Wojtekoscar Opublikowano 24 Stycznia 2011 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 24 Stycznia 2011 Witam wszystkich,mam problem z dmuchwa,podejrzewam ze szczotki mi padły,ale niemam pojęcia pytanie_bmw jak sie ją wyjmuje.Jedni mi mowią ze od środka inni ze od strony komory silnikowej.Moze ktos z was juz to robil i mi podpowie Moja bunia jest z 1993r bez klimy 2,5td. Z gory dziekuje za pomoc Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Dziki Opublikowano 26 Stycznia 2011 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 26 Stycznia 2011 od środka???ło-niepolecam chyba że chcesz dowiedzieć sie jak zbudowana jest twoja bmka:) Wyciąga się ją od komory silnika. W ścianie grodziowej widoczna jest duża zaślepka(50x20cm)Mocowana na 6/8 śrób. Wcześniej trzeba odpiąć/odsunąć osłonę wiązki silnika a w niektórych opcjach silnikowych odkręcić/odsunąć zbiorniczek wyrównawczy. Odkręcasz tą zaślepke i demontujesz górną osłonę wentylatora(3 punkty mocowania) Teraz widać cały silnik dmuchawy razem z wirnikami. Jest mocowany jedną śrubą w dolnej części i bywa że ma przepaskę z tworzywa. Odpinasz kostkę el i wyciągasz go i robisz co chcesz nim. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Wojtekoscar Opublikowano 1 Lutego 2011 Autor Zgłoś Udostępnij Opublikowano 1 Lutego 2011 dzieki za pomoc wymiana wentylatora zajela ni 30 min Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Rekomendowane odpowiedzi