Skocz do zawartości
Wasilewski Warsztat

GleN

Rekomendowane odpowiedzi

Przygoda w drodze powrotnej z trasy... :evil: sypnął się wiatrak i trochę mi narozrabiał, poleciały paski z rolkami samonapinaczy, obudowa chłodnicy i chłodnica. Jak wyglądał?Właśnie tak:

wiatrak.jpg

Już wiem, że był kombinowany, były przycinane końcówki łopat i to pewnie była przyczyna wysypania się.

Więc zalecam szanownym kolegom sprawdzenie stanu łopat, bo jeśli mają jakiś ubytek lub inny feler, to warto wydać nawet te 150peelenów w serwisie, niż tego wielokrotność po usłyszeniu pierdyknięcia pod pokrywą silnika :?

No i pół dnia grzebania do tego...

wiatrak.jpg

GleN, i ty mi piszesz, żebym sprzedał swoją Buńkę??? ;-)

Współczuję, sam bym się wku&^%$ na maxa. Dla tego właśnie ostatnio wiatraczek wymieniłem (miał jeden ułamany płat) i założyłem osłonę chłodnicy. Tak na wszelki wypadek...

Swoją drogą po co ktoś przycinał płaty??? Tuning Panie...?

A jesteś pewien że to właśnie w takiej kolejności się rozleciało tzn zaczęło się od wiatraka ?

Ja miałem podobną akcję po zakupie E32 tyle że u mnie rozleciała się rolka od napinacza , pasek się zsunął i zawinął na wiatraku , uszkodzeń trochę mniej bo w sumie tylko Wiatrak + wszystkie rolki + pasek - czyli jakies 400zł u Ciebie pewnie z chłodnicą wyjdzie kolo 1tyś

Chłodnica kosztowała mnie 321,68 czyli jeszcze nie najgorzej :-) pierwszy poszedł wiatrak, paski i rolki były na miejscu, ale trochę się nadwyrężyły co było jednak widać gołym okiem, dlatego nie warto było czekać aż klękną. Chłodnicę klimy zostawię sobie do wiosny, bo widać wyciek, ale to może sobie poczekać. Wziąłem sobie od razu klocki bosch na przód i tak jak zakładałem 7setek wystarczyło :-) Net, trzeba chyba zwariować, żeby takie auto sprzedać, no nie? ;-)