mundek84 Opublikowano 2 Stycznia 2011 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 2 Stycznia 2011 Witam od niedawna mam problem z moim BMW e30 316i. Jechałem sobie na święta do domu tj. 24 grudnia. Pokonałem jakieś 100 km za wrocławi i momentalnie straciłem moc na silniku, kiedy dodawałem gazu nie było żadnej reakcji ze strony silnika. nie chce odpalić do dnia dzisiejszego. Sprawdziłem bezpieczniki, świece, pw, paski są wszystkie. Nie wiem czemu tak się stało..... Potrzebuje pilnie pomocy gdyż nie mam obecnie czum dojeżdżać do pracy Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
E34-Patryk Opublikowano 2 Stycznia 2011 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 2 Stycznia 2011 Czujnik położenia wału? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
tazunio Opublikowano 2 Stycznia 2011 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 2 Stycznia 2011 musisz sprawdzić czego brakuje silnikowi, iskry czy paliwa... zacznij od iskry Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
mundek84 Opublikowano 2 Stycznia 2011 Autor Zgłoś Udostępnij Opublikowano 2 Stycznia 2011 (edytowane) cewka działa bo słychać jak stuka przy przekręcaniu kluczyka iskra była , paliwa nie może brakować bo jest zatankowane 60 litrów , chyba, ze pompa nawaliła i nie zapodaje paliwa albo filtr się zapchał. Edytowane 2 Stycznia 2011 przez mundek84 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
mundek84 Opublikowano 2 Stycznia 2011 Autor Zgłoś Udostępnij Opublikowano 2 Stycznia 2011 Czujnik położenia wału? tzn?? nie wiem co to jest ?? jestem "świeżym" użytkownikiem BMW. Wcześniej użytkowałem tylko i wyłącznie Mazdy Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gość Mordulec Opublikowano 2 Stycznia 2011 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 2 Stycznia 2011 cewka działa bo słychać jak stuka przy przekręcaniu kluczyka iskra była , paliwa nie może brakować bo jest zatankowane 60 litrów , chyba, ze pompa nawaliła i nie zapodaje paliwa albo filtr się zapchał. Zamiast sprawdzić na 100% to piszesz "chyba" Wykręć świece i sprawdz czy jest iskra Odepnij wąż na pompie i sprawdz czy pompuje Czyjnik położenia wału masz zamocowany w dolnej części silnika w M40 po prawej stronie od pasażera przy kole pasowym Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
mundek84 Opublikowano 2 Stycznia 2011 Autor Zgłoś Udostępnij Opublikowano 2 Stycznia 2011 a może GG rozwiniemy temat?? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
mundek84 Opublikowano 2 Stycznia 2011 Autor Zgłoś Udostępnij Opublikowano 2 Stycznia 2011 wiesz jak się sprawdza na jakimś wygwizdowie wielkim jak napierdziela śnieg i jest -15 stopni?? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
mundek84 Opublikowano 2 Stycznia 2011 Autor Zgłoś Udostępnij Opublikowano 2 Stycznia 2011 Zamiast sprawdzić na 100% to piszesz "chyba" Wykręć świece i sprawdz czy jest iskra Odepnij wąż na pompie i sprawdz czy pompuje Czyjnik położenia wału masz zamocowany w dolnej części silnika w M40 po prawej stronie od pasażera przy kole pasowym sprawdzę jeszcze raz iskrę jak tylko naładuję akumulator bo teraz to raczej niemożliwe Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gość Mordulec Opublikowano 2 Stycznia 2011 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 2 Stycznia 2011 wiesz jak się sprawdza na jakimś wygwizdowie wielkim jak napierdziela śnieg i jest -15 stopni?? W tej sytuacji jedyne co mogę Ci poradzić to zaczekaj do wiosny , będzie cieplej to może jakoś dasz radę to posprawdzać. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
