sebo1986 Opublikowano 12 Stycznia 2011 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 12 Stycznia 2011 Witam wszystkich forumowiczów jestem nowy na tym forum, szukałem czegoś podobnego do mojego problemu lecz nie znalazłem. Mam taki problem, komputer wywala mi komunikat że jest problem z nivo, lecz wszystko działa jak należy, samochód stoi prosto, jak coś wrzucę do bagażnika to też się poziomuje. Czy wystarczy wykasować błąd, czy ma ktoś może jakiś pomysł od czego tak się dzieje ? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
eko-vit1 Opublikowano 12 Stycznia 2011 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 12 Stycznia 2011 zmieniales moze kolego modol swiatel??? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
NetSerwer Opublikowano 12 Stycznia 2011 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 12 Stycznia 2011 A co ma do tego moduł świateł? Mi się kontrolka Nivo (nie komputer, ale sama kontrolka z samochodzikiem i dwiema strzałkami) zapalała od czasu do czasu, jak miałem programowo obniżone zawieszenie z tyłu i sprężynami na dole. Kiedy przywróciłem ustawienia fabryczne dla Nivo kontrolka zapala się zawsze. Samochód jest równy jeśli chodzi o prawo/lewo, choć pochylony lekko do przodu. W piątek odbieram samochód po wymianie sprężyn przednich na standardowe, zobaczymy jak się będzie teraz zachowywał... A moduł świateł zmieniałem, co nie wpłynęło na pojawianie się kontrolki Nivo - to samo przed i po wymianie... Skąd to pytanie eko-vit1? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
sebo1986 Opublikowano 13 Stycznia 2011 Autor Zgłoś Udostępnij Opublikowano 13 Stycznia 2011 (edytowane) Wiem że przednie światła były wymienione przez poprzedniego właściciela, ale jak kupiłem to nie miałem tego problemu, dopiero po około miesiącu. Mi wywala błąd na kompie, nie mam chyba takiej kontrolki nivo, a może być problem w tym że mam do wymiany amortyzatory po prawej stronie z przodu i z tyłu również prawa strona? Edytowane 13 Stycznia 2011 przez sebo1986 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
eko-vit1 Opublikowano 15 Stycznia 2011 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 15 Stycznia 2011 A co ma do tego moduł świateł? Mi się kontrolka Nivo (nie komputer, ale sama kontrolka z samochodzikiem i dwiema strzałkami) zapalała od czasu do czasu, jak miałem programowo obniżone zawieszenie z tyłu i sprężynami na dole. Kiedy przywróciłem ustawienia fabryczne dla Nivo kontrolka zapala się zawsze. Samochód jest równy jeśli chodzi o prawo/lewo, choć pochylony lekko do przodu. W piątek odbieram samochód po wymianie sprężyn przednich na standardowe, zobaczymy jak się będzie teraz zachowywał...A moduł świateł zmieniałem, co nie wpłynęło na pojawianie się kontrolki Nivo - to samo przed i po wymianie... Skąd to pytanie eko-vit1? troszke ma:) Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
NetSerwer Opublikowano 16 Stycznia 2011 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 16 Stycznia 2011 troszke ma:) eko-vit1, a tobie to ktoś zabronił powiedzieć o co z tym modułem chodzi, czy to jakaś forma lanserki? Takiś tajemniczy jak kontrolka nivo... Wal pełnymi zdaniami i nie nabijaj sobie postów :-) Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
SenSei Opublikowano 17 Stycznia 2011 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 17 Stycznia 2011 Podpisuje sie pod prośba kolegi, mam podobny problem z ta kontrolka:( Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
eko-vit1 Opublikowano 17 Stycznia 2011 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 17 Stycznia 2011 eko-vit1, a tobie to ktoś zabronił powiedzieć o co z tym modułem chodzi, czy to jakaś forma lanserki? Takiś tajemniczy jak kontrolka nivo...Wal pełnymi zdaniami i nie nabijaj sobie postów :-) lansowalem sie kolego jak jeszcze LPG nie znano w polsce-przeszlo mi,.Walnij grzecznie to opowiem ci moja historie... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
