kozin09 Opublikowano 23 Stycznia 2011 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 23 Stycznia 2011 "BMW jest najpopularniejszą prestiżową marką aut na świecie, informuje agencja prasowa Bloomberg. W 2010 r. BMW sprzedało 1,224 mln aut, a do suksesu przyczynił się m.in. bardzo duzy popyt na najnowszą serię 5. Drugi jest Mercedes (1,17 mln aut), trzecie Audi (1,09 mln)" Źródlo: tyg. Motor nr 3/2011. Cieszy fakt, że nasza kochana marka stoi tak dobrze na rynku i ma swoch stałych klientów i fanów. PS: tak sobie myśle niech każdy z tej trójki zarobi na sprzedanym aucie tylko 100 euro niezła sumka:D Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
scraby81 Opublikowano 23 Stycznia 2011 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 23 Stycznia 2011 Ja mysle ze maja troszke wiecej niz 100Euro na sztuce Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
kozin09 Opublikowano 23 Stycznia 2011 Autor Zgłoś Udostępnij Opublikowano 23 Stycznia 2011 Ja mysle ze maja troszke wiecej niz 100Euro na sztuce tak tylko strzeliłem że nawet gdyby tylko 100 euro napewno zarabiają dużo dużo więcej Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Kosa325i Opublikowano 23 Stycznia 2011 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 23 Stycznia 2011 Drugie tyle pewno na serwisie koszą Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gość dirty.73 Opublikowano 23 Stycznia 2011 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 23 Stycznia 2011 należy się im<bmw_1> Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Tomski Opublikowano 23 Stycznia 2011 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 23 Stycznia 2011 Niech spuszcza troche z cen to sprzedadza jeszcze wiecej Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
czechu Opublikowano 23 Stycznia 2011 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 23 Stycznia 2011 Ludzie kupuja nowe Beemki, bo po prostu lacza sport z elegancja. Audi jak dla mnie coraz nudniejsze auta robi. A Mercedes... nie mam zdania, E-Coupe ladne, ale wybralbym 6er Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gość dirty.73 Opublikowano 23 Stycznia 2011 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 23 Stycznia 2011 Niech spuszcza troche z cen to sprzedadza jeszcze wiecej tu mam troche mieszane uczucia,oczywiście fajnie by było kupić taniej,ale z drugiej strony,jak co drugi miałby BMW,nie kupiłbym go,ot taka mała przekorność,znajomy wyrwał ostatnio okazyjnie 3-letniego Golfa V,niby to fajne,nowe,niedrogo,mało pali,ale to holf!,swego czasu co drugi mijany samochód(oczywiście nic nie mam do posiadaczy VW),nie oszukujmy się,wielu z nas dużo wyżeczeń kosztowało nabycie upragnionego BMW(teraz może troche mniej,ale tak z 15-20 lat do tyłu,kto pamięta to wie),i dlatego mamy na ich punkcie świra Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Tomski Opublikowano 23 Stycznia 2011 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 23 Stycznia 2011 No pewnie ze racja w tym jest.A nie tyle co koszt zakupu 15latka tylko co jego utrzymanie. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Nobody Opublikowano 23 Stycznia 2011 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 23 Stycznia 2011 Golf moim zdaniem nie jest wart zachodu. Oferuje mało w stosunku do swej ceny. Co ciekawe - najczęściej tankowanymi autami na LPG są właśnie Golfy. W ogóle przejeżdża tego od groma na stację i są najczęściej prowadzone jest przez buractwo, co to myśli, że jak ma golfa, to jest gość. No niestety, ale nie. Nie mam nic do tych wozów, ale niestety w większości przypadków, jest jak z BMW - ma pecha do właścicieli Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
