Skocz do zawartości
Wasilewski Warsztat

Rekomendowane odpowiedzi

Mam już dośc neostrady. Ciągle jakieś problemy z łączem. Myślę nad UPC. Korzysta ktoś z tego? Jak to się sprawuje? Myślę nad takim pakietem.

http://promocje.upc.pl/pakiety-2-w-1

Pakiet za 128 zł. Ktokolwiek widział, ktokolwiek wie ? :-P

A Je..... TP SA i NETIA to ta sama kicha a serwis w d..... mają.

Zbytnio generalizujesz , ja mam Netię od 3 lat z kawałkiem i w sumie tylko raz pamiętam , że mieli awarię około 1 dnia , klękł wtedy i telefon i net .... a tak to praktycznie działa non stop bez żadnego problemu :)

Z tego co mi mowia znajomi, ktorzy maja Netie, albo TP to jak sie cos skitrasi to czekaja na mechanikow strasznie dlugo. A podobno jak sie zacznie cos dziac to juz tak zostaje. Ja osobiscie mam kablowke i uwazam to za super sprawe, nic sie nie dzieje, nigdy nie mialem problemow. Ale raczej nie wezmie nikt tej co ja mam, bo jednak u Was to raczej nie bedzie dostepna opcja ;)

mam neo z tv 6mb+voip i jak juz ruszyła to hasa nic sie nie pirtoli czasem sie livebox zawiesi tylko restart i znowu hasa terz sie zastanawiałem nad przejsciem ale z tego co wiem jak bedziesz chciał zrezygowac to na jakis czas zostaniesz bez neta odlaczą ci tel i bedziesz musiał czekac az tp zwolni linie no hyba ze ups idzie bez przewodu

Z tego co mi mowia znajomi, ktorzy maja Netie, albo TP to jak sie cos skitrasi to czekaja na mechanikow strasznie dlugo
raz miałem jakieś problemy z Netia spory czas temu i gość jak zadzwoniłem na ich infolinie przez telefon podał całą instrukcjie sam u siebie tez coś poustawiał i nie zapeszyć juz prawie rok bez zarzutu chodzi. na transfery tez nie nazekam.. mam 6mb i transfer po ponad 600kb/sek a w nocy nawet 1mb/sek czasami sie rozpedzi... wiec moze jak kto trafi.

• 2 tygodnie później...

Dopiero zobaczylem ten temat, na stancji mamy wlasnie internet z upc, kablowke tez mielismy od nich, i jak najbardziej polecam, wszystko elegancko smiga, co prawda ostatnio mielismy jakies problemy z netem, ale to juz nasz router chyba konczy zywot ;)

W Oławie niestety UPC nie ma wogóle. Tylko Neostrada, Netia lub kablówka. 28 lutego kończy mi się umowa z TP i nie przedłużam jej na kolejny rok. Od 13 stycznia prędkośc neta zamiast 1Mb wynosi 200-500 kb. Dzwoniłem na zasraną infolinię kilkakrotnie, straciłem na telefony przeszło 50 zł. Stwierdzili, że centrala wymaga rozbudowania bo jest za dużo abonentów. Nikt nie jest w stanie powiedziec ile to potrwa. Więc mam TP gdzieś. Biorę kablówkę. jakieś 600 metrów od mojego bloku mają główne nadajniki więc powinien hulac jak wściekły ;)

Mam już dośc neostrady. Ciągle jakieś problemy z łączem. Myślę nad UPC. Korzysta ktoś z tego? Jak to się sprawuje? Myślę nad takim pakietem.

http://promocje.upc.pl/pakiety-2-w-1

Pakiet za 128 zł. Ktokolwiek widział, ktokolwiek wie ? :-P

ja używam podobnego pakietu od jakiegoś roku i nie narzekam. tzn. internet 25mb i tv max 110 kanałów bez nagrywarki. krótko mówiąc nie masz nad czym sie zastanawiać. zawsze bede wszystkim polecać UPC. pzdr