maks981 Opublikowano 15 Stycznia 2011 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 15 Stycznia 2011 Witam Pierwsze-Witam Was. Krótko-miałem dawno dawno temu e36 z 1,8tds...i na tym skonczyła sie przygoda z bmw, którą chce być może odświeżyć. Planuję zakup auta tylko i wyłącznie w dieselu do 25 000. Widziałem silniki 136 i 150 konne dwu-litrówki-co lepsze? a może w 3litry udeżyć? Do sedna czy bmw trójka jest większa od a 4?(głównie szersza). Potrzebuję auto do codziennego miejskiego użytku i ze dwa razy w ciągu miesiąca skoczyć z przyczepą po towar do niemiec lub Holandii..Teraz jeżdżę 607 z 2003 roku ale już zapracowała na siebiei czas na zmianę. Ile "trójka" ma na hak?(to też ważne) ale chyba najbardziej czy jest szersza i większa od a4(mordęga do holandii i z powrotem). Pewnie najlepszyma wyjściem jest "5" z 3litrowym dieselem ale naleźć w miarę dobry stan takiego auta graniczy z cudem...Pomożecie? jak tak to czekam na odp w sobotni wieczór ;-) Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Kevin Opublikowano 15 Stycznia 2011 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 15 Stycznia 2011 Witaj. Na pewno nie inwestuj w 320d 136KM skoro masz 25 tys. Zakup 330D w nalezytym stanie w tej cenie graniczy z cudem, chyba ze przed oplatami to bez problemu mozna trafic sztuke ale oplaty 3000zl i juz masz wiecej, a wszystkiego nie wydasz co masz bo trzeba miec w razie co odlozone. Trafnym wiec wyborem bedzie zadbana sztuka 320d 150KM po liftingu auta z konca 2001roku w góre. Jak trafisz na zadbany egzemplarz i troche pojezdzisz zapomnisz o Audi/Volkswagen. Wygodnie sie jezdzi E46, gdybys trafil juz na wersje z zawieszeniem utwardzonym M Technic to po prostu bajka tak sie pieknie jezdzi. Najwazniejsze by sztuka byla zadbana, przewaznie jak ktos nie dbal o auto wizualnie to oczywiscie technicznie tez nie zdarzalo sie mu nalezytym byc. Dobrym wyborem bedzie egzemplarz sprowadzony z niemiec z pelna historia serwisowa i najlepiej do konca. Zarejestrowana juz trojke dobrze trafic bardzo ciezko. Jezeli pasuje Ci wersja nadwoziowa kombi to jestes na dobrej drodze bo tu wybor potrafi byc nie malutki w tej cenie. Masz pytania pytaj. Dane do Haka itp moge przeczytac w poniedzialek ale pewnie na Wikipedia bedzie opisane. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Forest Opublikowano 15 Stycznia 2011 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 15 Stycznia 2011 3.0d to genialny silnik ale czy 3er jest bardziej przestrzenne niż A4? Chyba nie bardzo. Szukaj e39. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
beaver79 Opublikowano 15 Stycznia 2011 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 15 Stycznia 2011 do A4 na pewno łatwiej wsiąść. ja mam problemy wcisnąć do 3er moją grubą d... BTW, to jest spowodowane małym kątem otwarcia drzwi, czy są o prostu krótkie??? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
maks981 Opublikowano 15 Stycznia 2011 Autor Zgłoś Udostępnij Opublikowano 15 Stycznia 2011 Ja dużej du... nie mam. Tu chodzi o taką kwestię żeby mi było wygodnie jak już się ulokuję na fotelu... tak by dopiero zatrzymać się po 600 na siku...;-) i dalej 600 km w drogę. Powiem,że poczciwy okular był bezbłędny a i obecna 607 nie ustępuje niemu. A4-nie wiem czy to kwestia foteli-masakra-żadne auto tak mnie nie męczyło. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Tomski Opublikowano 15 Stycznia 2011 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 15 Stycznia 2011 Witam e46 posiadam od niedawna lecz powiem ze wygodnie mi w kubelkach.Natomiast dluzej smigalem e39 i nie narzekalem na bol mojej chudej du.. czy kregoslupa.W ogole w 12 letniej bmw lepiej sie siedzi jak w 5letnim mondeo:) Mysle jednak ze w e46 jest ciut mniej miejsca niz w a4. Moje poprzednie modele byly wieksze i jak teraz jezdze tym co mam to tak jest ''przytulnie''. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Forest Opublikowano 15 Stycznia 2011 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 15 Stycznia 2011 Ja latam E46 330d, mam sportowe kubły,176 cm, 85 kg, wsiadam i wysiadam bez problemu. Zrobiłem tym autem jednorazowo 21 godzin za kółkiem , absolutnie nie czułem zmęczenia. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Forest Opublikowano 15 Stycznia 2011 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 15 Stycznia 2011 ja mam problemy wcisnąć do 3er moją grubą d... Podobno codzienne przebieganie 10 km przynosi pewne efekty Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
pawelo Opublikowano 15 Stycznia 2011 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 15 Stycznia 2011 Podobno codzienne przebieganie 10 km przynosi pewne efekty tylko,że jak ktos ma takie 4 litery jak napisał beaver79 to jest mu ciężko przebiec 500m a ty tu piszesz o 10 km toż to morderstwo:-P tyle było by OT piszece,że 2D nie bo słabe bo to bo tamto,3D ciężko dostać w taniej kasie,to ja się zapytam dlaćemu nie 2,5d(jeżeli było ci wygodnie w mietku i w peżocie)w e39 konstrukcja ta sama co 3,0D ale mniejsza pojemność,turbo itd .kolega ma takie juz chyba 3 rok i jest ok Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
czechu Opublikowano 16 Stycznia 2011 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 16 Stycznia 2011 Ja mialem A4 i E46 i wg mnie z przodu na pewno wygodniej mi bylo w E46. Nie wiem jaki masz wzrost, ale ja mam 180cm i w Audi jak sobie ustawilem fotel pod siebie to z tylu malo kto mial wygodnie. Jak bedziesz szukal E46 to tylko z kublami jak dla mnie, zwykle proste krzesla nie sa ani troche wygodne. Co do miejsca i wygody z tylu, to wiekszosc osob porownujac E46 vs A4, zdecydowanie bardziej byla za Beemka. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Rekomendowane odpowiedzi