piotrunio89 Opublikowano 20 Stycznia 2011 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 20 Stycznia 2011 witam wszystkich mam u siebie w bmce zamontowaną instalacje gazową sekwencyjną.silnik 2.0 12V chodzi oto że jak jeżdżę na samej benzynie to auto mi pali dosłownie na dotyk i jest wszystko w porządku,problem występuje mi wtedy gdy jeżdżę na gazie i przyjadę z trasy i auto wyłączam na gazie jak zawsze to się robi to po jakiejś godzinie albo nawet więcej chcę go odpalić to muszę dłużej go pokręcić i wtedy odpali.dodam jeszcze że auto zawsze mi odpala na benzynie czy jest ciepłe czy zimne a na benzynie ten problem mi nie występuje. co to może być za przyczyna ? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
BatonMW Opublikowano 21 Stycznia 2011 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 21 Stycznia 2011 Najlepiej odwiedz gazowników. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
///M3 Opublikowano 26 Stycznia 2011 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 26 Stycznia 2011 auto przed zgaszeniem przerzuć na benzyne Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
piotrunio89 Opublikowano 26 Stycznia 2011 Autor Zgłoś Udostępnij Opublikowano 26 Stycznia 2011 przerzucam na benzynę właśnie przed zgaszeniem.chciałbym zrobić tą usterkę.koledzy a co sądzicie o tym czy może to być wina reduktora albo wtryskiwaczy że mogą przepuszczać gaz w trakcie kiedy odpalam go na benzynie? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
zerosuper Opublikowano 26 Stycznia 2011 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 26 Stycznia 2011 To nie usterka... Po prostu trzeba auto gasić na benzynie Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
mat Opublikowano 26 Stycznia 2011 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 26 Stycznia 2011 jedź do gazowników można auto gasić na lpg i powinno palić jak wcześniej, wydaje mi się ,ze problem może być z wtryskami albo reduktorem coś popuszcza i masz mieszankę benz-lpg co może dać takie symptomy. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
piotrunio89 Opublikowano 26 Stycznia 2011 Autor Zgłoś Udostępnij Opublikowano 26 Stycznia 2011 mi też się tak wydaje że to mieszanka LPG z benzyną.nie no Ja auto zawsze gaszę na gazie i zapewne jak każdy i zawsze mi odpalał na dotyk nawet w trzaskający mróz tylko ostatnio tak mi się stało Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Rekomendowane odpowiedzi