NetSerwer Opublikowano 18 Stycznia 2011 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 18 Stycznia 2011 lansowalem sie kolego jak jeszcze LPG nie znano w polsce-przeszlo mi,.Walnij grzecznie to opowiem ci moja historie... eko-vit1, przyjacielu, druhu wierny i nadziejo forumowiczów. Napisz proszę swą historię, bo wraz z kolegami i koleżankami drżę na samą myśl o tajemnicach skrywanych przez Twe usta. Ładnie i grzecznie? :-) Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
eko-vit1 Opublikowano 18 Stycznia 2011 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 18 Stycznia 2011 eko-vit1, przyjacielu, druhu wierny i nadziejo forumowiczów. Napisz proszę swą historię, bo wraz z kolegami i koleżankami drżę na samą myśl o tajemnicach skrywanych przez Twe usta.Ładnie i grzecznie? :-) teraz ladnie-wez sobie zalep kontrolke z samochodzikiem i dwiema strzałkami guma do zucia-napisz prosze,czy pomoglo!!! Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
NetSerwer Opublikowano 19 Stycznia 2011 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 19 Stycznia 2011 teraz ladnie-wez sobie zalep kontrolke z samochodzikiem i dwiema strzałkami guma do zucia-napisz prosze,czy pomoglo!!! Ale to było głębokie... Czy na sali jest moderator??? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gość Mordulec Opublikowano 19 Stycznia 2011 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 19 Stycznia 2011 Ale to było głębokie... Czy na sali jest moderator??? Hehe niech sobie wisi .... cóż wypowiedzi na forum konkretnych użytkowników składają się w jakiś tam obraz całości ... i świadczą o autorze , czy dobrze czy źle to już każdy sam może ocenić Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
E34-Patryk Opublikowano 19 Stycznia 2011 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 19 Stycznia 2011 Nie wiem szczerze mówiąc czy to ma związek czy nie, ale jeśli faktycznie to pewnie chodzi o poziomowanie świateł w zależności od obciążenia auta. Ale ja tylko próbuje wymyślić jaki ma związek. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
NetSerwer Opublikowano 19 Stycznia 2011 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 19 Stycznia 2011 Przy ksenonach ma to może sens, ale przy zwykłych Helkach już nie. Poziomowanie nie odpowiada za utrzymanie pojazdu "w poziomie" , ale za utrzymanie stałej wysokości zadka. Jak masz - jak np. ja właśnie - "zportowe" zawieszenie z przodu i normalne z tyłu, to Nivo sprawia, że świecę w ziemię (tył wstaje, przód leży), a zwykłe lampy nie mają autopoziomowania. Myślę, że kolegę kręcą po prostu takie tematy, niegroźny fetysz pod tytułem "Mam władzę, płaszczcie się przede mną" :-) Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
E34-Patryk Opublikowano 19 Stycznia 2011 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 19 Stycznia 2011 No faktycznie jak nie masz "zenonów" to moje tłumaczenie traci tutaj sens, traci go k..wa bezapelacyjnie hehe tak mnie jakoś poniosło. "Mam władzę, płaszczcie się" albo " Nie wiem co piszę, ale będę udawał że wiem" Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gość Mordulec Opublikowano 19 Stycznia 2011 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 19 Stycznia 2011 to moje tłumaczenie traci tutaj sens, traci go k..wa bezapelacyjnie hehe tak mnie jakoś poniosło. "Mam władzę, płaszczcie się" albo " Nie wiem co piszę, ale będę udawał że wiem" Hehe sory za OT ale mi się ta cała sytuacja skojarzyła z : Ahmed the Suicidebomber : [video=youtube;HxYBceSNUrM]http://www.youtube.com/watch?v=HxYBceSNUrM :lol: .... silence i kill you Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
qql Opublikowano 7 Lutego 2011 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 7 Lutego 2011 Kolego, sprawdź połączenie kabli sygnalowych od nivo pod autkiem i kolo pompki, u mnie wystepowala sniedz, po jej usunieciu problem znikl... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
sebo1986 Opublikowano 12 Lutego 2011 Autor Zgłoś Udostępnij Opublikowano 12 Lutego 2011 A w którym miejscu znajdują się te kable sygnałowe ? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Rekomendowane odpowiedzi