Skocz do zawartości
Wasilewski Warsztat

auto_fanatyk

Rekomendowane odpowiedzi

witam jestem posiadaczem <bmw> e34 520i B/G dwunasto zaworowke i mam znia maly problem a mianowicie z odpaleniem na zimnym silniku akumulator wporzadku , rozrusznik kreci jak glupi a nie moze zapalic ale wystarczy doslownie szarpnac ja z 5metrow i zapali na popych , natomiast na cieplym silniku zapali nawet na gazie. jesli ktos moze mi podpowiedziec co jej dolega to bede wdzieczny pytanie_bmw

witam jestem posiadaczem <bmw> e34 520i B/G dwunasto zaworowke i mam znia maly problem a mianowicie z odpaleniem na zimnym silniku akumulator wporzadku , rozrusznik kreci jak glupi a nie moze zapalic ale wystarczy doslownie szarpnac ja z 5metrow i zapali na popych , natomiast na cieplym silniku zapali nawet na gazie. jesli ktos moze mi podpowiedziec co jej dolega to bede wdzieczny pytanie_bmw

a co moze byc powodem braku napiecia na cewce wysokiego napiecia?? moze sie orietujesz w ktorym miejscu jest umiejscowiony wzmiacniacz cewki??

chodzi oto ze tak jakby nie dawalo impulsu na cewke....bo bylo mierzone i niebylo napiecia na kalblach zaplownowych do swiec ale dziwne bo na popych zapala i to doslownie wystrczy pociagnac z 5 metrow i zapali czyli ewidetna gdzies wina elektryki......moze to wina wzmacniacza cewki?? wiesz moze gdzie znajduje sie ten wzmiacniacz??

Edytowane przez auto_fanatyk

nie wiem czy sie przyda moja podpowiedz ale sprawdz czujnik polozenia walu korbowego to takie uzadzenie na kablu wkrecone z przodu silnika na wysokosci walu .poprostu jak nie bedzie chcial zapalic ponownie to odepnij ten czujnik nastepnie spruboj zapalic auto i ponownie go wepnij jak zapali za pierwszym razem albo wogle zapali to szukaj nowego czujnika powodzenia podsylam link jak to wyglada i cena z allegro ,,, http://allegro.pl/bmw-e30-e34-2-0-2-5-m20-czujnik-polozenia-walu-i1418300610.html

• 7 miesięcy temu...