dymian1 Opublikowano 25 Grudnia 2010 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 25 Grudnia 2010 witam, mam mały problemik z nie równa praca silnika na wolnych obrotach przy zimnym silniku (silnik to 2.0 r6) Wyczyściłem juz wszystko co się potrafiłem ( taka mam nadzieje ) czyli przepustnice, świece itd. Nadmienię ze samochód stal bezczynnie przez dobre 3 lata. Co to może być za przyczyna Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
tazunio Opublikowano 25 Grudnia 2010 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 25 Grudnia 2010 "nierówna praca silnika" to bardzo ogólne pojęcie, nagraj wideo z dźwiękiem jak ten silnik pracuje, a My ci podpowiemy gdzie szukać przyczyny Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Tomaszeks_88 Opublikowano 25 Grudnia 2010 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 25 Grudnia 2010 A silniczek krokowy przeczysciles ?? Jak auto normalnie jezdzi to pojezdzil nim.... czesto po tak dlugim postuje auta maja nie rowne obroty ciezko odpalaja, jak sie pozadnie przepali wraca do porzadku Postaraj sie tez go wlozyc do cieplego garazu Nierowne tzn ?? faluje powiedzmy 100obr czy raczej 1000obr ?? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
dymian1 Opublikowano 26 Grudnia 2010 Autor Zgłoś Udostępnij Opublikowano 26 Grudnia 2010 A silniczek krokowy przeczysciles ?? Jak auto normalnie jezdzi to pojezdzil nim.... czesto po tak dlugim postuje auta maja nie rowne obroty ciezko odpalaja, jak sie pozadnie przepali wraca do porzadku Postaraj sie tez go wlozyc do cieplego garazu Nierowne tzn ?? faluje powiedzmy 100obr czy raczej 1000obr ?? Silniczkej krokowy juz przemyłem. Nawet był zamoczony w nafcie przez cała noc. Obroty falija w granicach 900 do 1100 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
tazunio Opublikowano 26 Grudnia 2010 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 26 Grudnia 2010 ja proponuje sprawdzić dolot pod względem szczelności, najlepiej kup coś w stylu "Moto startu" i pryskaj w okolicach dolotu, jeśli obroty na chwilę wzrosną będzie to oznaczało nieszczelny dolot Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
mati Opublikowano 26 Grudnia 2010 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 26 Grudnia 2010 tez mi sie tak wydaje. przerabialem ten sam problem na tym samym silniku i okazalo sie ze dolot byl nie szczelny Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Rekomendowane odpowiedzi