mundek84 Opublikowano 2 Stycznia 2011 Autor Zgłoś Udostępnij Opublikowano 2 Stycznia 2011 W tej sytuacji jedyne co mogę Ci poradzić to zaczekaj do wiosny , będzie cieplej to może jakoś dasz radę to posprawdzać. a jest jeszcze jakaś szansa żeby to sprawdzić teraz tzn jak najszybciej. Może Mordulcu masz przypadkiem garaż?? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gość Mordulec Opublikowano 2 Stycznia 2011 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 2 Stycznia 2011 a jest jeszcze jakaś szansa żeby to sprawdzić teraz tzn jak najszybciej. Mógłbyś ewentualnie zaparzyć kawę .... najlepiej taką z fusami / z gruntem - (rozpuszczalna odpada) i jak ją wypijesz to z tego syfu co zostanie na dnie szklanki mógłbyś siedząc w ciepłym mieszkanku spróbować coś powróżyć Wzglednie zadzwoń do kogoś na tym portalu , może dadzą rade coś zdiagnozować : http://www.viversum.pl/index.php?pid=11303&gclid=CIepte_Nm6YCFRaIzAodfR8EaA Szybszych sposobów nie znam , ale może ktoś z forumowiczów się wypowie na temat "jak nie wychodząc z domu sprawdzić iskrę na świecach albo czy pompa paliwa jest sprawna" masz przypadkiem garaż?? Garażem niestety nie dysponuję. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
woz Opublikowano 2 Stycznia 2011 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 2 Stycznia 2011 Mundek84, cos strasznie swirujesz. Pytasz o rade, dostajesz. Po czym odpisujesz, ze dzisiaj wyjatkowo u ciebie jest minus 15, gdzie w pozostalej czesci kraju jest w okolicach 0 lub na plusie. Wiec Mordulec ci odpowiada, ze skoro nie chce ci sie wyjsc na 5 min i sprawdzic iskre bo pogoida nie sprzyja, to najlepiej z takim podejsciem poczekac do wiosny. Znacznie przyjemniej bedzie pracowalo sie przy samochodzie w sloneczku. Po czym ty cwaniakujesz i pytasz sie czy ma moze zapasowy garaz zebys to posprawdzal? Chcesz cwaniakowac spoko, takich mistrzow na kazym forum znajdzie sie multum i na nich sie nie zwraca uwagi zbytnio, ale nie dziw sie jezeli twoje problemu z samochodem beda jak grochem o sciane. 17 postow i juz lecisz w kulki - takie podejscie jest srednio widziane Kolego... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
mundek84 Opublikowano 2 Stycznia 2011 Autor Zgłoś Udostępnij Opublikowano 2 Stycznia 2011 Mógłbyś ewentualnie zaparzyć kawę .... najlepiej taką z fusami / z gruntem - (rozpuszczalna odpada) i jak ją wypijesz to z tego syfu co zostanie na dnie szklanki mógłbyś siedząc w ciepłym mieszkanku spróbować coś powróżyć Wzglednie zadzwoń do kogoś na tym portalu , może dadzą rade coś zdiagnozować : http://www.viversum.pl/index.php?pid=11303&gclid=CIepte_Nm6YCFRaIzAodfR8EaA Szybszych sposobów nie znam , ale może ktoś z forumowiczów się wypowie na temat "jak nie wychodząc z domu sprawdzić iskrę na świecach albo czy pompa paliwa jest sprawna" Garażem niestety nie dysponuję. niezły jajcarz z Ciebie Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
mundek84 Opublikowano 2 Stycznia 2011 Autor Zgłoś Udostępnij Opublikowano 2 Stycznia 2011 (edytowane) Mundek84, cos strasznie swirujesz. Pytasz o rade, dostajesz. Po czym odpisujesz, ze dzisiaj wyjatkowo u ciebie jest minus 15, gdzie w pozostalej czesci kraju jest w okolicach 0 lub na plusie. Wiec Mordulec ci odpowiada, ze skoro nie chce ci sie wyjsc na 5 min i sprawdzic iskre bo pogoida nie sprzyja, to najlepiej z takim podejsciem poczekac do wiosny. Znacznie przyjemniej bedzie pracowalo sie przy samochodzie w sloneczku. Po czym ty cwaniakujesz i pytasz sie czy ma moze zapasowy garaz zebys to posprawdzal? Chcesz cwaniakowac spoko, takich mistrzow na kazym forum znajdzie sie multum i na nich sie nie zwraca uwagi zbytnio, ale nie dziw sie jezeli twoje problemu z samochodem beda jak grochem o sciane. 