Klaudii Opublikowano 26 Grudnia 2010 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 26 Grudnia 2010 Mam problem i potrzebuję od Was pomocy :lol: Od pewnego czasu mam problem z wydechem w 318D, 85 KW.Silne są drgania, i silnie trzęsie. Rura przy łączeniu katalizatora była dwa razy spawana. Przykręcone były nawet dodatkowe gumy ale to nie pomogło, bo czuć w kabinie auta drgania tłumika. Czy mogą to być poduszki silnika? Przy gaszeniu samochodu czuć jak silnikiem trzęsie. Czy ma to wpływ na drgania wydechu? Bardzo bym prosiła obytych w temacie o pomoc :wink: Pozdrawiam Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gość Mordulec Opublikowano 26 Grudnia 2010 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 26 Grudnia 2010 Gumy pod silnikiem to swoją drogą warto sprawdzić ... ale niewykluczone że dwumasa się rozlatuje stąd mogą pojawiać się takie drgania. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
qolar Opublikowano 26 Grudnia 2010 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 26 Grudnia 2010 podlącze sie,jak rozpoznac ze to dwumas? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
edu2301 Opublikowano 26 Grudnia 2010 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 26 Grudnia 2010 zgas auto na wcisnietym pedale sprzegla i na odwrot jak bedzie roznica napisz bedziemy wiedziec czy dwumasa siedzi:) 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
qolar Opublikowano 26 Grudnia 2010 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 26 Grudnia 2010 na zimnym nie ma zadnej różnicy Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Słowik Opublikowano 27 Grudnia 2010 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 27 Grudnia 2010 poduszki pod silnikiem albo dwumas , nie wiem jak masz pospawany ten wydech za katalizatorem ale tam powinna byc zlaczka elastyczna ktora tłumi drgania wydechu (taka siatka) Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
qolar Opublikowano 27 Grudnia 2010 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 27 Grudnia 2010 no tak kolezanko jak wspawałem pojedyczy to po jakims czasie musiałem powturzyc operacje bo nieorginalne nie tłumnia tak samo drgan i poslurzyłem sie takim zdjeciem ale u mnie drgania czuje na kierownicy jak stoje w korku albo jade wolno np.jedynka bez bazu jak obroty przekrączą tysiąc drgania znikają Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
edu2301 Opublikowano 27 Grudnia 2010 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 27 Grudnia 2010 podlącze sie,jak rozpoznac ze to dwumas? Zrob test na 5 biegu od 2 tys obr pedal w podloge i jak bedzie szarpac to dwumas juz sie sypie Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Dziki Opublikowano 27 Grudnia 2010 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 27 Grudnia 2010 przyłóż róg kartki papieru do rury wydechowej na wylocie i obrerwuj jak sie porusza.Może to drganie to jest przez jakiś błąd w zapłonie w cylindrach i silnik telepnie przenosząc to dalej na wydech. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
staho Opublikowano 27 Grudnia 2010 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 27 Grudnia 2010 u mnie przy silnych morzach drga w okolicach tłumika cale auto przy gaszeniu jak jest trochę cieplej to to ustaje Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
mariusz13 Opublikowano 27 Grudnia 2010 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 27 Grudnia 2010 jak dwumas siada to na luzie nie będzie trzęsło tylko na biegach jak silniczek obciążony Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Słowik Opublikowano 27 Grudnia 2010 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 27 Grudnia 2010 z doswiadczenia wiem ze w 330d przy zurzytych poduszkach silnika (co powoduje drgania) zawsze wyciaga kierownice powietrza z plastikowych kołkow w miesjscu mocowania do pasa przedniego. pozatym poduszki sa olejowe i widac wycieki. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
qolar Opublikowano 27 Grudnia 2010 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 27 Grudnia 2010 (edytowane) Zrob test na 5 biegu od 2 tys obr pedal w podloge i jak bedzie szarpac to dwumas juz sie sypie z tego co piszecie to mój dwumas w porzadku jest autko ciagnie nic nie szapie 500 km temu mnołem 200 tys i moze czas na wymniane kilku rzeczy zajrze jeszcze moze bedzie widac wycieki ale jak ta poduch jest zbudowana tak samo jak gumowo olejowa tuleja dyfra to wycieków nie bedzie widac Edytowane 27 Grudnia 2010 przez qolar Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Klaudii Opublikowano 27 Grudnia 2010 Autor Zgłoś Udostępnij Opublikowano 27 Grudnia 2010 U MNIE WYRAŹNIE CZUĆ DRGANIA PODCZAS POSTOJU GASZENIA SILNIKA I W CZASIE JAZDY GDY NACISNĘ PEDAŁ GAZU TO CZUJE W BUDZIE JAK RURA LATA ALE NIE SZARPIE AUTEM. ŁAMIE SIĘ TYLKO W JEDNYM MIEJSCU RURA . MECHANIK MÓWI ZE TO PODUSZKI BO TO JEST WADA TYCH AUT Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
