takie coś ma moim zdaniem dużo lepsze funkcje resocjalizacyjne niż siedzenie w pudle i czekanie na wyjście + co jakiś czas gadki z panem / panią psycholog .... bo dostają realną szansę do odpracowania na rzecz społeczeństwa swoich przestępstw. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Kuziem Opublikowano 29 Stycznia 2011 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 29 Stycznia 2011 Znam takiego "żulika", który każdą jesienią raczy się tanim winem, bierze jakiś rower i daje się złapać Policji. Ci go zabierają do aresztu, później sąd, dostaje pare miesięcy i ma ciepełko i jedzenie zimą. A my, podatnicy, opłacamy mu to... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Krzysiek025 Opublikowano 30 Stycznia 2011 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 30 Stycznia 2011 takie filmy powinni pokazywać w telewizji zamiast wizira np pamiętajmy samochód nie jest zabawką trzeba jeździć zawsze z głową Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
batonick85 Opublikowano 30 Stycznia 2011 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 30 Stycznia 2011 ehhhh... i co z tego że każdy z nas myśli "oj jakie to straszne" i takie tam, jak i tak każdy robi swoje... zastanówcie się jak wy sami jeździcie. Jeśli chcemy coś zmienić, zacznijmy od siebie. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Forest Opublikowano 30 Stycznia 2011 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 30 Stycznia 2011 (edytowane) Ty Batonik czy jak Ci tam. Masz 5 postów a wrzucasz tu jakieś teksty jak katecheta. Znasz ludzi z tego forum? Byłeś na jakimś naszym zlocie? Wiesz cokolwiek o ludziach z tego forum? NIE. Więc ogarnij się chłopaku trochę zanim coś napiszesz. Edytowane 30 Stycznia 2011 przez Forest Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Nobody Opublikowano 31 Stycznia 2011 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 31 Stycznia 2011 ehhhh... i co z tego że każdy z nas myśli "oj jakie to straszne" i takie tam, jak i tak każdy robi swoje... zastanówcie się jak wy sami jeździcie. Jeśli chcemy coś zmienić, zacznijmy od siebie. Pracuje po 12h naprzemiennie dniówki i nocki. Praca meczy mnie nie tylko fizycznie, ale i psychicznie, bo muszę użerać się z wszelakiej maści idiotami (zwłaszcza w weekend'y), a mimo to miesięcznie kulam ok 1.5K kilometrów. Policz sobie ile to jest rocznie. A prawka nie mam od roku i nie jeździłem tylko po Polsce. Nigdy nie dostałem mandatu, ani nie spowodowałem zagrożenia na drodze - raczej ich unikałem wykorzystując umiejętności nabyte wraz ze wzrastającą liczbą przejechanych km. Mam zamiar zapisać się do Akademii Bezpiecznej Jazdy by podnieść swoje umiejętności. Mam 3cie już auto i nigdy żadnego nie obiłem. Nie jeżdżę, jak emeryt. Nie jeżdżę jak idiota. Ale też nie uważam się za dobrego kierowcę. Więc "Miszczu" co jeszcze mam zmienić? Trafiłeś swym komentarzem, niczym przysłowiową kulą w płot, co zresztą Forest Ci już powiedział. Na forum są ludzie, którzy połknęli setki tyś. km, więc takie komenty możesz sobie darować, bo nie zrzeszamy tu dresiarzy w BMW, co to tylko potrafią gaz w podłogę władować i parkują na drzewie, przy pierwszym zakręcie, tylko prawdziwych pasjonatów marki (z pewnymi wyjątkami, ale to mimo wszystko są jednostki). Tak więc, jak to mówimy na śląsku: "Mogesz tu być, sztrykować i szyć - ale nie pier*olić" Pozdrawiam Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
beaver79 Opublikowano 31 Stycznia 2011 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 31 Stycznia 2011 K.O. ... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
czechu Opublikowano 31 Stycznia 2011 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 31 Stycznia 2011 Cholera, w ostatnim czasie zjawiaja sie ludzie, ktorzy patrza na nas wlascicieli BMW stereotypowo, chociaz sami Beemkami jezdza nie rozumiem tego... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
beaver79 Opublikowano 31 Stycznia 2011 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 31 Stycznia 2011 Wszystko się kiedyś skończy, z wyjątkiem ludzkiej głupoty i "Mody na Sukces"... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gość Mordulec Opublikowano 31 Stycznia 2011 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 31 Stycznia 2011 Panowie nie popadajmy ze skrajności w skrajność , bo widzę że ostatnio każda "inna" wypowiedź traktowana jest z buta ... zastanówcie się jak wy sami jeździcie. Jeśli chcemy coś zmienić, zacznijmy od siebie. Większość osób na naszym forum stara się prostować niepochlebną opinię o kierowcach BMW i ich zachowaniu na drodze .... ale nie popadajmy w jakiś samozachwyt ... bo nie uwierzę w to że nikomu z nas nigdy nie zdarzyło się zrobić świadomie lub nieświadomie jakiejś głupoty na drodze ... Jak to się ładnie mówi .... "kto jest bez winy niech pierwszy rzuci kamień ... " Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gość staszek Opublikowano 31 Stycznia 2011 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 31 Stycznia 2011 takich to bym wyslal na psychotesty ale wielu jest takich gadajom na nas kierowcow BMW ze jestesmy najgorsi a sami pedzom jak wariaci Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
batonick85 Opublikowano 3 Lutego 2011 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 3 Lutego 2011 nie mówię że każdy jest zły i nie dobry bo czasem sam jeżdżę jak wariat. Obrazki obrazkami a życie życiem, czasem po prostu sytuacja wymaga depnięcia na pedał no ale tak realnie patrząc... ilu z was tak naprawdę wzięło sobie do serca to co mówią policyjne statystyki?? Nie czepiam się tu broń boże wyłącznie kierowców BMW bo marka auta niema tu nic do rzeczy (tak samo z resztą jak ilość napisanych na forum postów)!!! Ja też jestem zdania że BMW to żaden dresowóz tylko auto z klasą, którego pewnej grupie ludzi nie powinno się udostępniać Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Rekomendowane odpowiedzi