17 postow i juz lecisz w kulki - takie podejscie jest srednio widziane Kolego... chodziło mi o to że jak tylko mi padło bmw a byłem w trasie do radomia to wtedy sprawdziłem na szybko czy jest iskra. Zrobiłem to 24 grudnia. Z racji tego ze mi padł akumulator to dzisiaj nie jestem w stanie nic zrobić przy samochodzie tak jak to pisałem wcześniej tu nie chodzi o żadne cwaniakowanie bo to n ie jest w moim stylu. Edytowane 2 Stycznia 2011 przez mundek84 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
mundek84 Opublikowano 2 Stycznia 2011 Autor Zgłoś Udostępnij Opublikowano 2 Stycznia 2011 to może zaczniemy na nowo temat bez żadnych aluzji ironii itp.?? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Kuziem Opublikowano 2 Stycznia 2011 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 2 Stycznia 2011 A moglbys przetsac spamowac :?: To co da sie napisac w jednym poscie, Ty piszesz w trzech i to jeden po drugim... Jak ktos bedzie chcial Ci pomoc to sam napisze, a nie pytasz. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
mundek84 Opublikowano 2 Stycznia 2011 Autor Zgłoś Udostępnij Opublikowano 2 Stycznia 2011 oki koniec spamu Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
mundek84 Opublikowano 23 Stycznia 2011 Autor Zgłoś Udostępnij Opublikowano 23 Stycznia 2011 wymieniłem dzisiaj pompę od paliwa i dalej nie chce odpalić co robić?? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Krzysiek025 Opublikowano 30 Stycznia 2011 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 30 Stycznia 2011 według mnie popsuło się coś w zapłonie a skoro muwisz że iskrę masz to skoro paliwo dochodzi iskra jest i kompresja to po mojemu padł czujnik hala i iskra nie następuje w odpowiednim momencie .sprawdź jeszcze palec i kopułke jak tam wyglądają styki Pozdro Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
fizol Opublikowano 6 Lutego 2011 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 6 Lutego 2011 mundek84 jeśli dalej ci to nie działa to możesz zaholować autko do mnie ,mam gararz w pełni wyposażony nażędziowo i ogrzewany.Ja jestem mechanikiem samoukiem więc może coś wymyślimy.morze masz tak jak u mnie że rozrząd Ci przeskoczył.Tym bardziej że mówiłeś że podczas jazdy ci się to stało.jak coś to pisz . Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
łazik Opublikowano 6 Marca 2011 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 6 Marca 2011 po pierwsze zobacz czy nie łapie lewego powietrza gdzieś i to co mordulec ci pisał.nawet jakby paliwo dochodziło to może jeszcze regulator cisnienia na listwie nie trzymac.mozliwości jest dużo.pamiętaj że pompa podaje dopiero jak kręcisz rozrusznikiem. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
mundek84 Opublikowano 13 Marca 2011 Autor Zgłoś Udostępnij Opublikowano 13 Marca 2011 po pierwsze zobacz czy nie łapie lewego powietrza gdzieś i to co mordulec ci pisał.nawet jakby paliwo dochodziło to może jeszcze regulator cisnienia na listwie nie trzymac.mozliwości jest dużo.pamiętaj że pompa podaje dopiero jak kręcisz rozrusznikiem. lewego powietrze nie łapie Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
mundek84 Opublikowano 30 Kwietnia 2011 Autor Zgłoś Udostępnij Opublikowano 30 Kwietnia 2011 Swoją drogą winnemu braku iskry i całego zamieszania był komputer Motronik i cewka. BMW śmiga aż miło. Temat do zamknięcia Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Rekomendowane odpowiedzi