czechu Opublikowano 24 Stycznia 2011 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 24 Stycznia 2011 Golf to jak dla mnie najlepszy przyklad ludowozu, kazdy po kolei i tyle w temacie ale trzeba przyznac, ze jak na ten segment to cholery cene trzymaja. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Lijo Opublikowano 25 Stycznia 2011 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 25 Stycznia 2011 Golf to jak dla mnie najlepszy przykład ludowozu No w końcu to volks wagen Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
beaver79 Opublikowano 25 Stycznia 2011 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 25 Stycznia 2011 Może ktoś powie że jestem stronniczy (pracuję dla VW), ale Golf 5 to dość nietypowe auto, przynajmniej wg mnie: - VW i nie tylko, ma tendencje do żerowania na legendach - nikt nie zaprzeczy że gofer to legenda i ciągle chcą na nim zarabiać... - design - szczerze - nudny aż się zbiera na pawia (choć piątka ma trochę ognia i zachęca do posadzenia i poszerzania) 3 i 4 to nuda na kółkach - wnętrze - szału nie ma - jedno trzeba im przyznać - SĄ PRAKTYCZNE DO BÓLU - ujeżdżam te auta z firmowego parku, tłuczemy nieraz po 600 km w jedną stronę - wszystko jest tam, gdzie tego szukasz; - silniki - opinie są podzielone - dla mnie TDI potrafi ładnie się zebrać i zawarczeć - szkoda że na zimno (i nie tylko) to Massey-Ferguson. NA szczęście w środku jest lepiej. - na marginesie - auto z przelotem 100k km ma wytarte przełączniki do szyb - żenua. - fotele (nawet nie sporty) są strasznie wygodne jak na ta klasę - jest jeszcze legenda - seria R. R32 jechałem "wkoło komina", R36 widziałem w akcji w Wolfsburgu. Powinno się je sprzedawać po testach psychologicznych... Nie chce kłótni czy R jest lepsze od serii M - nie wierze że ktoś powie że w 3er jest więcej niż w Golfie. jednak oba te auta mają w sobie coś, co sprawia że nikt nie przechodzi obok nich obojętnie. w tym przypadku obie marki się postarały. Nawiązując do posta o Audi - obecna seria S to plucie w twarz legendzie. Przepraszam jak kogoś uraziłem r. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Wilkov Opublikowano 25 Stycznia 2011 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 25 Stycznia 2011 myślę,że każde auto w wersji niecywilnej zasługuje na uwagę i coś w rodzaju szacunku-w końcu to taka wisienka danej firmy... VW dla mnie zawsze były pozbawione fantazji,elegancji itd,ale twarde,z całkiem przyjemnymi silnikami(pamiętam wrażenia po 1.9tdi,jeszcze z 75KMw golfachIII-niczego dobrego się nie spodziewałem a elastyczność i spalanie-b.mile),całkiem niezłym zawiasem(ciut za twardym na nasze drogi,ale trzymało się to w zakrętach)itd. Te auta są "w porządku".Kilka modeli zasługuje na uwagę(oba scirocco;corrado;serie R),ale chyba vag'a bym nie kupił.... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Heno Opublikowano 25 Stycznia 2011 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 25 Stycznia 2011 VW może dlatego jest ich tak dużo bo nie są to auta drogie ani w kupnie ani w utrzymaniu chodzi mi głownię o golfa 3 i 4, części stosunkowo tanie bo wiadomo jest tego multum na rynku, sam mam golfa 3 i nie mogę go sprzedać bo wszyscy już maja, a jak nie mają to już chcą wyższy model, a tak na marginesie to mam go 6rok ma walnięte 330000tys km i jedyne co w nim robiłem to wymieniłem klocki i bębny, końcówki drążków i czujnik oleju, no i oczywiście wymiana płynów i filtrów na czas, wiec myślę ze dobre są te auta bo jak by nie były tylu ludzi by nimi nie jeździło, a to że są nudne i oklepane to swoja droga w końcu to auta leciwe a jak na mój gust trojka na te czasy wygląda dobrze Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
