auto_fanatyk Opublikowano 11 Stycznia 2011 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 11 Stycznia 2011 witam jestem posiadaczem <bmw> e34 520i B/G dwunasto zaworowke i mam znia maly problem a mianowicie z odpaleniem na zimnym silniku akumulator wporzadku , rozrusznik kreci jak glupi a nie moze zapalic ale wystarczy doslownie szarpnac ja z 5metrow i zapali na popych , natomiast na cieplym silniku zapali nawet na gazie. jesli ktos moze mi podpowiedziec co jej dolega to bede wdzieczny pytanie_bmw Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
qolar Opublikowano 11 Stycznia 2011 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 11 Stycznia 2011 zle ustawiony zaplon Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
auto_fanatyk Opublikowano 12 Stycznia 2011 Autor Zgłoś Udostępnij Opublikowano 12 Stycznia 2011 witam jestem posiadaczem <bmw> e34 520i B/G dwunasto zaworowke i mam znia maly problem a mianowicie z odpaleniem na zimnym silniku akumulator wporzadku , rozrusznik kreci jak glupi a nie moze zapalic ale wystarczy doslownie szarpnac ja z 5metrow i zapali na popych , natomiast na cieplym silniku zapali nawet na gazie. jesli ktos moze mi podpowiedziec co jej dolega to bede wdzieczny pytanie_bmw a co moze byc powodem braku napiecia na cewce wysokiego napiecia?? moze sie orietujesz w ktorym miejscu jest umiejscowiony wzmiacniacz cewki?? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
QBAS Opublikowano 12 Stycznia 2011 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 12 Stycznia 2011 wita cie kolego ja mam ten sam problem autko stoi u znachora juz 3 tydzien i nie moze dojsc co to moze byc Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
QBAS Opublikowano 12 Stycznia 2011 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 12 Stycznia 2011 sprawdz czy zalewa ci swiece bo moze byc to ochrzczone paliwko,mi znachor sprawdzil cale auto od czujnikow po rozrzad i nic kompa podpinal 2 razy bledy wykasowal potem recznie miernikiem i wszystko gra.jedynie co to moze byc wina paliwa w takim przypadku jezeli zalewa ci swiece Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
QBAS Opublikowano 12 Stycznia 2011 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 12 Stycznia 2011 jezeli miales jakies zwarcie nawet malo prawdopodobne zeby bylo cos z zaplonem bo musial by sie przestawic rozrzad a na lancuchu to nie realne zaplonem dryguje komputer szybciej bym postawil na czujnik ssania Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
auto_fanatyk Opublikowano 12 Stycznia 2011 Autor Zgłoś Udostępnij Opublikowano 12 Stycznia 2011 (edytowane) chodzi oto ze tak jakby nie dawalo impulsu na cewke....bo bylo mierzone i niebylo napiecia na kalblach zaplownowych do swiec ale dziwne bo na popych zapala i to doslownie wystrczy pociagnac z 5 metrow i zapali czyli ewidetna gdzies wina elektryki......moze to wina wzmacniacza cewki?? wiesz moze gdzie znajduje sie ten wzmiacniacz?? Edytowane 12 Stycznia 2011 przez auto_fanatyk Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
QBAS Opublikowano 13 Stycznia 2011 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 13 Stycznia 2011 nie pomoge ci ze znalezieniem tego zmachola ,sprawdz najpierw swiece i iskre.napisz jakie masz swiece bo to tez warzne Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
blazej Opublikowano 19 Stycznia 2011 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 19 Stycznia 2011 Ja bym sprawdzic kable, kopułke i palec Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
batman_bmw Opublikowano 19 Stycznia 2011 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 19 Stycznia 2011 nie wiem czy sie przyda moja podpowiedz ale sprawdz czujnik polozenia walu korbowego to takie uzadzenie na kablu wkrecone z przodu silnika na wysokosci walu .poprostu jak nie bedzie chcial zapalic ponownie to odepnij ten czujnik nastepnie spruboj zapalic auto i ponownie go wepnij jak zapali za pierwszym razem albo wogle zapali to szukaj nowego czujnika powodzenia podsylam link jak to wyglada i cena z allegro ,,, http://allegro.pl/bmw-e30-e34-2-0-2-5-m20-czujnik-polozenia-walu-i1418300610.html Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
beny1978 Opublikowano 10 Września 2011 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 10 Września 2011 Czujnik położenia wału korbowego na 100%. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Rekomendowane odpowiedzi