Skocz do zawartości
Wasilewski Warsztat

Brak reakcji na PB

Rekomendowane odpowiedzi

Witam

Problem tkwi w tym ze na benzynie nie trzyma mi wolnych obrotow i gasnie oraz nie jezdzi.

Otoz sprawa ma sie nastepujaco. Na parkingu jak uruchamiam silnik na PB to pedal gazu jest praktycznie przy podlodze. Na biegu jalowym odrazu gasnie. Dzis jechalem na LPG ok 80km/h i przelaczylem na PB, bylo lekkie szarpniecie i samochod zaczal zwalniac mimo to ze pedal bym przy podlodze zadnej reakcji i nie przyspieszal tylko zwalnial, przelaczylem na LPG i zaczal przyspieszac. Na LPG chodzi idealnie tzn. przyspiesza i ma na biegu jalowym 1000obr/min. Nie wiem co moze byc przyczyna takiego zachowania samochodu.

Co do filtrow to wszystkie filtry tzn. paliwa, powietrza i oleju wymienialem w zeszlym miesiacu. A co do pompy paliwa to raczej nic z nia nie jest bo jak wlanczam zaplon to slysze jak pracuje to raczej nie to.

Prosze o pomoc, moze ktos wie jaka moze byc przyczyna takiego zachowania lub ktos sie spotkal z podobna sytuacja.

Samochod to BMW e30 318 M10

Z gory dziekuje

czyli krokowca możemy wykluczyć, stawiam na :

1. pompa - pracuje ale czy daje właściwe ciśnienie

2. regulator cisnienia paliwa - przed listwą wtrysków

najlepiej byłoby wyciągnąć wtryskiwacz i sprawdzić czy podaje paliwo ew. odpiąć wężyk paliwa za regulatorem cisnienia i zobaczyć czy paliwo jest podawane

Otoz tak:

wszystkie kable sprawdzone

weze z paliwem tez, do wtryskow paliwo dociera (nie wiem jak dalej, jutro sprawdze)

przeplywomierz sprawdzony chodzi leciutko i nic nie przycina

przelacznik LPG na PB nic nie wykazal (tez dobry)

Jutro jeszcze sprawdze wydajnosc pompy paliwa i jeszcze raz caly przeplyw paliwa

Pozdrawiam

czyli za regulatorem cisnienia paliwo sprawdzłeś, i jest dobry, i paliwo jest, do wolnych powinno wystarczyć czyli pompa jakos dziala jakby nie wyrabiała to tylko na wysokich obrotach,

masz książkę to zobacz temat- " sprawdzanie wtryskiwaczy" i generalnie wszystko związane z paliwem, bo chyba poomacku działasz

to jakaś bzdura musi być .......... coś z gazownią :evil:

Kurde dzialam jak moge, calego dnia nie moge posciecis BMW.

Przesortuje ta ksiazke. I na weekend wezme sie i poswiece wiecej czasu. Jeszcze raz przegladne wszystkie kalbe itp. zaczynajac od samego baku do silnika. Moze cos mi sie uda zdolac, a jak nie to tlyko zostanie wizyta u mechanika lub jakiejs stacji.

Jutro nie bede mogl bo zakonczenie roku mam :D