Radhezz Opublikowano 26 Stycznia 2011 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 26 Stycznia 2011 Tak z lekkim zdziwieniem po zakupie mojej E34 520i zauważyłem, że niby nie najgorzej wyposażona wersja (manualna klima, el. szyby i lusterka, ABS i w ogóle) z 1992 roku nie ma kontrolki poziomu płynu chłodniczego, ani zużycia okładzin hamulcowych. I tak się zastanawiam czy to aby normalne, czy ktoś te funkcje "wyciął", bo szczerze mówiąc strasznie mnie denerwuje brak tych wskaźników... w końcu to są idiotycznie proste czujniki i funkcje, a dość przydatne. Jeżeli bym ich nie miał fabrycznie, to chętnie bym sobie dorobił Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Dziki Opublikowano 27 Stycznia 2011 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 27 Stycznia 2011 Zarzuć jakąś fotkę zegarów bo nie widziałem jeszcze licznika w e34 bez kontrolki klocków hamulcowych.Jeśli nie było jakiejś rzeźby to musisz ją mieć. Co do kontrolki płynu chłodniczego to w e34 takowa nie istnieje.Wersje z BC 3/4 dają komunikat i sygnalizują gongiem fakt niskiego poziomu cieczy chłodzącej. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Lucius Opublikowano 27 Stycznia 2011 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 27 Stycznia 2011 Tak powinny wyglądać u ciebie kontrolki : Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Radhezz Opublikowano 27 Stycznia 2011 Autor Zgłoś Udostępnij Opublikowano 27 Stycznia 2011 Dobra, dzięki. Wyjaśnienie kwestii z czujnikiem płynu chłodniczego - no tego się szczerze mówiąc nie spodziewałem. A po schemacie zegarów doszedłem do tego gdzie znajduje się kontrolka od klocków, tak więc wszystko raczej gra :mrgreen: Ten "BC 3/4" to jest coś związanego z OBC? Bo ja to mam w wersji "zegarek elektroniczny", ale i tak nie działa prawidłowohappy_bmw Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Dziki Opublikowano 27 Stycznia 2011 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 27 Stycznia 2011 nie ma kontrolki poziomu płynu chłodniczego Co do kontrolki płynu chłodniczego to w e34 takowa nie istnieje Wyjaśnienie kwestii z czujnikiem płynu chłodniczego No to tu sie nie zrozumieliśmy-kontrolka to nie to co czujnik poziomu. Czujnik poziomu płynu chłodniczego istnieje a to już zależnie od wyposażenia wiązki silnika/nadwozia)-wkręcany w obudowę chłodnicy Ten "BC 3/4" to jest coś związanego z OBC? Bo ja to mam w wersji "zegarek elektroniczny", ale i tak nie działa prawidłowo No troche skrótowo nabisałem (zapomniełem ,że przechodzisz dopiero z mietka na bmw;)) BC III lub BC IV (BC-board computer) cyfra żymska to generacja tak z grubsza Ale dobrze tu kojażysz. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Radhezz Opublikowano 27 Stycznia 2011 Autor Zgłoś Udostępnij Opublikowano 27 Stycznia 2011 Czujnik poziomu płynu chłodniczego istnieje a to już zależnie od wyposażenia wiązki silnika/nadwozia)-wkręcany w obudowę chłodnicyAaaa, czyli, że nie mam. Szkoda, bo przydatne dziadostwo.Co do BC, to myślę że ten zegarek przynajmniej powinno dać radę uruchomić... Ale to później. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
piotrunio89 Opublikowano 27 Stycznia 2011 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 27 Stycznia 2011 kolego mam bmw e34 520i z 1990r. i mam czujnik zużycia klocków i kontrolkę i u mnie to działa wszystko Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Rekomendowane odpowiedzi