mat Opublikowano 25 Stycznia 2011 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 25 Stycznia 2011 a prawda jest taka ,że starsze vagi do tłuczenia kilometrów są lepsze niż bmw, bmw to bulwarówka, agresywne prowadzenie i mega przyjemność z jazdy, motory też potrafią klepać kilometry, ale znacznie, znacznie drożej niż vagi ,tam motory mają takie przeloty ,że nie jeden by się za głowę złapał i jeżdżą dalej, w każdej szopie to naprawią, bmw uwielbiam ale po pierwsze do klepania dużej ilości KM było by mi szkoda. Niestety ale najchętniej bym postawił w garażu czyścił i wyjeżdżał tylko w słoneczko Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Nobody Opublikowano 26 Stycznia 2011 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 26 Stycznia 2011 Jak już jesteśmy przy klepaniu km, to nic nie przebije Beczki czyli mercedesa W123 i Volvo 240. Buda się rozsypie a silnik pojedzie dalej. Miałem okazję kupić W123 w Coupe za dobre pieniądze, ale odrzuciłem z powodu LPG - stare silniki Merca dosłownie nienawidzą gazu (i chyba dlatego też cena była dobra ). Szkoda, że takich aut już nie robią, ale z 2 strony to zrozumiałe. To byłoby samobójstwo dla marki Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
beaver79 Opublikowano 26 Stycznia 2011 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 26 Stycznia 2011 stare, oprócz głośności i stosunkowo słabych osiągów - bija na łeb nowe. teraz nie ma szans na takie przebiegi - stosujemy podobną technologię, a wysilone silniki (100KM z litra tp banał - kto bez grzebania w Googlach pamięta który producent pierwszy to osiągnał???? ) jednak męcza się bardziej. w tym przypadku V6, V8 chyba rozawala wszystko w przebiegach - zwłaszcza w automacie chodzi w zasadzie na wolnych obrotach. co do Golfa - właśnie cywilka serii 5 wygląda juz dość agresywnie i aż sie prosi o pakiet R na zewnątrz. Twarda, prawda, ale ESP (jedno z lepszych jakie mnie prowadziło)przy tym zawieszeniu na dobrych oponach pozwala pięknie latać. Pamiętam że raz przyzwyczajony do TC wsiadłem na lekkiej ślizgawce do auta - mało się nie zabiłem, okazało się że poprzedni kierowca wyłączył żeby się pobawić, a ja nie zwróciłem uwagi na kontrolkę. Taka jest prawda mat, są autka do spokojnej bujanki, i muły robocze, jak moja stara Avensis która nie chce umrzeć, a ma juz ponad 250k km. Ktoś, nie powiem kto śmieje się że mam "emerytowóz" ale nie dosyć że cicha, dość ekonomiczna, baaaardzo wygodna, to jeszcze taniutka w utrzymaniu (co jak co ale to legenda niezawodności - przynajmniej tamte roczniki) Pracując w motoryzacji kilka lat - smutna prawda jest taka że co do jakości to najlepsi się nie poprawiają, to słabsi zaczynaja ich doganiać. Kijanki, ***daje i inne żółtkowozy sa coraz lepsze, Panda to jedna z ostatnich największych niespodzianek w temacie jakości wykonania i dopracowania konstrukcji (FIAT!!!!). r. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Forest Opublikowano 26 Stycznia 2011 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 26 Stycznia 2011 Ktoś, nie powiem kto śmieje się że mam "emerytowóz" Chcesz dostać bana ? :):) Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
beaver79 Opublikowano 26 Stycznia 2011 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 26 Stycznia 2011 To miało zostać między nami... Wstyd, taki brak dyskrecji... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
SEBEK73 Opublikowano 27 Stycznia 2011 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 27 Stycznia 2011 Ja nie rozumiem Foresta wyśmiewa firmę która go żywi:D:D:D:D:D Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
beaver79 Opublikowano 27 Stycznia 2011 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 27 Stycznia 2011 Może głodny chodzi... Albo ryż ze stołówki nie wchodzi już po kilku latach Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Rekomendowane odpowiedzi