mirasextra Opublikowano 1 Stycznia 2011 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 1 Stycznia 2011 Witam! Mam problem z odpaleniem samochodu 330d M57. Rano wstaje wkładam kluczyk przekrecam stacyjke swiece grzeja, po chwili gasna przekrecam kluczyk a tu nic. Rozrusznik kreci tylko nie słychac jak załącza się pompa paliwa pod siedzeniem w baku. Posprawdzałem bezpieczniki, przekaźniki no i nic. Po kilku minutach nagle odpalił i wszystko było ok. Kilkakrotnie odpalałem go i gasiłem i problemów nie było. Wieczorem podjechałem do banku wracam i ponownie niemoge go odpalic. Nie słychac jak załącza sie pompa.... Wrociłem do samochodu po ok godzinie i auto odpaliło... Słychac jak załącza sie pompa... Nie wiem o co chodzi... Dodam ze filtr paliwa nie był juz dłuzszy czas wymieniany...moze to jego wina? Prosze o podpowiedzi i uwagi w tym temacie. Auto stoi na codzien pod chmurka...nigdy mnie nie zawiodło a tu taka niespodzianka.... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
kozin09 Opublikowano 1 Stycznia 2011 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 1 Stycznia 2011 Filtr paliwa jak najbardziej prawdopodobne - filtr paliwa a dieslu wymienia sie równie często i systematycznia jak olej. Mozliwe, że w filtrze skrapla sie woda i utrudnia uruchomienie auta. Wymień jak najszybciej. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
czechu Opublikowano 2 Stycznia 2011 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 2 Stycznia 2011 Jak wymiane oleju robiles latem to filtr na bank jest zasyfiony i nie daje rady, tak jak Kozin mowi. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
E34-Patryk Opublikowano 2 Stycznia 2011 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 2 Stycznia 2011 filtr paliwa a dieslu wymienia sie równie często i systematycznia jak olej niebardzo. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
kozin09 Opublikowano 2 Stycznia 2011 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 2 Stycznia 2011 niebardzo. Dalczego nie? Powinno się wymieniąć jak najczęściej, a napewno przy okazji wymiany oleju tym bardziej biorąc pod uwage jakość paliw w Polsce. Wydaje mi sie, że uzytkownicy diesli mnie poprą. A wg. Ciebie Patryk co jest wyznacznikiem wymiany filtra paliwa w dieslu? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
czechu Opublikowano 3 Stycznia 2011 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 3 Stycznia 2011 Ja tam popieram, kazda wymiana oleju to dla mnie wymiana filtrow. Nie ma co na tym oszczedzac, tym bardziej, ze majatku one nie kosztuja. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gość dirty.73 Opublikowano 3 Stycznia 2011 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 3 Stycznia 2011 jako ciekawostka-w ciężkim sprzęcie budowlanym(ładowarki,spycharki)wymiana oleju-co 500 godzin roboczych,wymiana filtrów(oleju,paliwa,powietrza)co 250 godzin,tak że wymiana filtrów,wszystkich 2xczęściej niż samego oleju Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
rush Opublikowano 5 Stycznia 2011 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 5 Stycznia 2011 ja przy wymianie oleju wymieniam zawsze filtr powietrza i paliwa.... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
E34-Patryk Opublikowano 6 Stycznia 2011 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 6 Stycznia 2011 tym bardziej biorąc pod uwage jakość paliw w Polsce. tego nie brałem pod uwagę Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
mirasextra Opublikowano 6 Stycznia 2011 Autor Zgłoś Udostępnij Opublikowano 6 Stycznia 2011 Pompa wymieniona i jak narazie wszystko ok...samochód odpala... Dodam jeszcze ze nie kupowałem zamiennika a dokonałem regeneracji orginalnej pompy w serwisie pomp. Mam nadzieje ze bedzie długo mi służyć. Pozdrawiam i dziekuje za pomoc 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
kozin09 Opublikowano 7 Stycznia 2011 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 7 Stycznia 2011 Pompa wymieniona i jak narazie wszystko ok...samochód odpala... Dodam jeszcze ze nie kupowałem zamiennika a dokonałem regeneracji orginalnej pompy w serwisie pomp. Mam nadzieje ze bedzie długo mi służyć. Pozdrawiam i dziekuje za pomoc A ten filtr wymieniony co by tradycji stał sie za dość Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
mirasextra Opublikowano 12 Stycznia 2011 Autor Zgłoś Udostępnij Opublikowano 12 Stycznia 2011 Jak najbardziej o filtr tez zadbałem i wymieniłem...wiec tylko pozostaje mi radośc z jazdy.......a jest niesamowicie.....:mrgreen: Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Rekomendowane odpowiedzi