QBAS Opublikowano 26 Grudnia 2010 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 26 Grudnia 2010 Witam mam taki problem i szukam pomocy. Na początku mojej Basi dolegało coś takiego jak nie chęć do odpalania od reki,po wymianie świec i sprawdzeniu iskry oraz sprawności pompy paliw. auteczko odmówiło odpalania w cale. teraz kreci ładnie chce zaskoczyć ale czegoś jej brakuje i strzela :( proszę o pomoc. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
kozin09 Opublikowano 26 Grudnia 2010 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 26 Grudnia 2010 Qbas wypada sie przywitać na początku tak jak mi wypada Ci pomóc. Smiem twierdzić, że skoro piszesz o iskrze to mamy do czynienia z benzynką. Dla mnie są to typowe objawy padniętego czujnika położenia wału. Koszt - ok 200 za Boscha, wymienić można samemu. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
QBAS Opublikowano 26 Grudnia 2010 Autor Zgłoś Udostępnij Opublikowano 26 Grudnia 2010 Witam Ciebie. właśnie odebrałem auteczko od rzekomego znachora i nie potrafił stwierdzić co może być z Basią.Bardzo dziękuję za wskazówkę Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
kozin09 Opublikowano 26 Grudnia 2010 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 26 Grudnia 2010 Bez kompa cięzko odgadnąć co siedzi. Ten "znachor" pewnie nie mógł stwierdzić co jest bo nie ma kompa. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gość Mordulec Opublikowano 26 Grudnia 2010 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 26 Grudnia 2010 -Nie napisałeś co masz za silnik w tej bumie -Jesli jest bajura , jest iskra , kręci a nie odpala to najpewniej tak jak Kozin napisał czujnik położenia wału , sprawdz kostkę i sam czujnik możesz prysnąć wd-kiem jest szansa ze ją odpalisz ale docelowo i tak czujnik sie kwalifikuje do wymiany. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
QBAS Opublikowano 26 Grudnia 2010 Autor Zgłoś Udostępnij Opublikowano 26 Grudnia 2010 Jeszcze jedno mam pytanie może głupie ale po raz pierwszy i całkiem nie dawno spełniłem swoje marzenie kupując Baśkę ale gdzie znajduję się ten czujnik Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gość dirty.73 Opublikowano 26 Grudnia 2010 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 26 Grudnia 2010 wejdz w REALOEM i wpisz 7 ostatnich znaków vin i znajdziesz,bo chyba nic nie podałeś,jaki model,silnik Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
kozin09 Opublikowano 26 Grudnia 2010 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 26 Grudnia 2010 Nie wiem czy nazwe rzecz po imieniu ale na kole pasowym wału korbowego. Daj siedem ostatnich znaków nr VIN to Ci sprawdzimy na Realoem Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
QBAS Opublikowano 26 Grudnia 2010 Autor Zgłoś Udostępnij Opublikowano 26 Grudnia 2010 Mam motor 2.0, bajura jest iskra jest Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
kozin09 Opublikowano 26 Grudnia 2010 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 26 Grudnia 2010 Podaj siedem znaków nr VIN to Ci pokażemy umiejscowienie tego czujnika Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
QBAS Opublikowano 26 Grudnia 2010 Autor Zgłoś Udostępnij Opublikowano 26 Grudnia 2010 nr vin ;BD82014 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
QBAS Opublikowano 26 Grudnia 2010 Autor Zgłoś Udostępnij Opublikowano 26 Grudnia 2010 Z góry panowie za pomoc dziękuję i może kiedyś na jakimś zlociku się spotkamy Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
kozin09 Opublikowano 26 Grudnia 2010 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 26 Grudnia 2010 http://www.realoem.com/bmw/showparts.do?model=HB51&mospid=47370&btnr=11_0157&hg=11&fg=10&hl=32〈=pl czujnik nr 9 i najduje sie na kole wału korbowego, tak gdzie masz wszystkie paski klinowe musisz popatrzeć, napewno znajdziesz. Przewód od tego czujnika leci aż pod koletkor dolotowy bo tam jest wtyczka. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
TomeQ_22 Opublikowano 28 Grudnia 2010 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 28 Grudnia 2010 jeżeli jest to motor m20 to ten czujnik znajdziesz np mi się ciężko w schematach połapać więc stań z prawej strony silnika od pasarzera i blisko chłodnicy przy kole zamachowym jedz ręką z góry po kole zamachowym i wymacasz ten czujnik i po kablu dojdziesz do kolektora ssącego problemu z wymianą nie ma wymieniałem u siebie ciężko tylko wtyczkę od tego czujnika przedostać na drógą strone do tego kolektora bo kabel krótki i tylko jest jeden sposób i trzeba pokombinować żeby tą wtyczkę przełożyć za pierwszym razem męczyłem się z godzinne nad tym ale się udało Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
BatonMW Opublikowano 29 Grudnia 2010 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 29 Grudnia 2010 Tomeq22-w bmw nie ma chłodnicy przy kole zamachowym--( chodzi o koło pasowe). Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
TomeQ_22 Opublikowano 30 Grudnia 2010 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 30 Grudnia 2010 mój błąd Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
piotrunio89 Opublikowano 4 Stycznia 2011 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 4 Stycznia 2011 witam koledzy mówicie o czujniku na kole pasowym tak ? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Rekomendowane odpowiedzi