qolar Opublikowano 27 Grudnia 2010 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 27 Grudnia 2010 gdzies tam czytałem ze mają zlikwidowac caps lock Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Klaudii Opublikowano 28 Grudnia 2010 Autor Zgłoś Udostępnij Opublikowano 28 Grudnia 2010 orientujecie sie ile kosztuje nowe sprzęgło i dwumas? w m-auto za orginał komplet 4000 tys macie jakies zamienniki tansze odpiszcie Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
edu2301 Opublikowano 28 Grudnia 2010 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 28 Grudnia 2010 orientujecie sie ile kosztuje nowe sprzęgło i dwumas? w m-auto za orginał komplet 4000 tys macie jakies zamienniki tansze odpiszcie Wiem ze Luka Do 30d to koszt 1600zl a do twego to pewnie tansze bedzie wiec ok 1300zl tzreba liczyc 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
qolar Opublikowano 29 Grudnia 2010 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 29 Grudnia 2010 to jednak winą jest u ciebie dwumas? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Klaudii Opublikowano 8 Stycznia 2011 Autor Zgłoś Udostępnij Opublikowano 8 Stycznia 2011 autko w warsztacie. Na rzaie wymienię poduszki pod silnikiem a dalej zobaczymy. Odezwę się jak będzie coś wiadomo!! Dziękuję za pomoc! Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
BASTARS Opublikowano 11 Stycznia 2011 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 11 Stycznia 2011 Hej , jak chcesz sprawdzić dwumas : odpal auto , nie wrzucaj biegu ! wciśnij sprzęgło, ale nie do końca, prawie do połowy i przytrzymaj , jak będą drgania to raczej część do wymiany, dla porównania naciśnij sobie pedał hamulca nic nie powinnaś czuć (oczywiście z drgań ) :lol: Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
BASTARS Opublikowano 18 Stycznia 2011 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 18 Stycznia 2011 autko w warsztacie. Na rzaie wymienię poduszki pod silnikiem a dalej zobaczymy. Odezwę się jak będzie coś wiadomo!! Dziękuję za pomoc! I jak tam fura gotowa , co się okazało przyczyną drgań Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Klaudii Opublikowano 19 Stycznia 2011 Autor Zgłoś Udostępnij Opublikowano 19 Stycznia 2011 Po wymianie poduszek pod silnikiem, jeszcze wymieniłem oryginalne gumy z wydechu i drgania ustały. Co do dwumasu to na razie jest ok, jedynie przy gaszeniu lekko szarpie, ale przy ruszaniu jest wszystko ok. Nie ma drgań. W m auto powiedzieli, że mam tak to zostawić, bo jeszcze na tym długo objadę. Ważne że drgania ustały. A jeśli chodzi o poduchy to wyglądały na dobre a po wymianie oryginalnych auto nie do poznania. Pozdrawiam Mam jeszcze pytanie: Czy idzie kupić i dorobić samą rurę od końcowego tłumika do katalizatora?? Bo reszta jest w porządku a w tym jednym miejscu cały czas pęka (przy katalizatorze). Byłabym wdzięczna za odpowiedż. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gość Mordulec Opublikowano 19 Stycznia 2011 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 19 Stycznia 2011 jeszcze wymieniłem oryginalne gumy z wydechu i drgania ustały. Byłabym wdzięczna za odpowiedż. Fajnie że usterka została usunięta ............... ale powiedz mi kim Ty jesteś , bo Twój nick sugeruje że jesteś KOBIETĄ a w jednym poście piszesz z użyciem odmiany czasowników WYMIENIŁEM ........ BYŁABYM To o co tu kaman , piszecie w parze te posty ?? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Klaudii Opublikowano 19 Stycznia 2011 Autor Zgłoś Udostępnij Opublikowano 19 Stycznia 2011 już tłumaczę... hehe ja jestem kobietą ale mój małżonek mi się tu włącza dziś mi podpowiadał i pisałam raz jak mi mówił a raz tak jak ja bym powiedziała. Heh kurcze nawet nie wiedziałam, że tak wyszło :) to już się wytłumaczyłam pozdrawiam Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
BASTARS Opublikowano 19 Stycznia 2011 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 19 Stycznia 2011 Niekoniecznie musi być to rura od BMW wystarczy tylko taka sama średnica i jakiś mądry gość ze spawarką aby ją ''wymodelował'' . Ja tak robiłem u siebie po wycinkach katów i to w niejednym aucie . Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Rekomendowane odpowiedzi