woz Opublikowano 12 Stycznia 2011 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 12 Stycznia 2011 Kiedys (tzn jakies poltora roku temu :twisted: ) jak bylem o krok od kupna czarnego camaro, dosc mocno sie rozpisalem na forum zeby ludziska mi podpowiadali co i jak. I okazuje sie, ze takie silniki 5.0 TBI (monowtrysk) pala w miescie nie wiecej niz 20 litrow, niektorzy mowia ze moga spokojnie zejsc do 16-17 litrow. Jestem w stanie w to uwierzyc, bo silnik, mimo swojej pojemnosci, ma tylko okolo 180-190KM, za to momentem zabija. Ale przez to ze ten silnik jest tak masakrycznie odciazony (5.0 pojemnosci, moc okolo 190KM znaczy ze w zadnym stopniu sie nie meczy, no i przejedzie 8 miliardow kilometrow ), wiec to ze pala jak wsciekle to wcale nie taka prawda.. Jak dla mnie gdybym kupowal to tylko i wylacznie na silniku monowtryskowym. Jest on slabszy od wielopunktu, starsza generacja, ale tylko takie cos byloby opcja, bo tylko w nim mozna zrobic jedna piekielna rzecz... :twisted:... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
czechu Opublikowano 13 Stycznia 2011 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 13 Stycznia 2011 Taka fura to nie do zapierdzielania tylko do spokojnego wozenia sie w sloneczny dzien i sluchania glosow dobiegajacych spod machy, przynajmniej ja bym tak robil heh nie wyobrazam sobie, zeby ktos takim kaskiem od swiatel do swiatel wciskal gaz w podloge i staral sie pokonac konkurencje a mimo wszystko moje marzenie to Dodge Challenger ten nowy tez nie jest zly, ale to nie ten klimat. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
mat Opublikowano 13 Stycznia 2011 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 13 Stycznia 2011 co można zrobić z tym monowtryskiem?? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
woz Opublikowano 13 Stycznia 2011 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 13 Stycznia 2011 Taka fura to nie do zapierdzielania tylko do spokojnego wozenia sie w sloneczny dzien i sluchania glosow dobiegajacych spod machy. Zupelnie sie z Toba zgadzam. Jest to fura ktora sie jezdzi 60 na godzine, wsluchiwajac sie w bulgot silnika. Jedyna opcja to z dachem targa, czyli prawie jak cabrio. Kiedys sobie sprawie takie cacko, ale obawiam sie ze nawet jesli kapusta by sie znalazla na cos takiego i wprowadzilbym kolejna fure na podjazd, to Zona wprowadzilaby walizki do przedpokoju co można zrobić z tym monowtryskiem?? Zalozyc cos takiego! Jadac taka fura, z takim bulgotem i miec cos takiego wystajace z maski przed oczami musi byc niezla frajda. Powiem inaczej, raczej ciagly orgazm :twisted: Jesli chodzi o takie scoopy to zawsze mi sie marzylo takie cos, juz jako maly dzieciak sie slinilem na widok takiego scoop'a Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
czechu Opublikowano 13 Stycznia 2011 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 13 Stycznia 2011 No to jest piekne, nigdy na zywo takiego czegos nie widzialem, tylko w filmach, najlepszy efekt jak te klapki (nazwe sobie to tak umownie) sie ruszaja przy przegazowaniu efekt nieziemski. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
E34-Patryk Opublikowano 13 Stycznia 2011 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 13 Stycznia 2011 wiec to ze pala jak wsciekle to wcale nie taka prawda.. Woz'u jak dla Ciebie 20litrów to mało to luz Ostatnio był do kupienia taki mega krążownik z 7.5 litrowym benzyniakiem pod maską za śmieszną kasę (jakieś 25tyś.zł na nasze), bo blacharka do remontu była, ale nie pozwolę sobie na coś takiego dopóki bańki na końcie nie będzie Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
woz Opublikowano 13 Stycznia 2011 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 13 Stycznia 2011 Wiesz, a e34 530i lub 540i pali mniej? do jazdy na codzien mam 540 ktora leci na podtlenku gazu Taki amerykaniec to na lato, zeby pojezdzic sobie po trasie i posluchac osiem amerykanskich garow Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
E34-Patryk Opublikowano 13 Stycznia 2011 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 13 Stycznia 2011 (edytowane) a e34 530i lub 540i pali mniej? no właśnie, Ty masz takiego amerykańskiego Niemca też 8 garów tylko z Niemiec rodem... 4litry, a 5 to niewielka różnica, ale E34 waży niecałe 1.5tony, a większość tych "amerykańców" więcej. Poza tym to motory sprzed 50 lat, konstrukcje z lat 50-tych nie będą palić tyle co te z 80-tych czy 90-tych.Tak a propo Camaro: http://www.finn.no/finn/car/used/object?finnkode=26191030 trochę więcej kucyków niż pisałeś, gdyby tak turbo dołożyć, hmm.... Edytowane 13 Stycznia 2011 przez E34-Patryk Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Dorian Opublikowano 13 Stycznia 2011 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 13 Stycznia 2011 Piękne te stare amerykańce. A co do spalania 20litrów... To chyba często dolna granica. Nie pamiętam w jakim programie mówił prowadzący chyba o Cadillacu DeVille, że przy jeździe miejskiej 35-40l to nie jest aż taki ogromny wyczyn i zdarza się nie tak rzadko. No ale przy takich autach niby o spalaniu się nie mówi bo to najmniej istotne... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
woz Opublikowano 13 Stycznia 2011 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 13 Stycznia 2011 Ja mowie o 5.0 V8, bo mowa byla akurat o camaro TBI, inne amerykanskie szosowozy mialy pojemnosc nawet i 7500cm, wiec taki ci te 30-40 pewie i wciagnie.. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
czechu Opublikowano 13 Stycznia 2011 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 13 Stycznia 2011 A tam, jak mialbym sie takim samochodem 5 razy do roku przejechac, to nie przeszkadzaloby mi zbytnio spalanie podejrzewam. A jak fura ma 7 litrow, to podejrzewam ze pod 40 litrow moze podejsc. Z reszta, nie wierze, zeby ktos nie dogazowal od czasu do czasu nie dla przyspieszenia, tylko dla posluchania tego charakterystycznego bulgotu Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Rekomendowane odpowiedzi